ASTRA Reghin a primit în rândurile despărțământului primul campion mondial !

0

Paramedicul Eugen Anca premiat de insp general IGSU Romania col Daniel-Marian DragneParamedicul, (plutonier major ) Eugen Anca este cel mai proaspăt tânăr intrat în rândurile astriștilor reghineni. A fost ales membru la secțiunea: știință la Adunarea Generală a Despărțământului ASTRA Reghin din 27 aprilie 2018, în unanimitate la propunerea vicepreședintelui, Matei Robert Mihai. Eugen Anca supranumit și <salvatorul de vieți> sau <campionul tehnicilor de salvare> strălucește prin faptele sale și este fără nici o exagerare cel mai titrat paramedic al României la Concursurile Naționale și Mondiale de Prim Ajutor și Descarcerare.

Pe 22 februarie 2015 paramedicul reghinean apărea prima oară într-un interviu la televiziunea locală DAReghin TV unde în 24 de ore a ajuns în topul audiențelor de pe pagina jurnaldereghin.ro și pe pagina de facebook DAReghin TV. Pe 6 septembrie 2017 după ce site-ul viselenuautermenlimita.ro a publicat povestea reghineanului intitulată ,,Interviu cu Eugen Anca sau, cum vede, un paramedic, victimele descarcerate prin vizorul de la cască și cum rezonează cu misiunea divină de a salva vieți?,, popularitatea acestuia a explodat, interviul său înregistrând aproape 5.000 de vizualizări în 24 de ore de la publicare iar la câteva zile povestea a fost preluată și de revista Pompierii Români și inserat la rubrica Eroi de profesie. Drept dovadă că numele său impune respect și admirație o dovedește și faptul că în ultimii doi ani de când a intrat la modul cel mai serios în atenția opiniei publice județene și naționale articolele despre paramedicul Eugen Anca au înregistrat aproape 18.000 de vizualizări pe internet și în urma interviului realizat de siteul : viselenuautermenlimita.ro care a făcut încojorul României Eugen Anca (ridicat în grad de trei ori la excepțional) a fost felicitat personal de de directorul I.G.S.U. România, colonelui Daniel-Marian Dragne.


Reghinul a pierdut un silvicultor dar țara a câștigat un salvator de vieți !


14716363_1189235494449071_5389928171961619232_n
Eugen Anca, primul din dreapta imaginii un paramedic care prin profesionalismul său onorează hainele Inspectoratului de Situații de Urgență Horea al județului Mureș

La 16 ani, în paralel cu Liceul Silvic din Gurghiu, a absolvit primul curs de Asistență Medicală de Urgență și Descarcerare în cadrul SMURD Târgu-Mureș, a lucrat la început ca voluntar pe primul echipaj SMURD înființat pe Valea Gurghiului, ajungând să facă practică chiar și cu renumitul doctor de origine palestiniană, Raed Arafat, specializat în anestezie-terapie intensivă. La 20 de ani a fost încorporat în armată, în cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin, ca paramedic-militar pe ambulanța de prim ajutor 24 din 24 de ore, de unde a eliberat la vatră în grad de sergent, după ce a fost solicitat la peste 1000 de intervenții.

 

 

La 24 de ani s-a angajat în cadrul Inspectortaului pentru Situații de Urgență în cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin, ca sergent paramedic. La 27 a absolvit Școala Postliceală ,,Dr. Eugen Nicoară”, specializarea Asistenți Generaliști. La 35 de ani și-a reprezentat țara pentru cea de a treia oară la Campionatul Mondial ,,WORLD RESCUE CHALLENGE” ca pramedic, alături de Adrian Săcărea, la probele ,,Traumă și Prim Ajutor” și în echipa de ,,Descarcerare” alături de CDT de echipaj Cotea Sergiu, servanții: plt. ajd. șef Ioan Sima, Claudiu Miheșan și plt. maj. Vlad Toma. La sfârșitul campionatului juriul a deliberat că salvatorii mureșeni au avut cea mai bună evoluție la Scenariu Rapid de 10 minute la World Rescue Challenge 2017, mai precis au obținut locul I mondial la o competiție care a reunit 66 de echipe din 16 țări. Acum la aproape 36 de ani plutonierul major, Eugen Anca are bifați 12 ani ca și angajat al ISU Horea Mureș, patru titluri de campion național la concursurile de Prim Ajutor și Descarcerare și tot atâtea calificări la Campionatele Mondiale de profil și un titlu mondial.

Conform paramedicului în cei 18 ani munciți în această branșă a reușit să participe la aproape 10. 000 de intervenții și să acorde primul ajutor victimelor accidentelor, dezastrelor naturale și altor catastrofe și că a fost avansat la excepțional de trei ori, anul trecut fiind avansat la gradul de plutonier adjutant. Chiar dacă nu este o persoană emotivă la sfârșitul lunii septembrie salvatorul de vieții așteaptă să devină tată și este foarte emoționat fiindcă soția sa urmează să aducă pe lume primul moștenitor al familiei Anca. Îi urăm succes în noua activitate din cadrul Despărțământului ASTRA Reghin și să i se nască un copil sănătos!


viselenuautermenlimita.ro 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *