Campionul mondial Anca Eugen și-a botezat fetița. Paramedicul a făcut petrecere la un restaurant din Reghin!

0

 

 

FVC_0302
Eugen Anca alături de soția Daniela și fiica Sofia Maria și fratele său preotul Anca Vasile, cumnata și nepotul din Batoș

Petrecere mare pentru Eugen Anca. Paramedicul care lucrează pe echipajul SMURD de prim-ajutor al Detașamentului de Pompieri Reghin, şi-a botezat fetiţa şi a făcut un chef pe cinste la un restaurant select din municipiu. Ceremonia de creștinare a avut loc la Biserica Ortodoxă Orșova, din comuna Gurghiu și a fost săvârșită de preoții: Dan Covrig de la parohia ,,Sfântul Dimitrie” din localitatea și de Anca Vasile, (fratele paramedicului), preot la Biserica Ortodoxă Batoș, unde micuța Sofia a primit sfânta taină a botezului. Nașii de botez ai fiicei, plutonierului major, Eugen Anca au fost: Adrian Horea, antrenorul echipei de fotbal ,,ACS Deda”, împreună cu fiica sa Victoria și cuplurile : Vasile și Lucia Zoltan și Vasile și Simona Todoran.

Paramedicul s-a însurat în toamna anului 2015, cu Daniela Oroian, șefă de raion la un supermarket din Târgu-Mureș care l-a împlinit ca tată după ce a dat naștere unei fetiţe Sofia Maria, pe data 18 septembrie 2018 la un spital din Târgu-Mureș.
Eugen Anca, e un tânăr modest născut în urmă cu 35 de ani la Orșova, care și-a început practica ca voluntar pe ambulanțele de prim-ajutor în urmă cu 18 ani.  A lucrat în cadrul primului echipaj SMURD înființat pe Valea Gurghiului, avându-l ca model pe doctorul palestinian, Raed Arafat, specializat în anestezie-terapie intensivă. 

La 24 de ani s-a angajat în cadrul Inspectortaului pentru Situații de Urgență în cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin, ca sergent paramedic şi în 12 ani a ajuns să fie unul dintre cei mai titrați salvatori de vieți de pe salvările SMURD din țară după ce a devenit multiplu campion național cu echipajul Inspectoratului de Situații de Urgență ,,Horea” Mureș la concursurile de Prim Ajutor și Descarcerare. Anul trecut Eugen Anca și-a reprezentat țara pentru cea de a treia oară la Campionatul Mondial ,,WORLD RESCUE CHALLENGE” ca pramedic, la două probe împreună cu alți cinci colegi la probele ,,Traumă și Prim Ajutor” și în echipa de ,,Descarcerare” unde mureșenii avut cea mai bună evoluție la Scenariu Rapid de 10 minute, obținând locul I mondial. la o competiție care a reunit 66 de echipe din 16 țări.
Sărbătoarea din familia <salvatorului de vieți> sau <campionului tehnicilor de salvare> cum mai este supranumit paramedicul a venit în acest week-end când Eugen și soția sa Daniela şi-au botezat fetiţa. Micuța Sofia Maria Anca a fost în centrul atenției toată ziua, după ce părinții ei au plănuit în detaliu un eveniment de poveste. Petrecera a fost una pe cinste la un restaurant select din Reghin, unde muzica a fost asigurată de artiștii pe măsură :Florin Vos, Andrea Morariu și Elena – Violeta Man care au făcut show la botezul fiicei lui Eugen Anca, iar serviciile de cocktail bar, fum greu și artificii au fost asigurate de către firma reghineanului Cristian Ceușan. 

FVC_0944


FVC_0969
,,A fost un botez fantastic, de multă vreme nu m-am distrat atât de bine. De la Biserică, am mers direct la restaurant cu prietenii noștri și am petrecut până la ora 24.00. Fetița a fost cuminte, nu ne-a făcut probleme, nu a plâns și am reușit în această zi specială să împărtășim emoții de neuitat. Trebuie să recunosc, atunci când o văd, se umflă pieptul în mine de fericire, este primul nostru copil și pentru noi e cea mai frumoasă fetiță din lume”, a declarat tatăl Sofiei.

Paramedicul a mai precizat că în această toamnă a avut de luat o decizie foarte grea : să participe la Campionatul Mondial de Prim Ajutor și Descarcerare din Africa de Sud alături de colegii săi din echipajul ISU Mureș ori să rămână acasă alături de familia și soția sa la spital în ziua care va naște și va deveni tătic. ,,Am ales familia și am fost lângă soția mea când s-a născut fiica noastră. Chiar dacă știu că rezultatul României la acest campionat mondial nu a fost la nivelul așteptărilor celor mai mulți, din lipsa mea din echipaj, nu regret fiindcă am lipsit motivat și am ales decizia corectă. Acestea sunt momente, în viața oricărei familii care nu ai voie să le ratezi pentru nimic în lume și oricare bărbat care își respectă familia și crede în valorile ei și ar fi fost în locul meu ar fi ales la fel”, a declarat Eugen.

Soţia sa a fost în mare formă la petrecere, unde a dansat, a glumit şi a socializat cu toți invitații.

 


LOGO 2019

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *