20 DE LUCRURI PE CARE NU LE ŞTIAŢI DESPRE SENPAI ALIN MIHAI SUCIU -1 DAN, UN MENTOR REMARCABIL CARE A ALES CALEA ARTELOR MARŢIALE CA ŞI STIL DE VIAŢĂ!

0

Zilnic venim în contact cu foarte mulți oameni, care mai de care mai diferiți, cu aspirații proprii, cu liste de valori personalizate, cu propriile definiții ale fericirii și tristeții, și cu multe alte trăsături, care le șlefuiesc un chip unic.

În calitate de jurnalist am cunoscut omul în cele mai diferite și complexe ipostaze, l-am văzut cum reacționează la provocări și cum se comportă atunci când își atinge limitele, cunosc diferența dintre un om care caută să iasă în evidență și unul care cu adevărat o face. Am stat de vorbă cu oameni din toate clasele sociale, i-am promovat, le-am relatat poveştile de viaţă și, recunosc că, de la fiecare am avut de învăţat câte ceva.

Site-ul „visurilenuautermenlimita.com” vă prezintă azi, episodul cu numărul 11 din rubrica intitulată “20 de lucruri pe care nu le ştiaţi despre cei mai populari membri VNATL”.

Protagonistul acestui episod este carismaticul Alin Mihai Suciu, un mentor în materie de arte marţiale, admirat de tot mai mulţi adolescenţi care îl respectă şi îi cer, nu de puţine ori, sfaturi.

Are de 39 de ani, fost instructor de fitness, actualmente e instructor de arte marţiale, karate kyokushinkai, luptător de muay thai şi kickboxing. Azi a acceptat pentru prima oară, să fie publicat un articol, despre activitatea sa sportivă şi despre stagiile naţionale şi internaţionale de pregătire la care participă şi pe care le organizează. prin intermediul „Academiei de Arte Marţiale” Club Sportiv David Reghin.

Este născut în zodia capricorn, este brunet, are ochi verzi, 182 cm înălţime şi 100 kg. Vorbim de un om care a pus mereu accentul atât pe dezvoltarea sa fizică, armonioasa, cât şi pe dezvoltarea mentală şi disciplinară, dar care este deplin conştient de faptul că, după atâţia ani de antrenament, corpul îţi devine „o armă” motiv pentru care este cunoscut că un karatist puternic ca un leu dar blând ca o floare. 

Senpai Alin Mihai Suciu militează pentru practicarea artelor marţiale de ani de zile, într-un mod sincer şi real şi, încearcă să convingă cât mai mulţi tineri că, scopul primordial al stilului kyokushin, este acela de a educa fizicul şi spiritul, făcând fiinţa umană să atingă acea treaptă a, armoniei depline, atât cu sine însuşi cât şi cu universul înconjurător.

În rest, reghineanul este un om foarte discret, dar extrem de ambiţios, iar succesul de care se bucură în rândul opiniei publice, este suma faptelor sale. S-a născut pe 20 ianuarie, o dată celebră în care s-au născut, de-a lungul timpului, o serie de personalităţi din întreaga lume, printre care amintim pe regele Spaniei Carol al III-lea, regizorul american David Lynch, şogunul japonez Ashikaga Yoshimasa, actorul american Lorenzo Lamas, mitropolitul ortodox al Transilvaniei, Andrei Şaguna şi, scriitorul danez, Johannes Vilhelm Jensen laureat al premiului Nobel.

Arborele genealogic al sportivului ne indică faptul că, strămoşii săi pe linie paternă provin din comuna Chiherul de Jos, satul Urisiul de Sus, iar strămoşii pe linie maternă îşi au obârşia în satul Comori, comuna Gurghiu din judeţul Mureş.

 1. S-a născut pe 20 ianuarie 1984, în oraşul Reghin, într-o familie modestă cu doi copii, Alin şi Ciprian din părinţii Mihail şi Maria Suciu.

 2. A început să practice sportul încă din copilărie, în anul 1994 a început să fie fascinat de luptele libere pe care le-a practicat sub umbrela Clubului Sportiv Școlar Reghin, apoi a descoperit frumuseţea karatelor primi paşi în Shotokan i-a făcut cu antrenorul Ioan Boga şi ulterior din anul 2004 a continuat să se dezvolte în artele marţiale stilul kyokushinkai în dojo-ul lui shihan Kamill Gyula Lukacs, (6 Dan) preşedintele fondator al Clubului Sportiv Karate Kyokushinkai Reghin „Înţelepciune şi Forţă”.

 3. În anul 2004-2005 şi-a efectuat stagiul militar la o Unitate Militară de Jandarmi din Târgu-Mureş, unde a continuat să practice artele marţiale.

 4. În anul 2005, după ce a liberat din aramtă, a susţinut o demonstraţie la un Concurs de Culturism, la Reghin, organizat de Gabi Toncean, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF) şi director executiv al Federaţiei Mondiale de Culturism şi Fitness. A concurat atunci la categoria + 95 kg din partea Clubului Sportiv Sebastiano şi, şi-a etalat muschii pe aceeaşi scenă cu celebrii culturişti români: Florin Uceanu şi Petru Ciorbă.

 5.  În anul 2007 a plecat la muncă în străinătate pentru a câştiga banii necesari împlinirii visului său, acela de a-şi deschide propriul club şi cu intenţia ca, în paralel, să îşi petrecă timpul liber cu studiul artelor marțiale. A ajuns în Spania, unde a încercat să găsească un antrenor de kyokushin însă fiindcă, nu a găsit un mentor potrivit, a cochetat o perioadă cu muay thai şi kickboxing. Fiindcă au început să-i placă cele două sporturi de contact, a şi luptat câteva meciuri în oraşul La Vall d’Uixó, din provincia Valenciană, Castello. Însă nu a renunţat definitiv la niciodată la artele marţiale, dovadă este faptul că în iarna anului 2007, Alin a revenit în România pentru a participa la Campionatul Naţional de Kyokushin de la Oradea însă nu a putut intra în ring datorită faptului că pe 8 decembrie 2007, cu o zi înaintea competiţiei, a suferit un accident de circulaţie din care a supravieţuit miraculos.

 6. La 23 de ani s-a angajat în cadrul unei firme renumite de pază şi protecţie din România, prin intermediul căreia a ajuns să fie, bodyguard la mai multe cluburi şi discoteci de pe Valea Mureşului şi Valea Gurghiului şi ocazional, şi gardă de corp pentru o serie de vedete din show-bizz-ul românesc, pe perioada concertelor desfăşurate în judeţul Mureş, dintre care amintim pe solistele: Cristina Rus şi Andra sau trupele Desperado şi Voltaj. În doi ani de activitate în cadrul firmei de pază şi protecţie, datorită exigenţei şi profesionalismului de care a dat dovadă Alin Mihai Suciu a fost promovat în funcţia de director zonal.

 7. La 25 de ani, în anul 2009, Alin Mihai Suciu s-a înscris în cadrul megaselecţiei naţionale „SE CAUTĂ UN GREU” organizat de „Sport.ro” şi „ProFM” care avea ca obiectiv principal descoperirea de noi superstaruri Lokal Kombat. După ce a fost admis la prima etapă de preselecţii, a ajuns să lupte în cadrul unei gale de kickbox la Sibiu. În primul meci a obţinut un egal, în al doilea meci, desfăşurat la Timişoara a câştigat, iar la al treilea meci, care urma să se desfăşoare la Bucureşti, nu s-a putut prezenta din cauză că nu şi-a putut permite costurile financiare ale cantonamentul cu lotul de luptători calificaţi.

 8. La 28 de ani, în anul 2012, instructorul de arte marţiale a înfiinţat „Clubul Sportiv David” cu sediul în Reghin, care anul acesta va împlini 11 ani de activitate. Antrenamentele se fac în fiecare săptămână în zilele de Luni şi Miercuri, între orele 18.00 şi 20.00, pe două grupe de cursanţi: începători şi avansaţi la sediul Academiei de Arte Marţiale, din strada Republicii, nr. 12.

 9. În anul 2013, Alin Suciu s-a antrenat, o scurtă perioadă, din nou în străinătate dar de data aceasta în Marea Britanie, la Londra, în sala de arte marţiale deţinută de luptătorul Cătălin Smărăndescu, campion european şi mondial la MMA, deţinător al centurii europene la box, în versiunea IBA.

 10. Pe 25 noiembrie 2016, luptătorul Alin M. Suciu a fost amfitrionul primului Seminar de K1 la Reghin, organizat la Sala de Sport a Gimnaziului “Florea Bogdan”, avându-l ca invitat pe campionul Mondial Super Combat la categoria Super Cruiser (-95 kg) Ionuţ Iftimoaie. Evenimentul a fost organizat prin intermediul Academiei de Arte Marţiale – Clubul Sportiv David Reghin, condus de Alin Suciu, cel care a făcut posibilă venirea marelui campion la Reghin, şi s-a adresat tuturor, indiferent de vârstă, băieţi şi fete, dornici să înveţe din experienţa unui campion mondial.

 11. Devenit un adevărat „ambasador” al sportului de contact, senpai Alin Mihai Suciu în fiecare an participă şi organizează Stagii naţionale de pregătire de kumite, sub egida IFK România-Kyokushin Karate, la care se înscriu sportivi din toată ţara făcând ca Municipiul Reghin să devină capitala artelor marţiale din stilul kyokushin. La ultimul stagiu de pregătire din 9 aprilie 2022, l-a avut ca invitat de onoare pe Christian-Hermann Hirsch, preşedintele Federaţiei IFK România. Au rămas antologice: Stagiu Naţional de Karate IFK România- Kyokushin desfăşurat în perioada 1-3 februarie 2019 la Reghin şi Gurghiu, Stagiu Naţional 1st 100 KUMITE CHALLANGE KYOKUSHIN organizat la Reghin la 13 iunie 2020, şi Stagiu Naţional 2nd 100 KUMITE CHALLANGE KYOKUSHIN organizat pe 11 octombrie 2020. 

 12. Pe 27-28 mai 2017, sportivul reghinean a participat la Campionatul Mondial de Karate Kyokhusin desfăşurat la Sibiu, la categoria 91 kg. La competiţie au participat 300 de luptători din 40 de ţări, prezenţa sa fiind menţionată chiar şi într-o carte fiind cap de listă la poziţia 326, alături de luptătorii: Kravchenko Nikolai (3 DAN), Moroyevich Denis ( 1DAN), Kirakoszan Yuriy ( 1DAN) şi Ishakhnel Vitalii(1 DAN), din Rusia.


 13. Pe 11 octombrie 2019, Alin Mihai Suciu a obţinut centura neagră şi 1 dan în karate kyokushinkai din partea Federaţiei Internaţionale de Kyokushinkai IFK. Ultima competiţie de arte marţiale în acest stil, la care a participat a fost în anul 2020.

 14. În anul 2019, Alin Suciu a participat la un Stagiu Mondial de pregătire în Bulgaria unde a dovedit că nu este întâmplător apreciat de comunitatea practicanţilor de arte marţiale. S-a antrenat alături de 1800 de cursanţi alături de cei mai faimoși luptători și antrenori ai Artelor Marțiale de Contact: Remy Bonjasky, Peter Aerts şi Semmy Schilt şi mulţi alţi campioni mondiali.

 15. În toamna anului 2020, senpai Alin Mihai Suciu a fost premiat cu o „Diplomă de Excelenţă”, pentru contribuţiile aduse în sport, recunoaşterea a venit din partea lui Eduard Irimia, omul care a promovat unele dintre cele mai proeminente nume din kickboxing şi care între 2012 şi 2013 a promovat: K1 World Grand Prix 2012 la Los Angeles și K-1 World Grand Prix 2012 la Tokyo Final.

 16. Pe 20 ianuarie 2023, maestrul Alin M. Suciu a împlinit vârsta de 39 de ani, şi se poate lăuda că are aproape trei decenii de când face sport. Azi se consideră un om împlinit care şi-a împlinit cele mai mari visuri pentru care a muncit atât de mult. Are o Academie de Arte Marţiale la Reghin în paralel antrenează elevi şi pe Valea Mureşului în Comuna Deda şi pe Valea Gurghiului, la Toaca în Comuna Hodac, a mai rămas un singur vis să apară într-un film de arte marţiale cu o distribuţie selectă care să fie difuzat în toate cinematografele din România.


 17. Una dintre cele mai mari dorinţe ale sportivului Alin Mihai Suciu, este să reuşească să organizeze, într-o zi, un stagiu de pregătire în judeţul Mureş, cu celebrul luptător olandez Semmy Schilt, multiplu campion mondial la K1, care are în palmares 43 de victorii, din 50 de meciuri disputate.

 18. Puţină lume ştie că în momentele în care senpai Alin Mihai Suciu nu antrenează, nu sparge cărămizi cu pumnul sau cu piciorul are şi el hobby-uri ca orice muritor de rând. Pasiunile maestrului de arte marţiale în timpul liber sunt câinii şi caii. Alin Mihai Suciu este deţinătorul a câtorva exemplare din rasa cane-corso şi a doi armăsari semi-grei, din rasa Ardenez.

 19. La 1 aprile 2023, senpai Alin Mihai Suciu va organiza prin intermediul „Club Sportiv David Reghin” în Municipiul Reghin, la Hotel-Restaurant „Monte-Carlo” un nou stagiu naţional de pregătire în materie de karate-kyokushin, cu invitaţi de marcă.

 20. În acest an, Alin Mihai Suciu şi-a propus să realizeze două mari obiective pe Valea Gurghiului: un Centru de Echitaţie şi Agrement pentru oamenii dornici să călărească şi să se recreze în timpul liber, şi o Bază Sportivă în stil militar, în premieră în judeţul Mureş, dedicată celor care vor să îşi testeze limitele fizice.

  Chiar dacă lumea încă nu este pe deplin conştientă de măiestria reghineanului Alin Mihai Suciu, un mentor pentru mulţi tineri care au ales calea artelor marţiale ca mod de viaţă, dar, noi suntem convinşi că mai are multe de spus în acest domeniu, şi se vor scrie încă multe lucruri frumoase până la pensionarea lui !

   

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *