Câinii de lux ai lui Tudor Sălăgean au luat crema medaliilor din circuitul canin național și internațional în 2016

0

salagean-t

Omul de afaceri Tudor Sălăgean, este posesorul unora dintre cei mai scumpi câini din Europa, care deține 7 patrupede, din rasele Mastiiff Tibetan (Thor, Cora, Sindi și Kronos) și Cane-Corso (Rony și Tesa) are 100 de trofee B.O.B. (Best of Breed), în palmares și este administratorul canisei ,,Lion Dog Guard,,din Târgu-Mureș. A investit câteva zeci de mii de euro în pasiunea sa pentru patrupede dar și rezultatele se văd. Săptămâna trecută Tudor Sălăgean a participat cu cea mai proaspătă achiziție a sa, Kronos la Campionatele Europene din Bruxelles, unde Mastiff Tibetanul său a obținut la clasa Minor Puppy titlul ,,Very Promising 1,, prima distincție de acest gen obținută de un câine din România din această rasă. Rony și Thor alți doi câini din canisa lui Tudor Sălăgean la sfârșitul lunii iulie au adus la Târgu-Mureș 6 medalii din Budapesta și de la Alba Iulia. Proprietarul patrupedelor declară că 2016 a fost până în prezent un an excelent în care câinii săi au obținut crema medaliilor din toate competițiile în care au participat. ,,Nu vreau să par lipsit de modestie dar am obținut 30 de B.O.B.-uri în acest an la competițiile la care am participat a fost un an extraordinar,, a declarat Tudor Sălăgean pentru ,,viselenuautermenlimită.ro,,. Mastifful Tibetan este considerată cea mai scumpă rasă din lume! Nu mai e un secret faptul că în 2014 un exemplar pe numele ,,Big Splash,, a fost vândut de stăpâna sa cu 1,6 milioane de dolari, adică 1 milion de lire sterline! Preţiosul exemplar avea doar 11 luni când a fost vândut şi cântărea 82 de kg.


Kronos un Mastiff Tibetan cu potențial de titlu mondial!

KRONOS JPG

Kronos a fost adus direct din Tibet prin intermediul Canisei Chentao Park din Rusia și l-a costat o sumă foarte mare de bani pe omul de afaceri Tudor Sălăgean, dar a meritat investiția. Azi deși are doar 6 luni a participat în perioada 26-28 august în Belgia la Campionatul European ,,Euro Dog Show,, din Bruxelles,, unde câinele  târgumureșeanului a concurat cu cei mai buni 76 de Mastiffi din Europa, reușind să obțină titlul ,,Very Promosing 1,, la clasa Minor Puppy. ,,E fenomenal acest câine, a participat până în prezent la 1 concurs național, 4 internaționale și unul european și a obținut de fiecare dată locul I. Kronos are potențial pentru un titlu mondial fără doar și poate și îl voi pregătii pentru Campionatele Mondiale ce vor avea loc în 2017, în Germania,, a declarat pentru ,,viselenuautermenlimita.ro,, proprietarul patrupedului, Tudor Sălăgean. Kronos a mai obținut 4 titluri în Ungaria la Debrețin la concursul internațional din 23 iulie, la concururile, B.O.B., C.A.C.I.B., C.A.C., și Excelent 1,, la clasa campioni.


Rony are 4 ani și 40 de titluri naționale și internaționale


2016-08-26_02.22.37Vincitore Nero Enzo câinele din rasa Cane-Corso al omului de afaceri Tudor Sălăgean din Sângeorgiul de Mureş, pe numele de scenă Rony, a participat în 13-14 august la Alba-Iulia în cadrul competițiilor internaționale „Royal Crown Trophy” (Trofeul Coroanei Regale. În concurs s-au înscris peste 800 de exemplare canine din 90 de rase iar brigada de arbitraj a competiției chinologice fost compusă doar din arbitrii din străinătate. Cu toate acestea Rony a fost medaliat la clasa: ,,Campion,,, ,,Excelent 1,, și ,,Best Dog,,.În perioada 23-25 iulie Rony a participat la Concursurile din Oradea și din Budapesta la Concursurile C.A.C.I.B. unde a obținut tot ce se putea câștiga la rasa lui devenind încă odată campion de România și de Ungaria la Debrețin. Rony este un campion veritabil, care anul trecut a reușit să câştige la ,,Cupa Uniunii Europene” desfăşurată în această lună la Chişinău, titlul de campion al Modovei şi titlul de campion absolut pe 13 ţări din Europa Centrală şi de Est. Titlu neegalat de niciun alt câine din România din cele aproape 3000 de patrupede cu pedigree din rasa Cane-Corso înregistraţi în ţara noastră. Atunci știrea a făcut înconjurul României având în vedere că incredibila victorie a survenit la o săptămână după ce Rony a fost otrăvit de o ,,mână ucigaşă” la finalul unei competiţii în România, probabil de un crescător gelos pe succesul şi pedigree-ul său. Astăzi patrupedul are vârsta de 4 ani, 71 de kg, 40 de titluri în palmares, reuşit să îl învingă chiar şi pe Brutus zis X-Man, cel mai titrat Cane-Corso al Europei, în cadrul expo-campionatului C.A.C.I.B. de la Satu-Mare din 2015 unde a fost desemnat cel mai frumos câine din rasa sa. Rony este imaginea firmei de pază și protecție ,,Profesional Guard,, și a canisei ,,Lion Dog Guard,, din Târgu-Mureș. Omul de afaceri l-a achiziţionat pe Rony, cu 500 de euro din Oradea pe când era un pui, fără să anticipeze că în 4 ani va avea să devină cel mai de temut patruped din rasa sa în expoziţiile canine şi să fie evaluat la peste 20.000 de Euro. Astăzi toate cupele şi medaliile câştigate în concursuri de Rony sunt expuse la loc de cinste în biroul stăpânului, care este foarte mândru de câinele său şi a mai precizat că ascensiunea fulminantă a lui Rony va fi povestită pe larg într-o carte autobiografică ce va fi publicată cel târziu la finalul anului 2016.


Thor a obținut titlul de vicecampion mondial la ,,World Dog Show” în 2015 la Milano


Thor din rasa Mastiff Tibetan avea doar 11 luni când era deja campion de România și la categoria junior și la categoria seniori. Apoi a ajuns campion pe Europa Centrală şi de Est la secţiunea ,,Baby Winner” în cadrul Cupei Uniunii Europene şi mai avea nevoie de două titluri pentru a devenii campion ,,cum laude,,. La „Royal Crown Trophy” din Alba-Iulia mastiff-ul lui Sălăgean a fost medaliat de 6 ori, cu titluri precum: ,,Excelent la clasa campion mastiff,, ,,Best Dog,, , ,,Best of Breed,, și Campion pe România ,,Cum Laude,, în ciuda faptului că a avut concurenți mastifii tibetani din Rusia și China. La doar 1 an și 8 luni, mastiff-ul are în palmares 40 de titluri naționale. Câinele minune al lui Tudor Sălăgean care este și el imaginea canisei ,,Lion Dog Guard,, momentan se pregătește pentru concusurile internaționale din Turda, Craiova și Serbia. Thor este un exemplar extrem de reuşit din specia sa, provine dintr-o canisă cu rezultate de excepţie şi are perspective de a ajunge campion mondial. Thor are un pedigree de excepţie având în vedere că pe linie paternă îl are bunic pe celebrul Kundun din Italia, care deţine titlul de campion mondial şi pe fratele său din Polonia, campion mondial la ultima ediţie a Concursului ,,World Dog Show” desfășurată la Milano în perioada 10-14 iunie, deși Thor era favorit a obținut titlul de vicecampion mondial din greșeala unui handler din Estonia care a prezentat patrupedul în runda finală.    

TUDOR 6


 

Cora și Rony intră în ring la ,,Dracula Dog Show,,


 

Tudor Sălăgean și-a înscris în concursul ,,Dracula Dog Show,, care se va desfășura în 3-4 septembrie din Târgu-Mureș ( în Parcul Municipal și Cetatea Medievală), doi câini, Cora o femelă din rasa Mastiff Tibetan și pe veteranul Rony din rasa Cane-Corso un campion absolut cu care speră că își va îmbogății colecția de medalii. ,,Dracula Dog Show,,este unul dintre cele mai valoroase și apreciate concursuri canine din Europa de Est ajuns anul acesta la ediția a XI-a. Competiția din acest weekend, înseamnă un adevărat record: 4 concursuri C.A.C. ( Certificat d’aptitude au Championnat) și 2 concursuri CACIB ( Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté) adică o ocazie rară de a dobândi prestigioase titluri de campionat în 2 zile. În urma concursului din Târgu-Mureș se stabilesc calificările pentru Cruft’s, cel mai vestit concurs chinologic din lume, organizat în Marea Britanie. Succes!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *