Lumea colecționarilor din județul Mureș a devenit mult mai săracă prin dispariția maestrului Alexandru Mera (1939-2016), care a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, în data de 6 august, răpus de un cancer galopant. Alexandru a făcut parte din prima generație a Organizației ,,Pionierii României” și în 30 aprilie a 1949, a rostit alături de alți 500 de elevi, angajamentul de pionieri în centrul Reghinului. După absolvirea studiilor a muncit de-a lungul vieții ca statistician la SMT Reghin și apoi a fost ani de zile un om de bază în organigrama Stației de Întreținere și Siguranța Drumurilor din oraș. În paralel a făcut și sport fiind campion interjudețean la TIR cu arma și a făcut planorism sportiv la Școala de Pilotaj pe Aerodromul din Sânpetru de lângă Brașov și cursuri de parașutism pe aerodromul  Clinceni, lângă București. S-a căsătorit în 30 iunie 1966 cu Irma Pongrat la Reghin și anul acesta au aniversat ,,Nunta de Aur”. 

Site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro”,  îi aduce un ultim omagiu celui mai mare numismat și filatelist al Reghinului, Alexandru Mera. Singurul reghinean, medaliat cu bronz în domeniul filateliei. Alexandru Mera a fost premiat și în 2015 la Gală a Sportului Reghinean, unde i s-a decernat un premiu de „Asociația Sportul pentru Toți” pentru performanțele sportive din tinerețe, obținute în planorism și tir cu arma. Reghineanul a scris de-a lungul anilor și o serie de articole în ,,Steaua Roșie”, ,,Tribuna Sibiului”,  ,,Gazeta Reghinului”,  și ,,Opinia Reghineană”,  în domeniul filateliei și despre curiozități numismatice, iar anul acesta începuse să scrie o carte foarte importantă despre emisiunile monetare cu președinții Statelor Unite ale Americii. Din păcate colecționarul nu a mai reușit să o finalizeze!

Comunitatea locală este, din 6 august 2016, mai săracă cu un membru de seamă, de ale cărui realizări eram cu toţii mândri. Sincere condoleanţe familiei îndurerate!
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *