BUN RE(VENIT) DOMNULE SIMION MOLDOVAN ÎN LUMINA REFLECTOARELOR !

0

Site-ul “visurilenuautermenlimita.com” vă prezintă pe data de 28 aprilie al doisprezecelea episod, din cea cea mai populară rubrică a site-ului, intitulată “20 de lucruri pe care nu le ştiaţi despre cei mai populari membri VNATL”. Episodul îl are protagonist pe artistul plastic Simion Moldovan din Reghin care a fost admis în anul 1982 la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secţia sculptură. Din anul 1987 este Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar din 1990 Membru al Arts Club Washington, S.U.A.

Simion Moldovan a devenit demult un simbol pentru tinerele generații de artiști din judeţul Mureş şi nu numai, care îşi expune de 33 de ani lucrările la galeriile de artă din ţară şi din străinătate şi care a participat la o sumedenie de simpozioane internaţionale de sculptură şi tabere de sculptură, are o bilă albă din partea noastră fiindcă a reuşit întotdeauna să rămână demn şi umil şi niciodată nu şi-a permis o atitudine superioară şi arogantă în spaţiul public. 

“Am ajuns la o vârstă şi experiență de viata de care vreau să mă folosesc în creația mea. Încerc să fiu cât mai eficient şi cât mai simplu în tot ceea ce fac. Încerc să mă bucur pe cât se poate de toate frumuseţile din jurul meu, pe care toţi le văd, dar nu le acordă atenție. Vreau să-mi descopăr şi să am revelația frumosului la îndemâna tuturor, dar neactivat … Una dintre calităţiile mele este aceea că lucrez foarte repede. Nu ştiu dacă m-am născut cu acest har sau dacă l-am dobândit pe parcurs, dar fără a fi lipsit de modestie vă spun că am lucrări de dimensiuni mari pe care le-am finalizat într-o singură zi.”  Simion MOLDOVAN

 

  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *