20 DE LUCRURI PE CARE NU LE ŞTIAŢI DESPRE SEVER DONŢU, GENTLEMANUL GLADIATOR !

0

Zilnic venim în contact cu foarte mulți oameni, care mai de care mai diferiți, cu aspirații proprii, cu liste de valori personalizate, cu propriile definiții ale fericirii și tristeții, și cu multe alte trăsături, care le șlefuiesc un chip unic.

În calitate de jurnalist am cunoscut omul în cele mai diferite și complexe ipostaze, l-am văzut cum reacționează la provocări și cum se comportă atunci când își atinge limitele, cunosc diferența dintre un om care caută să iasă în evidență și unul care cu adevărat o face. Am stat de vorbă cu oameni din toate clasele sociale, i-am promovat, le-am relatat poveştile de viaţă și, recunosc că, de la fiecare am avut de învăţat câte ceva.

Site-ul „viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă azi al nouălea episod din rubrica intitulată “20 de lucruri pe care nu le ştiai despre cei mai populari membri VNATL”. Protagonistul următorului episod este Sever Donţu, un tânăr admirat şi invidiat în acelaşi timp, de profesie inginer zootehnist, fost sportiv de performanţă, bodyguard de cluburi şi restaurante de fiţe, pază de corp pentru o serie de demnitari importanţi din România, manager de securitate pentru firma germană constructoare de automobile sport Porsche, actualmente trader de cereale şi crescător de câini de lux.

Una dintre cele mai mari dorinţe a lui Sever Donţu este să fie lăsat în pace şi oamenii să nu-l copleşească cu problemele lor, pentru că acest lucru îi obosește. „Nimeni nu a venit în această lume pentru a trăi cum vor cei din jur. În viață, lucrurile pot merge bine sau rău, însă, tu trebuie să mergi doar înainte, întotdeauna. Ce cred alții despre tine nu este treaba ta. Treaba ta e să fii tu împăcat cu Dumnezeu și cu tine însuți. Atât!” este de părere omul de afaceri.Sever Donţu este un amestec de gladiator şi gentleman, care îi conferă o alură stranie de eleganţă, magnetism şi mister. Este un om atras de pericol, care îşi asumă riscuri extreme în afaceri şi, pe care nu l-a părăsit niciodată pasiunea de a explora noi şi noi oportunităţi de afaceri. Stăpâneşte arta vestimentară, are sex-appeal şi un simţ practic foarte dezvoltat.

Protagonistul acestui episod este născut în zodia gemeni, este brunet, are ochi albaştri, 1,94 cm, 124 kg şi este mereu în căutarea acelui fizic final, simetric de sus până jos. Arborele genealogic al a omului de afaceri ne indică faptul că, strămoşii săi pe linie paternă provin din nordul Moldovei, de la Suceava, iar strămoşii pe linie maternă îşi au obârşia în satul Dacia, comuna Jibert din judeţul Braşov.

Sever Donţu s-a născut în Braşov, a copilărit în Rupea, a studiat la Prejmer şi Cluj, s-a întors la Braşov după care a trăit în Bucureşti, apoi în districtul Tuttlingen, landul Baden-Württemberg din Germania, a revenit ulterior în România, în comuna Floreşti din judeţul Cluj şi, momentan este stabilit la Teiuş, judeţul Alba.

La 44 de ani Sever Donţu este convins că prin educaţie ajungi să îţi îndeplineşti obiectivele, ajungi mai repede să îţi vezi visul cu ochii, pus în practică şi te ajută să ai mai mare încredere în tine, indiferent ce vrei să faci în viaţă.”. Momentan braşoveanul continuă să investească în educaţia sa şi urmează cursurile Universității 1 Decembrie, din Alba Iulia, unde este student în ultimul an în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economie, specializare Administrarea Afacerilor.


1. S-a născut pe 13 iunie 1978, în oraşul Braşov, în familia lui Vasile Donţu de profesie măcelar şi maistru mezelar, şi Rodica Donţu, casieră, ambii șefi de unitate de magazin alimentar. După Revoluţia Română din 1989  s-a scos la licitație magazinul condus de tatăl său și atunci familia Donţu s-a hotărât sa îl cumpere şi să se privatizeze. În timp, după multe sacrificii şi investiţii au ajuns să deţină un lanţ de magazine în Braşov şi în împrejurimi.

2. Se spune că înainte de a fi practicat, sportul trebuie știut, cunoscut şi respectat. Unul dintre cei care a respectat această zicală cu sfinţenie a fost şi Sever Donţu, care a iubit sportul din copilărie. A început cu înot, sky şi a continuat cu fotbal, iar în studenţie s-a îndrăgostit bodybuilding-ul şi kickboxing-ul. Dacă la început a practicat culturismul la nivel de amator, a ajuns, în timp, să ardă fiecare etapă de transformare a corpului, pentru a atinge potențialul muscular maxim, prin muncă și efort. A devenit culturist profesionist, legitimat la cluburile „Radical Power” din Cluj, „Olympia Pro Gym” din Brașov şi C.S.M. Bistriţa. Dintre titlurile cele mai importante din activitatea sportivă a culturistului Sever Donţu amintim: locul I în anul 2000 la zonale, locul II la judeţene şi locul VII la Campionatele Naţionale din anul 2001, din 15 sportivi la categoria +90 kg.

3. În zilele sale de glorie, Sever Donţu avea la o înălţime de 1,94 m, 147 de kg, circumferința brațului de 62 cm încălzit, circumferință pieptului de 147 cm, circumferință coapsei: 88 cm şi circumferința gambei: 46 cm. Împingea 200 de kg la piept şi făcea antrenamente la bicepşi cu haltera de 100 de kg, din picioare. Servea 10 mese la zi, 6 porţii de mâncare şi 4 porţii de praf proteic, într-o lună ingurgita 300 de albuşuri de ou şi făcea 5 zile pe săptămână a câte 2 antrenamente zilnic, în timpul pregătirilor pentru concursuri.

4. Idolii săi în materie de culturism sunt: Dorian Yates, Ronnie Coleman, Paul Dilett şi Jay Kutler.


5. La 23 de ani ani a ajuns bodyguard de club, domeniu în care a muncit în timp ce practica şi culturismul la Clubul „Radical Power” din Cluj. Mulţi dintre cititorii noştri îşi amintesc de Sever Donţu de pe vremea când era bodyguard la clubul: „Karma”, Discoteca „Bianco e Nero” din Cluj, restaurantul vânătoresc „Hubertus” sau la discoteca „No Problem” din Braşov. În această profesie a aplanat multe conflicte, cu tact diplomatic fără violenţe majore.

6. A absolvit cursurile Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară, secția Zootehnie, din Cluj Napoca, promoţia 2003. În timpul studenţiei a primit bursă de performanţă şi, a fost considerat un tânăr de perspectivă pentru industria zootehnică. Însă, după absolvirea facultăţii, braşoveanul nu a ales o carieră în zootehnie ci, a dat concurs pe un post de inspector în cadrul Direcției Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Braşov, unde a fost admis, şi unde a activat timp de trei ani.

7. Ulterior, Sever Donţu şi-a dat seama că nu vrea să se pensioneze din cadrul DSVSA Braşov şi, a renunţat la această slujbă, după ce a făcut cursuri de specialitate în materie de manager de securitate, la Bucureşti. Aşa, a ajuns în scurt timp să asigure paza, protecţia şi integritatea corporală, pentru mai mulţi oameni politici, demnitari şi VIP-uri. Este una dintre puţinele gărzi de corp din România care, cunoaşte secretele şi capcanele acestei industrii şi care, a ieşit din această profesie neşifonat. Sever Donţu are şi o filosofie de viaţă proprie, şi crede că, investiţia în propriul tău corp şi în propria educaţie sunt cei mai buni paşi pe care îl poate face un om spre o viaţă relaxată şi de succes.

8. În anul 2008 s-a privatizat şi, până în prezent, omul de afaceri a înfiinţat mai multe societăţi cu cele mai diverse obiecte de activitate, începând de la depozite de materiale de construcţii, până la comerţ de cherestea (răşinoase) pentru ţările arabe: Siria, Maroc şi Dubai, unde livra peste 1.000 mc pe lună. În acest moment, Sever Donţu se ocupă de comerţul cu cereale pentru export, în special grâu şi, nu este exclus ca în anul 2023 să intre şi în domeniul producţiei.

9. Dat fiind faptul că, omul de afaceri este rezervat în ceea ce privește viața lui particulară și amănuntele legate de aceasta, recunoaşte că a fost căsătorit de trei ori, însă, doar cea de a treia soţie i-a adus fericirea. Şi-a cunoscut actuala soţie, pe Brînduşa Donţu, pe vremea când era studentă la Cluj, şi relaţia lor poate face, oricând, obiectul unui scenariu de film. Sever şi Brînduşa au fost împreună timp de trei ani în timpul studenţiei, timp în care s-au despărţit, s-au împăcat, după care, el s-a întors la Braşov şi ea a rămas la Cluj, fiindcă mai avea doi ani de facultate. Între timp Sever s-a căsătorit la Braşov şi Brînduşa, a plecat peste ocean, în Canada unde s-a căsătorit, la rândul ei. După ce Sever a divorţat, a încercat să o caute, şi a găsit-o într-un final după multe peripeţii. Vestea bună a fost că, nici căsnicia ei nu a mers şi după 11 ani de la ultima despărţire, cei doi s-au hotărât să-şi unească destinele. Au făcut pasul în 2019 la Primăria Floreşti şi, şi-au jurat credinţă veşnică, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

10. După ce a renunţat la afaceri, Sever s-a angajat o perioadă în Germania, ca manager de securitate la Fabrica de Automobile sport Porsche.

11. În anul 2019, Sever Donţu şi-a rupt complet muşchiul pieptului, în timp ce făcea exerciţii cu greutăţi, într-o sală de forţă din Alba-Iulia. De atunci a renunţat la antrenamentele hardcore însă a revenit la kickboxing. În acest moment se antrenează săptămânal în Alba-Iulia cu luptătorul Paul Tolas, medaliat cu bronz în anul 2021 la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation) din Cairo-Egipt.


12. Din anul 2020, Sever Donţu a devenit proprietar de câini de lux şi, a înfiinţat Canisa „Astis Lion Guard”, fiind la ora actuală singurul crescător de mastiff-tibetani puri din judeţul Alba. În acest moment deţine aproape 20 de câini de Tibet la Teiuş a căror preţ variază între 1.000 şi 5.000 de euro exemplarul.

13. Este înebunit după călătorii, şi declară că a vizitat în jur de 20 de ţări, printre care: Austria, Dubai, Germania, Grecia, Elveţia, Franţa şi Spania, sau Turcia iar pe anul 2023 şi-a propus să ajungă în sudul Italiei, în vizită la nişte prieteni de familie şi în mai multe croaziere în diferite părţi ale lumii.


14. Sever Donţu are permis de conducere din anul 1996 şi, până în anul 2023 a schimbat peste 20 de maşini, de la Dacia 1310, până la BMW X6 şi mărturiseşte că, în ultimii 26 de ani a condus peste un milion de km. Singurul accident major pe care l-a suferit ca şofer, a fost în anul 2003 la Aiud, când s-a răsturnat cu un autoturism Opel Astra din cauza unei pete de ulei de pe carosabil însă a scăpat miraculos, fără spitalizare doar cu câteva contuzii minore

15. În calitate de pază de corp şi escortă, a condus pentru clienţii săi maşini dintre cele mai scumpe, începând de la Mercedes E Class, la BMW X5, şi Mercedes GL şi terminând cu Rolls Royce Phantom.

 

16. Sever Donţu recunoaşte că în viaţa de zi cu zi, este dependent de haine sportive de la „Under Armour”, de parfumurile „Dolce & Gabana” şi „Hugo-Boss” şi, în materie de telefoane mobile, de iPhone-uri de la Apple.

17. În perioada pandemiei de COVID 19, Sever Donţu a pierdut mai mulţi prieteni şi recunoaşte că şi, el a suferit o formă severă a coronavirusului, însă a luat decizia să se trateze acasă, şi nu să se interneze într-un spital, la terapie intensivă. S-a vaccinat ulterior, cu o doză Johnson&Johnson.

18. Motto-ul preferat al lui Sever Donţu este acesta „Pentru cineva ești un exemplu…pentru altcineva o greșeală. Pentru cineva ești o binecuvântare…pentru altcineva un regret. Pentru cineva ești o bucurie…pentru altcineva o invidie. Pentru cineva ești o necesitate…pentru altcineva o dorință. Poate nu observi, dar în fiecare zi ești un călător necunoscut, rătăcind printre gândurile oamenilor.

 

19. George Bernard Shaw spunea că „O familie fericită nu e nimic altceva decât un rai pământesc” asta este şi deviza lui Sever când vine vorba de familie pe care o consideră cea mai mare binecuvântare pe care i-a dat-o Dumnezeu în această viaţă. Motiv pentru care omul de afaceri mărturiseşte că universul său înseamnă: Brînduşa, soţia şi fiica Brianna în vârstă de 10 ani pe care le iubeşte foarte mult și cărora vrea să le ofere tot ce este mai bun și mai frumos de pe lumea aceasta.

20. În viitor, Sever Donţu vrea să se implice în acțiuni sociale și de voluntariat, să ajute copiii și oameni vârstnici. Din punct de vedere profesional şi-a propus să tatoneze terenul pentru un nou domeniu de activitate și să pună pe picioare o afacere pe parte de producție și de asemenea, neapărat să meargă în pelerinaj la Sfântul Munte Athos în Grecia. 

A consemnat Matei Robert Mihai

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *