BAROTHY KAROLY jr. campion polivalent la popice, ciclism și fotbal ( 1928 – 2002 )

0

S-a născut la 24 ianuarie 1928 în Iernuțeni dintr-o asociere cu familile Barothy  și Urban. A muncit ca macaragist la IRUM Reghin și în paralel a practicat mai multe sporturi în cadrul Clubului ,,Voința” Reghin, Clubul Sportiv ,,Producția ” în cadrul Colectivului Sportiv ,,Oțelul” și a câștigat de-a lungul vieții o serie de competiții desfășurate sub egida Uniunii de Cultură Fizică și Sport. Vorbim de un om care a făcut un cult pentru sport fie că vorbim de popice, ciclism ori fotbal. S-a născut și s-a stins din viață în aceași zi de 24 ianuarie.  A fost un om care a iubit Reghinul,  care și-a iubit munca la nebunie și care la orice oră spus „Da” sportului. 


KM_C284e-20190905173136
Barothy Karoly la 14 vârsta de ani în medalion și în imaginea din stânga căpitan de echipă medaliat alături de echipa de fotbal a I.R.U.M. Reghin, câștigătoarea finalei din 1959 după confruntarea cu echipa de fotbal din Toaca, pe terenul Avântul Reghin.

 

Pe 12 iunie 1952 a obținut locul I în cadrul concursului de ciclism Cupa Satelor, etapa ,,Iernuțeni – Gornești și retur”.

Pe 4 august 1957 și-a adjudecat locul I la Concursul Republican de Popice de la Toplița. 

Pe 8 septembrie 1957 a obținut locul I la Spartachiada  de iarnă a tineretului etapa I reprezntând Asociația ,,Recolta ”.

Pe 24 aprilie 1958 a ocupat locul III la Cupa 1 Mai ,,La Popice Individual” pe Raionul Reghin reprezentând Colectivul Sportiv ,,Oțelul”.

Pe 21 august 1959 a obținut locul I la Campionatul Raional de Popice organizat la Reghin reprezentând Asociația Sportivă ,,Victoria”. 

Pe 31 iulie 1960 a obținut locul I la Cupa ,,23 August” organizată la Gheorgheni reprezentând Clubul Sportiv ,,Producția ”.

A fost un tată extraordinar și  un om care și-a trăit viața frumos lăsând timpul să își aștearnă tușele pe chipul și trupul său. A știut să se bucure de fiecare etapă de viață știind că fiecare are valoarea ei și și-a asumat să o parcurgă cu toate provocările ei. S-a stins din viață răpus de un cancer asociat cu un astm bronșic la vârsta de 74 de ani și a fost înmormântat în cimitirul din Iernuțeni. Un om frumos care și-a trăit viața cu demnitate cu cinste și omenie. Deși nu mai este printre noi, am un gând bun mereu pentru sufletul lui, oriunde s-ar afla acum.


A consemnat Matei Mihai  

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *