Astăzi s-a semnat un parteneriat de colaborare între Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitate de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București

0
Rectorul UMFST, Leonard Azamfirei a scris pe pagina de Facebook că a semnat astăzi la București, Parteneriatul de colaborare dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitate de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București în vederea organizării în comun, la Târgu Mureș, a unui program nou de studii de Arhitectură în limba engleză – 6 ani.
„La acest program de licență și masterat comasat se vor putea înscrie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, din România (cunoscători ai limbii engleze) și din străinătate.
Procedura de autorizare ARACIS este în derulare, astfel încât, dacă aceasta se va finaliza în timp util, intenția UMFST este să organizeze admitere chiar pentru noul an universitar 2021/2022.
Asocierea UMFST cu cea mai prestigioasă școală de arhitectură din România – Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București, implicarea acesteia în organizarea acestui program de studii prin expertiza pe care o are, prin specialiștii de prestigiu, prin materialele didactice și prin implementarea planurile de învățământ care vor fi similare, dau un plus de valoare acestui proiect menit să pună centrul universitar din Târgu Mureș pe harta arhitecturii românești. Mai mult, derularea programului în limba engleză va contribui la strategia de internaționalizare a Universității.
Contribuția Ordinului Arhitecților din România – filiala Mureș a fost necesară nu doar pentru justificarea oportunității unui asemenea program de studii dar și pentru identificarea specialiștilor locali cu potențial de dezvoltare academică.
Despre UMFST, din nou, E pluribus unum!” a conchis Leonard Azamfirei rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș. (G.N.)

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *