2020 TUDOR SALAGEAN VNATL

Zilnic venim în contact cu foarte mulți oameni, care mai de care mai diferiți, cu aspirații proprii, cu liste de valori personalizate, cu propriile definiții ale fericirii și tristeții, și cu multe alte trăsături, care le șlefuiesc un chip unic. În calitate de jurnalist am cunoscut omul în cele mai diferite și complexe ipostaze, l-am văzut cum reacționează la provocări și cum se comportă atunci când își atinge limitele, cunosc diferența dintre un om care caută să iasă în evidență și unul care cu adevărat o face. Am stat de vorbă cu oameni din toate clasele sociale, i-am promovat le-am relatat poveştile de viaţă și recunosc că de la fiecare am avut de învăţat câte ceva.

Site-ul „viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă azi al patrulea episod din rubrică săptămânală intitulată “20 de lucruri pe care nu le ştiaţi despre cei mai populari membri VNATL”. Al 4-lea episod îl are protagonist pe Tudor Sălăgean, fost locuitor al Reghinului, fost instructor militar specializat în autoapărare și multiplu campion în Ju-Jitsu-Full Contact, actualmente antreprenor şi proprietarul unei canise de câini de lux şi handler.

Sunt oameni cu care e suficient să te întâlneşti o singură dată în viaţă şi să nu îi uiţi niciodată pentru modul în care îşi trăiesc viaţa şi pentru curajul cu care se luptă pentru visele lor. Unul dintre aceşti oameni este cu siguranţă Tudor Sălăgean. Este un om pentru care visele nu au termen limită, pentru care pare că minunile nu au măsură, şi a cărui viaţă e unică şi insolită. Diagrama vieţii sale – cea intimă şi cea publică – a înregistrat zigzaguri, tensiuni şi fapte surprinzătoare, deconcentrante, de-a dreptul senzaţionale. Povestea din spatele poveştii a fost scrisă în cartea „UN REBEL FĂRĂ PAUZĂ ÎNTR-O LUME CIVILIZATĂ CU FORŢA” dar care încă nu a fost lansată din cauza epidemiei de COVID 19.  

 

 

1.Tudor Sălăgean s-a născut la data de 13 iunie 1976, în ziua de Rusalii, în satul Poarta, comuna Fărăgău din județul Mureș, într-o familie modestă cu patru copii, într-o localitate care nu îi ofera prea mari perspective ca să devină cineva în viață. Cu toate acestea, copilul cu prenume de erou revoluţionar, pe care tatăl său îl voia să fie un mecanic agricol în cadrul S.M.A.-ului din sat, a început să viseze că, într-o zi ,,poate fi cineva”, după ce a vizionat un film cu celebrul actor de arte-marțiale, Jan Claude Van-Dame.

2. A început să practice artele – marţiale la 14 ani, iar la 16 ani a ajuns bodyguard de discotecă, domeniu în care a muncit în paralel cu munca de instructor militar timp de 20 ani la circa 10 cluburi şi discoteci. Reghinenii îşi amintesc de el de când era bodyguard la discoteciile: „Shark” şi „Black and White”. Însă în toată activitatea de bodzguard a aplanat peste 3.500 de conflicte, şi a scăpat teafăr şi nevătămat din toate.

3. A obţinut prima medalie de aur la Ju-Jitsu în anul 1999, şi a fost timp de 7 ani campion zonal calificat la Campionatele Naţionale de Arte Marţiale. A lucrat 8 ani în Ministerul Afacerilor de Interne unde a fost instructor militar, specializat în autoapărare. În perioada 1999-2005, a fost multiplu campion al Transilvaniei, la Ju-Jitsu-Full Contact, de două ori campion naţional, vice-campion naţional dar a pierdut un meci la un punct diferenţă, în lupta ce i-ar fi adus calificarea la Campionatele Europene. 

4. În anul 2002 la 26 de ani, în urma unei demonstraţii de arte marţiale în oraşul Bistriţa-Năsăud, cu ocazia Zilei Naţionale a României, (1 Decembrie), a fost filmat de PRO TV, spărgând cărămizi, țigle și scânduri cu capul, filmare care l-a transformat în vedetă naţională.

5. A muncit 8 ani în Ministerul de Interne ca instructor-militar și, în paralel a avut o carieră spectaculoasă în ringul competiților de arte-marțiale și full-contact, aducând cele mai multe titluri naţionale la Brigada Mobile de Jandarmi Târgu-Mureş, atât în calitate de luptător cât şi instructor, prin cadrele militare pe care le-a antrenat.

6. La 28 de ani a ajuns deținătorul centurii negre în Ju-Jitsu (3 Dan), și în același an, 2004, și-a achiziționat 14 arii de teren în comuna Sângeorgiu de Mureș, unde și-a ridicat ulterior, reședința familiei Sălăgean și în care locuiește din anul 2013.

7. La 30 de ani antrena gratis peste 160 de elevi, într-un proiect al Jandarmeriei Române.

8. La cursurile de intervenţie antitero a fost singurul sergent angajat, comandant de grupă, din Ministerul de Interne.

9. Fiind înzestrat cu un fler deosebit, la 32 de ani a înființat prima firmă personală de Pază şi Protecţie, Securitate şi Garda de Corp ,SC. Profesional Guard SRL”, care în 2014 ocupa locul I în Topul firmelor din judeţul Mureş. În urmă cu 10 ani s-a hotărât să devină antreprenor. Azi, Tudor Sălăgean deţine 3 firme: „Profesional Guard”, „S.P.P. Guard” şi „T.S.G. Rom Guard”, care asigură paza la obiective în peste 25 de judeţe din România.

10. Chiar dacă şi-a dat demisia din Jandarmerie de mai bine de 10 ani, Tudor Sălăgean continuă şi azi să facă 4 antrenamente pe săptămână, în sala de forţă, face şpagatul la 150 de kg şi are circumferinţa bicepsului de 61 de cm. Punctele sale forte sunt: directa de dreapta şi lovitura circulară cu piciorul drept. Pentru condiţia sa fizică de invidiat, alura de actor şi precizia loviturilor sale ar putea oricând să concureze cu greii cinematografiei cu cele mai mari încasări din lume dacă ar fi distribuit într-un film de acţiune de la Hollywood. 

11. La vârsta de 37 de ani Tudoran Sălăgean şi-a întâlnit idolul în carne şi oase, mai precis pe 12 martie 2014 când actorul de la Hollywood, Jean Claude Van-Damme, eroul filmelor de acţiune, în anii ’90 a venit în România la Bâlea Lac să filmeze o reclamă pentru o marcă de bere din ţara noastră. Atunci Van Damme a filmat o reclamă în vârful muntelui, la minus 3 grade celsius, îmbrăcat in jeans şi o cămaşă fără mâneci.

12. În anul 2016 omul de afaceri a înfiinţat o canisă de Mastiffi-Tibetani, intitulată „Lion Dog Guard”, cu sediul în Sângeorgiul de Mureş, o crescătorie de câini de lux care a pus în câţiva ani judeţul Mureş pe harta competiţilor canine mondiale. Până în prezent în canisa sa s-au născut peste 50 de patrupede de lux, dintre care 10 căţeluşi au fost achiziţionaţi de vedete naţionale şi internaţionale. Canisa a devenit o adevărată afacere de familie de care se ocupă în special soţia omului de afaceri Kati-Andrea Sălăgean şi copii Paula şi Darius.



 

13. Azi, Tudor Sălăgean deține 9 exemplare de Mastiffi Tibetani, din care 3 albi, și este proprietarul celui mai titrat Mastiff Tibetan din lume : Boss-Phantom. Vorbim de un câine de lux, dublu campion mondial, pentru care i s-a oferit proprietarului peste 800.000 de euro din partea unui om de afaceri din România, fost sportiv de performanţă extrem de bogat. Tudor Sălăgean a refuzat oferta politicos şi l-a asigurat pe magnat că în cazul în care se va răzgândi va fi primul contactat. 


 

14. Datorită rezultatelor fenomenale ale lui „Boss Phantom” proprietatul câinelui a ajuns să fie invitat la cele mai mari televiziuni naţionale: Antena 1, Antena Stars, PRO TV, TVR1, TVR 2, PRIMA TV, KANAL D pentru a-şi prezenta câinele. Tudor Sălăgean şi „Boss Phantom” au fost în ultimii 3 ani invitaţi la peste 30 de emisiuni televizate din România, Germania, Macedonia, Germania şi Olanda. 

15. Cea mai urmărită emisiune tv din România în care a apărut Tudor Sălăgean şi câinele său, a fost pe 20 aprilie 2019 „La Măruţă” pe PRO TV, unde reportajul intitulat „Boss are 90 kg si este cel mai frumos Mastiff Tibetan din lume” care a înregistrat până în prezent peste 738. 557 de vizualizări pe canalul YOU-TUBE. Cea mai urmărită emisiune din străinătate, în care a apărut Tudor şi „Boss”, rămâne documentarul realizat de celebra televiziune ,,TV, Digi Animal World”, care a făcut încojurul lumii în anul 2019.

16. Cea mai recentă apariţie televizată a lui „Boss” la un post naţional, a fost la Televiziunea Naţională Română în emisiunea „Femei de 10, bărbaţi de 10” a Marinei Almăşan ce va fi difuzată pe cu ocazia sărbătorilor de iarnă în ultima emisiune din acest an.

17. Tudor Sălăgean a pus la dispoziţia reprezentanţilor Cărţii Recordurilor ,, Guinness World Records”, o copie a „Carnetului de performanţă” al câinelui său de lux „Boss Phantom”, care deţine un palmares nemaîntâlnit în istoria competiţiilor canine. Din rubricile ,,Carnetului de performanţă”, desemnate pentru consemnarea rezultatelor obţinute de „Boss Phantom” în trei ani şi jumătate în cele 105 competiţii la care a participat, a reuşit să îşi adjudece statutul de dublu-campion mondial, dublu campion balcanic şi de 4 ori titlul de „Supreme Best in Show” în patru ţări diferite. A acumulat 322 de titluri de locul I, fără să înregistreze nici măcar o singură clasare pe un loc II. În toată cariera competiţională, „Boss Phantom” a obţinut 74 de B.O.B.-uri ,,Best of Breed”, adică titlul de cel mai bun exemplar al rasei sale. Cea mai recentă competiţie la care a participat „Boss” fiind din acest sfârşit de săptămână în 3-4 octombrie la „Internaţional Dog-Show Baia-Mare” unde Mastiff-Tibetanul a obţinut următoarele distincţii: 2 × CACIB = EX1, BM B.O.B, 2 × BEST OF GROUP Loc 1, 1 x C.A. C = EX1,BD, BOS.

 

18. Cel mai mare regret al lui Tudor Sălăgean este că nu a aflat nici până în ziua de azi cine i-a otrăvit câinele „Rony” un Cane-Corso, care în anul 2015 deşi a fost otrăvit a reuşit să câştige în cadrul „Cupei Uniunii Europene” desfăşurată la Chişinău, titlul de campion al Modovei şi titlul de campion absolut pe 13 ţări din Europa Centrală şi de Est. Titlu neegalat de niciun alt câine din România din cele aproape 3000 de patrupede cu pedigree din rasa Cane-Corso înregistraţi în ţara noastră. Incredibila victorie a venit la o săptămână după ce Rony a fost otrăvit de o ,,mână ucigaşă” la finalul unei competiţii în România, probabil de un crescător gelos pe succesul şi pedigree-ul său.

19. Cea mai mare realizare sufletească a lui Tudor Sălăgean o consideră contruirea a 8 case pentru 8 familii, care însumează în total 36 de copii, din Oroiu, lână Iernut (sat aparţinător al comunei Band din judeţul Mureş). Totul a început de la o defecţiune a ATV-ului său, în timp ce realiza o cursă de relaxare. Aşa a dat de acei copii părăsiţi, care l-au impresionat pe Tudor Sălăgean până la lacrimi. A dat un semnal de alarmă pe reţeaua de socializare facebook şi a postat un filmuleţ pe internet cu drama celor 36 de copii care a fost vizualizat de peste 60.000 de persoane într-o săptămână. Efectul a fost incredibil fiindcă în doar câteva zile s-au strâns din donaţii, materiale de construcţii, unelte şi accesori şi peste un miliard de lei vechi, restul fiind completat Tudor Sălăgean. De atunci omul de afaceri a devenit un fel de „Gigi Becali” al judeţului Mureş şi primeşte în fiecare zi cel puţin 5 solicitări pe zi ca să ajute oameni nevoiaşi, cu diverse probleme sociale.

20. Pe data de 5 septembrie a anului 2020 Tudor Sălăgean devenit vânător cu acte în regulă în Fondul de Vânătoare „Glodeni” din judeţul Mureş după ce a dat un examen greu la Bucureşti, unde a răspuns la un chestionar compus din 1.000 de întrebări, şi a tras în poligon 5 cartuşe din 5 toate lovind ţinta în punctul 10. 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *