712 CAZURI CONFIRMATE INFECTATE CU VIRUSUL COVID 19 ŞI 66 DE DECESE ÎN JUDEŢUL MUREŞ PANĂ AZI !

0

 

Conform unui buletin de presă emis de Prefectura Judeţului Mureş BULETIN DE PRESĂ – Județul Mureș până astăzi, 19 iunie, în județul Mureș au fost confirmate 712 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De asemenea, până la această dată, 616 persoane au fost declarate vindecate și externate.


Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Mureș, la această dată, 3.275 persoane se află în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităților. În spațiile de carantină din județul Mureș sunt 69 persoane.

Un număr de 46 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

Până acum, 66 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș.

În data de 13 iunie, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurată on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Totodată, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

Măsurile aprobate au intrat în vigoare începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00.

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *