AZI, ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR AR FI ÎMPLINIT 99 DE ANI !

0
Azi, academicianul Ovidiu Bojor ar fi împlinit vârsta de 99 de ani. A fost cel mai mare fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale. A fost deținătorul titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România a deţinut Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române şi a fost preşedintele onorific al Asociaţiei Patronale „Planta Romanica”. Ovidiu Bojor a publicat atât în țară cât și în străinătate peste 1000 de studii și articole şi a fost autorul a peste 40 de brevete de invenții şi are câteva zeci de cărţi publicate editate şi reeditate dintre care amintim: Pledoarie pentru viață lungă, Plantele în elixirele dragostei, Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z, Plante si miresme biblice. Hrana pentru suflet si trup.
Domnul Ovidiu Bojor a fost în toate manifestările vieţii omul pe care ţi-ai dori să-l vezi în fiecare om. În ce oraşe din România va fi comemorat nu ştiu ? Dar ştiu cu siguranţă că despre filozofia sa de viaţă regretatul om de ştiinţă a scris o sumedenie de cărţi care au rămas moştenire posterităţii. Cei care i-au urmat sfaturile fitoterapeutului prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare şi prin folosirea remediilor naturale astăzi se bucură de o viaţă sănătoasă şi îl poartă în inimile şi rugăciunile lor pe admirabilul Ovidiu Bojor….Am cunoscut şi eu de-a lungul timpului astfel de oameni şi vreau să cred, că sunt şi eu unul dintre miile de admiratori al cărţilor sale care continuă să îi respecte memoria şi să-i recunoască meritul de a se jertfi pe altarul ştiinţei.
Nu am observat în jurnalele de ştiri de azi nimic care să amintească telespectatorilor de comemoarea distinsului om de ştiinţă, Ovdiu Bojor…Însă de ce să mă mai mir ? fiindcă am aflat ulterior că maestrul şi la aniversarea de 98 de ani i s-a cerut să plătească de către o publicaţie naţională un articol de presă. Iar dacă mai multor canale de televiziune le-a fost sugerată ideea să realizeze un documentar reprezentanţii „antenelor” au întrebat de ce buget dispune ? sărbătoritul pentru un astfel de reportaj. 
Ştiu că pare utopie dar sincer să fiu mi-ar fi plăcut să aflu de la ştirile de televiziune că astăzi undeva în ţară oameni de toate vârstele şi profesile care l-au cunoscut i-au citit cărţile şi l-au apreciat pe academicianul Ovidiu Bojor au realizat un flash-mob sub forma unui un „lanţ viu” în memoria sa şi că au păstrat un moment de reculegere, fix la ora în care maestrul a plecat la ţărmul veşniciei pe data de 13 februarie 2023.
Dacă anul acesta nu a fost să fie, visez ca cel puţin la centenarul naşterii academicianului Ovidiu Bojor, (1 noiembrie 2024) să ne putem ridica la nivelul solemn al unei astfel de comemorări.
Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile:
“Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.”
Sursa foto: Emese Nicoleta Puia
A consemnat Matei R. Mihai

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *