,,Boss Phantom”, primul Mastiff Tibetan din România, campion mondial

1

În perioada 9-12 noiembrie 2017, iubitorii de patrupede au putut admira cele mai frumoase exemplare canine în postură de vedete, la Campionatul Mondial Canin din Leipzig. Peste 31.000 de câini din lumea întreagă au participat, timp de patru zile, la cea mai mare expoziție canină din lume, găzduită de orașul german, Leipzig. ,,Boss Phantom” câinele din rasa Mastiff Tibetan, al omului de afaceri, Tudor Sălăgean din Sângeorgiul de Mureş, a devenit ieri primul campion mondial din România, reuşind să câştige locul I la ,,World Dog Show Leipzig” din Germania la clasa ,,Puppy Best of Breed”.

Performanța lui ,,Boss” este un titlu neegalat de niciun alt câine din România, din cele peste 500 de patrupede cu pedigree, din rasa Mastiff Tibetan, înregistraţi în ţara noastră. Incredibila victorie vine după ce anul acesta câinele, în vârstă de 9 luni, a reușit să obțină 20 de titluri de locul I în concursuri naționale și internaționale. Stăpânul lui ,,Boss” a declarat după încheierea concursului, că și-a împlinit cel mai ascuns vis al său. ,,Așa cum se numește și site-ul dumneavoastră, într-adevăr visele nu au termen limită, dacă crezi în ele, mai devreme sau mai târziu, vor deveni realitate. Sunt extrem de fericit, pentru că am ajuns în finala pentru cel mai înalt titlu într-un concurs chinologic și ,,Boss” a câștigat locul I mondial, la categoria sa de rasă. Acest câine mi-a oferit atâta dragoste, prietenie și multe alte satisfacții, încât a devenit cel mai bun prieten al meu”, a declarat Tudor Sălăgean.


Campionul Mondial ,,Boss Phantom” azi a împlinit 9 luni


S-a născut în Sângeorgiu de Mureș, în 13 februarie 2017, dimineața la ora 1.45, după un travaliu de mai bine de patru ore. A fost cel de-al patrulea pui născut în cuib și primul mascul după trei femele în Canisa ,,Lion Dog Guard” proveniți din celebrii părinții Cora și Ba Rong-Thor;

,,Booss Phantom” este un exemplar cu adevărat coborât din legende, iar pentru selectarea şi creşterea sa, Tudor Sălăgean nu a precupeţit nicio investiţie.
De la vârsta de 2 luni a început dresajul cu Petelei Istvan, fost dresor în cadrul Poliţiei Tîrgu-Mureş și apoi a continuat cu antrenamentele în grup, ajungând azi să fie văzut de multe ori în compania stăpânului în restaurante selecte pentru ai mai modera temperamentul și al face mai sociabil și mai prietenos.
Mastiff Tibetanul are azi 52 de kg și 75 cm înălțime, concurează la clasa Puppy, 6-9 luni și are o dietă specială bazată pe produse fără conservanţi artificiali.
Are un palmares incredibil 20 de titluri naționale și internaționale și nici o înfrângere plus locul I la Campionatul Mondial ,,World Dog Show Leipzig”;

Când ,,Boss” a împlinit 2 luni proprietarul a primit 10.000 de euro să îl vândă unui om de afaceri din Turcia și apoi a refuzat și a doua ofertă venită din partea unui om de afaceri din București însă Tudor Sălăgean a fost inspirat să nu îl vândă pentru că visul său a fost să îl antreneze și să îl pregătească și să devină viitorul campion mondial în 2017 … și așa a fost.

Chiar dacă cel mai recent titlu i-a ridicat cota de piață a patrupedului roșcat, stăpânul acestui ,,Leu al Târgu-Mureșului”, a declarat că deocamdată nici un alt crescător de Mastiffi Tibetani din România nu va putea să îşi împerecheze femelele cu ,,Boss Phantom” pentru că la ora actuală viața câinelui de lux se învârte în jurul dresajului și competițiilor și încă nu i-a fixat un cost pe dreptul de montă.

23518940_1466800716749079_2136007742396712264_n


Conținutul website-ului www.viselenuautermenlimita.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea materialelor noastre, vă rugăm să contactați administratorul site-ului pe adresa de e-mail: roberto_zizi@yahoo.com.


About Author

1 thought on “,,Boss Phantom”, primul Mastiff Tibetan din România, campion mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *