Boss Phantom primul Mastiff Tibetan din România care a devenit dublu campion mondial la World Dog Show

0

Mastiff Tibetanul, Boss Phantom al omului de afaceri Tudor Sălăgean care în 12 noiembrie 2017 reuşea să câştige locul I la ,,World Dog Show Leipzig” din Germania la clasa ,,Puppy” și ,,Best of Breed” a devenit în data de 12 august 2018 noul campion mondial la clasa junior, în cadrul competiției World Dog Show desfășurat în acest an în Olanda la Amsterdam. Boss Phantom a uimit-o și pe celebra judecătoare internațională de Mastiffi și Bulmastiffi, Anne-Marie Class din comisia de arbitraj de la World Dog Show, cu o performanţă fără precedent. Câinele minune a lui Tudor Sălăgean a concurat la clasa juniori unde și-a adjudecat titlurile de ,,Best Junior World Dog Show” la Tibetan Mastiff Club și ,,Best of Breed Junior” iar la proba de concurs ,,Best Dog”, unde participă câștigătorii de la fiecare clasă, locul I a fost adjudecat de câștigătorul de la clasa, campion iar Boss a obținut locul II fiind peste câștigătorii de la clasele: deschisă, intermediară și veteran.

 


,,Odată cu aceste rezultate la nivel mondial Boss Phantom tinde să devină un simbol al perfecţiunii genetice. Are 1 an și 5 luni și 81 de kg și a fost cel mai masiv mastiff tibetan din concurs. Sunt foarte fericit că am reuşit o astfel de performanţă pentru România şi pentru judeţul Mureş pentru că prin acest rezultat am repus câinii de rasă din judeţul Mureş pe harta concursurilor internaţionale canine și ne-am reconfirmat valoarea.” a precizat Tudor Sălăgean, pentru site-ul viselenuautermenlimita.ro.

,,Boos Phantom”, provine din celebrii părinții Cora și Ba Rong-Thor și este considerat Mastiff Tibetanul momentului cu peste 30 de concursuri și expoziții (dintre care 20 internaționale) bifate în carnetul de performanțe și peste 50 de titluri.

La concursul mondial World Dog Show 2018 din Olanda, Boss Phantom a fost prezentat de handlerul Petelei Istvan fost dresor în cadrul Poliţiei Tîrgu-Mureş care a început pregătirea mastiffului de la vârsta de 2 luni.

Însă dincolo de faptul că mastifful are un pedigree de excepție, beneficiază săptămânal de ore de dresaj, vizite medicale, vaccinuri și o dietă corespunzătoare sub stricta supraveghere a unui medic veterinar. ,,Boss Phantom are un regim la fel ca și sportivii de performanță. Meniul său este axat în general pe sortimente de hrană aduse din Olanda și aici mă refer la hrană presată la rece care păstrează calitățile naturale ale ingredientelor. Din meniul să nu lipsesc vitaminele, mâncarea pentru câini acana și orijen produse fără conservanți artificiali aduse din Canada. Iar în perioada pre-competițională ținând cont că la noi în România e vară și Boss Phantom e un câine adus din Tibet, a năpârlit și atunci am fost nevoit să îi comand un șampon și un balsam special pentru câini din Canada pentru hidratarea pielii și care să îi confere strălucire, vitalitate și protecție blănii animalului” a precizat Tudor Sălăgean.


39138626_1040629002784791_2823199161778700288_n
În drepata imaginii handlerul Peteli Istvan, alături de Tudor Sălăgean, proprietarul lui Boss Phantom secondat de judecătoarea internațională de Mastiffi și Bulmastiffi, Anne-Marie Class din Franța

Boss Phantom a reprezentat România la World Dog Show și canisa ,,Lion Dog Guard” înființată în anul 2016 la Târgu-Mureș de omul de afaceri Tudor Sălăgean. La competițiile din Amsterdam, patrupedul a concurat în ring la secțiunea tibetani și a făcut senzație printre cei 33.500 de câini din 72 de țări care au concurat în cele patru zile de competiții.
Și dacă nu era suficient, Boss Phantom a devenit de curând și subiect muzical, după ce cântărețul Dani Mocanu ”regele vizualizărilor din România” care e mai ascultat decât Smiley și Inna pe You- Tube-ul românesc i-a dedicat o piesă intitulată: Campion și pentru a cărui melodie a filmat un videoclip  ce îi are protagoniști principali pe mastiffii: <Boss>, tatăl său <Thor> și pe proprietarul patrupedelor de lux, Tudor Sălăgean. Versurile cântecului sugerează ideea că „Nu există vreo credință care să nu fi fost încălcată vreodată cu excepția celei a unui câine cu adevărat credincios.” și spune pe scurt povestea omului de afaceri Tudor Sălăgean, care declară că <mai bine se încrede într-un câine decât într-un om pervers și rău> și care din anul 2011 a început să achiziționeze câini din rasa  Mastiff Tibetan, considerat cel mai scump câine din lume la ora actuală. Nu mai e un secret că „Istoria este plină de exemple ale fidelității câinilor, și nu ale prietenilor.” și piesa cu <Leul din Târgu-Mureș >se bucură de un real succes. Videoclipul postat pe YouTube cu Boss Phantom a devenit viral pe internet și a adunat peste 1.605.000 de vizualizări în opt zile de la difuzarea sa în mediul online.


38749834_1754951614600653_2309085898500734976_n
Dani Mocanu cu Mastifful Tibetan, Boss Phantom si Tudor Sălăgeanu cu Mastifful Tibetan, Ba-Rong Thor

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *