CARE ESTE SIMPTOMUL SPECIFIC CE APARE DOAR NOAPTEA LA BOLNAVI INFECTAŢI CU NOUA TULPINĂ DE CORONAVIRUS OMICRON ?

0

    Potrivit articolului „Care este simptomul specific Omicron, care apare doar noaptea. Ce au descoperit medicii din Africa de Sud” publicat de site-ul: www.digi-world.tv, noua tulpină a coronavirusului, a dat din nou mersul întregii planete peste cap. Deși experții în sănătate spun că este mai puțin gravă decât Delta, această variantă are o contagiozitate ridicată și se răspândește alarmant de rapid. În încercarea de a înțelege și de a combate Omicronul, specialiștii au listat un nou simptom care apare numai noaptea. Conform aceleiaşi surse, medicii din Africa, locul în care a apărut tulpina Omicron, au constatat că cei infectați cu această variantă a coronavirusului se confruntă cu transpirații abundente în timpul somnului.

     „Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, includ transpirații nocturne. Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Şi acest lucru este important”, a spus medicul britanic Amir Khan, citat de mirror.co.uk. Acesta a mai precizat că oamenii ar trebui să fie atenți și la alte simptome, precum dureri în gât, dureri musculare, oboseală, tuse seacă.

      Din acelaşi articol de presă aflăm în cât timp apar primele simptome din momentul infectării cu noua tulpină. Primele date arată că Omicron își arată primele simptome cam la trei zile din momentul expunerii la această tulpină de coronavirus. Aceasta este perioada de incubație în care virusul începe să-și facă loc în corp și să producă semne. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, simptomele pot apărea și în 14 zile. În cazul celorlalte variante de Covid se vedeau în aproximativ două săptămâni de la infectare.

      În încheierea articolului publilcat de „www.digi-world.tv” se mai precizează că este posibil ca pacientul să fie complet asimptomatic, ceea ce înseamnă că boala nu se va manifesta niciodată, însă poate să o transmită altcuiva, fie că acea persoană e vaccinată sau nu. Transmiterea poate avea loc şi la două zile de la începutul perioadei de incubaţie, adică la două zile după ce a fost infectat.

A consemnat Emma Vancu

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *