Campanie pentru actaulizarea listei cu reprezentanții cultului mozaic din Reghin !

0

4 R

În perioada 20 martie 2019 – 20 martie 2020 site-ul viselenuautermenlimita.ro derulează o campanie la nivel local pentru redescoperirea unei părți importante din istoria locală intitulată: Cine au fost reprezentanții cultului mozaic din Reghin? (Destin și Istorie din Orașul de pe Deal pe Tărâmul Făgăduinței). 

Datele obţinute vor face obiectul unei lucrări  de specialitate care urmează să fie publicată, de jurnalistul Matei Robert Mihai în cursul anului 2020 sub egida viselenuautermenlimita.ro. Autorul încearcă să elucideze o problemă controversată : cum a fost să fi evreu înainte și după Holocaust și își propune să dezlege misterul celebrei expresii folosită de mai mulți reprezentanți ai cultului mozaic din oraș în perioada interbelică : Dacă există un om cinstit în țara asta acela nu poate fi decât din Reghin!  

Cetățenii care dețin informații cu privire la actualizarea listei cu membrii comunității evreiești din Reghin și vor să își aducă aportul la întocmirea proiectului o pot face telefonic la numărul de telefon 0753-872-311 de luni până vineri între orele 09.00- 16.00. (VNATL )

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *