ACŢIUNE DE ÎMPĂDURIRE ORGANIZATĂ DE MUREŞ RUNNERS ŞI PRIMĂRIA RÂCIU

0

Potrivit unui comunicat de presă al Cabinetului Deputatului Adrian Giurgiu, sâmbătă dimineață, zeci de oameni s-au adunat în comuna mureșeană Râciu, la o acțiune de plantare de copaci. Evenimentul, organizat de Mureș Runners și Primăria comunei Râciu, s-a bucurat de prezența ultramaratonistului Tibi Ușeriu.

La plantarea de primăvară a participat activ și parlamentarul USR PLUS de Mureș, Adrian Giurgiu, membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a Camerei Deputaților. Deputatul USR PLUS de Mureș este unul dintre susținătorii proiectului “Împădurim România”, anunțat de Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care a precizat că ministerul pe care îl conduce vizează alocarea unui miliard de euro, din bani europeni, împăduririi. „ImpadurimRomania” a început simbolic astăzi și mă bucur tare mult că s-a întâmplat la mine acasă. Prima pagină din această aventură care va schimba fața și plâmânii României se poate numi #ImpadurimMuresul. Vă îndemn pe toți să inițiați și să participați la orice eveniment dedicat plantărilor de copaci și extinderii spațiilor verzi”, a declarat, după eveniment, Adrian Giurgiu.

„Oficial, fondul forestier naţional al României reprezintă 27,5% din suprafaţa țării, față de media europeană care este de 38%. De aceea, USRPLUS își propune acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României, până în anul 2050” se mai menţionează în comunicatul de presă al Cabinetului Deputatului Adrian Giurgiu. 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *