1 Decembrie a fost marcat și la Reghin – „Trăiasca România dodoloaţă!”

0

Primăria şi Consiliul Local Reghin a organizat o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României. Atmosfera sărbătorilor de iarnă s-a instalat pe străzile municipiului începând de joi, 1 decembrie, odată cu inaugurarea iluminatului festiv în centrul Reghinului. Beculeţele și ghirlandele s-au aprins în cadrul spectacolului dedicat Zilei Naţionale care fost aşteptată, cu mare curiozitate de micuţi, dar şi de cei mari. Spectacolul artistic a fost prezentat de jurnalistul Marius Portik și moderatoarea de televiziune, Simina Cota. Lăsând la o parte frigul de afară și ninsoarea, reghinenii care s-au simțit mândri de ziua lor au ieșit în stradă pentru a se bucura împreună cu cei care aveau să scrie istoria zilei de 1 Decembrie 2016 în Reghin, iar pe final au avut parte de un foc de artificii de toată frumusețea, de ziua lor.

 

Programul artistic a fost deschis la ora 16.00, pe acorduri de fanfară, de formația condusă de dirijorul Papay Alexandru. A urmat recitalul artiștilor locali: Doru și Alin Pop, David Pușcaș, Sorin Pantea, Vasile Crișan, Mihaela Lateș, Ana Crișan, Maria Neag, Corina Covaciu, Gabriela Merdar și Cristina Fărcaș. La ora 18.00 au urcat pe scenă oficialitățile municipale și membrii Consiliului Local care au transmis un mesaj de Ziua Națională reghinenilor ieșiți să petreacă în stradă.

 

1-decembrie-4

,,1 Decembrie înseamnă Unire, înseamnă independență, înseamnă iubire. Dumneavoastră, în seara aceasta, ați demonstrat: iubire și vă mulțumesc mult. La mulți ani Reghin, a transmis Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

,,Doamnă primar, stimați consilieri, dragi reghineni, în această zi nu pot decât să vă doresc ca cei care sunt în administrația orașului cei care suntem implicați în binele țării să putem să vă trezim sentimentul și bucuria de a fi român. Să avem siguranța că pe teritoriul României trăim cu toți ca frații. La mulți ani români, la mulți ani tuturor, Sărbători Fericite!”, a declarat deputatul Vasile Gliga.

 


,,Bună seara stimați reghineni, îmi pare bine că mă aflu aici, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Pentru mine este prima oară când iau parte la acest eveniment deosebit, în calitate de viceprimar, și este o onoare să fiu în fața dumneavoastră. Împreună cu doamna primar am încercat să facem o echipă în care să reprezentăm toți locuitorii acestui oraș într-un mod echilibrat și nepărtinitor. Vreau să vă urez La mulți ani, tuturor, să aveți o sărbătoare plăcută și nu uitați că în acest oraș trăiesc români, maghiari, sași și rromi, care aparținem de o singură familie și ne respectăm întotdeauna principiile și valorile”, Márk Endre, viceprimarul municipiului Reghin.   


 

După discursurile oficiale s-a dat startul iluminatului festiv, urmat de recitalurile susținute de Trupa Haiducii, Grigore Leșe, Lidia Buble și cântărețul, cantautorul și producătorul Adrian Sînă, cunoscut mai ales ca fondator și membru al formației Akcent. Seara s-a încheiat cu tradiționala Horă a Unirii și un foc de artificii. Reghinenii s-au întors la casele lor, unii extrem deîncântați, alți dezamăgiți pentru că nu putem retrăii fiecare la fel entuziasmul naţional, sincer, spontan, irezistibil și înflăcărat al oratorilor de la tribună…Deși eu cred că acum când se apropie 100 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia nimic nu este mai important decât REÎNTREGIREA, RE-UNIREA REPUBLICII MOLDOVA (BASARABIA) cu ROMÂNIA. Vorba unui prieten ,,Îi pomenim adesea pe înaintaşii noştri, îi apreciem, ba, chiar îi admirăm pentru atâtea fapte bune şi frumoase pornite din suflet şi realizate minunat. Dar acum, se pune întrebarea cea grea :Suntem noi, cei de astăzi, în stare să repetăm ce au reuşit strămoşii noştri acum 100 de ani? UNIREA PROVINCIILOR ROMÂNEŞTI”. Ne putem ridica la această înălţime, să „Trăiasca România dodoloaţă!”, a marelui Lucian Blaga, sau să ,,exprimăm ceea ce simţim, să simţim ceea ce exprimăm și vorba să ne semene cu fapta”, așa cum spunea filosoful roman, Seneca, ori va trebui să recunoaştem că suntem slabi, dezbinaţi, și cârcotaşi? Vom vedea în 2018 ! 

2-oficialitati-1-decembrie-2016

 

 

Va urma! 

 

viselenuautermenlimita.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *