ASTĂZI SE VERNISEAZĂ EXPOZIŢIA „SĂ NE AMINTIM DE ÎNAINTAŞII NOŞTRII” SEMNATĂ DE ARTISTUL PLASTIC AMATOR MARIA MERA !

0

 

Asociaţia Pensionarilor „Fraţia” din Reghin organizează 16 noiembrie la ora 12.00, la sediul social din strada Piaţa Petru Maior, nr.29 un eveniment cultural artistic. Manifestarea debutează cu o expoziţie de pictură-portrete intitulată „SĂ NE AMINTIM DE ÎNAINTAŞII NOŞTRII” semnată de artistul plastic, Maria Mera care cuprinde o serie de picturi cu personalităţi ale judeţului Mureş din perioada interbelică făuritori ai Marii Unirii de alba-Iulia din 1918. Evenimentul mai cuprinde şi o colecţie de icoane pe sticlă Expoziția „Sfinți Ierarhi Români”.

Cele peste 20 de icoane aduc în fața privitorului chipuri ale unor ierarhi români, care, prin misiunea lor, prin martirajul unora dintre ei, prin apărarea dreptei credințe, s-au arătat modele de slujire și dragoste față de Biserică și neam”, a declarat Vian Bonţ, preşedinele Asociaţiei Pensionarilor „FRĂŢIA”. 

Artistul plastic Maria Mera s-a preocupat de tânără de arta decorativă și artizanat, iar din anul 2015 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș. A participat cu lucrări de pictură în ulei pe pânză și icoane pe sticlă la numeroase expoziții colective, organizate în țară și străinătate. Evenimentul va avea şi momente muzicale cu îndrăgitul solist de muzică populară David Puşcaş şi un moment gastronomic al cărui preparate culinare se vor servii la finalul evenimentului participanţilor. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *