A început Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă

0
Sursa foto: https://www.digi24.ro/

Astăzi, 24 august 2020, în 10 centre de examen din județul Mureș s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. Au fost prezenți 525 candidați, din 627 înscriși, iar 102 nu s-au prezentat la examen. Niciunul dintre candidați nu a avut temperatura peste maximul admis. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați.  Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

25 august: proba obligatorie a pro&lului – E.c)

26 august: proba la alegere a pro&lului și specializării – E.d)

27 august: proba la Limba și literatura maternă – proba E.b)

 

 

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare

(Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD) Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *