CARP REGHIN LA 70 DE ANI DE ACTIVITATE A DEVENIT UN EXEMPLU PENTRU CASELE DE AJUTOR RECIPROC ALE PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA !

0

Pe data de 1 noiembrie 2022, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin, denumită prescurtat Asociaţa C.A.R.P. Reghin, a împlinit 70 de ani de existenţă. Vorbim de o asociaţie cu caracter civic, cu scop de caritate de întrajutorare mutuală şi de asistenţă socială, care a fost înfiinţată cu scopul de a îmbunătăţii viaţa persoanelor vârstnice, a celor care de multe ori suferă de singurătate având probleme financiare, de sănătate şi care nu de puţine ori sunt abandonate de semenii lor. 

De curând, pe adresa C.A.R.P. Reghin, a sosit o scrisoare din partea Federaţiei Naţionale „OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, semnată de preşedintele ec. Giorgică Bădărău prin care îşi arată respectul şi aprecierea faţă de activitatea exemplară a C.A.R.P Reghin „…folosesc acest prilej de a-mi arăta recunoştinţa pentru ospitalitatea de care a dat dovadă Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Asociaţiei C.A.R.P. şi vă transmit aprecierile deosebite cu privire la modul de organizare a întregii activităţi care constituie un bun exemplu pentru toate asociaţiile membre ale Federaţiei Naţionale Omenia”. 

C.A.R.P. Reghin s-a înfiinţat în baza Decretului nr. 204 din 1951 la data de 1 noiembrie 1952, funcţionarea fiind autorizată apoi prin Decizia nr. 149 din 30 martie 1973 a fostului Comitet Executiv al Consiliului Popular Judeţean Mureş.

Asociaţia are patrimoniu şi buget propriu format din contribuţia membrilor săi, aparţinând tuturor sistemelor de asigurări sociale şi pensii din România, precum şi din contribuţia membrilor simpatizanţi, donaţii legale şi sponsorizări. Scopul asociaţiei este de întrajutorare mutuală şi de asistenţă socială a membrilor săi, prin activităţi de protecţie socială, principalul scop fiind sprijinirea membrilor prin acordarea de împrumuturi rambursabile, ajutoare nerambursabile şi ajutoare pentru acoperirea cheltuielilor cu înmormântarea foştilor membri.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin este organizată pe sectoare, constituite la nivelul municipiului Reghin pe cartiere sau grupe de străzi, iar în mediul rural pe localităţi având câte un responsabil de sector din rândul membrilor, iar în cazuri deosebite poate fi şi o persoană care nu este pensionar dar care poate deveni membru al asociaţiei cu respectarea tuturor obligaţiilor, ales sau împuternicit de C.A.R.P şi validat de Consiliul de Conducere. 

La ultima Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin din anul 2019 a avut alegere Consiliului Director, a preşedintelui şi a Comisiei de Cenzori, alegeri organizate o dată la cinci ani, conform statutului asociaţiei. În urma alegerilor pentru funcţia de preşedinte a fost reales, Leon Stoica, fost ofiţer în cadrul Ministerului de Interne, pentru mandatul 2019-2024 cu 143 de voturi liber exprimate. 

Conform celei mai recente Dării de Seamă privind dinamica mişcării membrilor C.A.R.P. Reghin la data de 1 ianuarie 2021 asociaţia avea în evidenţă 10.756 de membrii activi şi avea la 31 decembrie 2021 un fond pentru ajutoare rambursabile în valoare de 12.686. 686 lei. În perioada 1 ianuarie -31 decembrie 2021, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin a plătit în total suma de 631.080 lei sub formă de împrumuturi sub formă de ajutoare nerambursabile şi au onorat un număr de 2.743 de cereri de împrumuturi rambursabile în valoare de 11.596.940 lei. Dobânda a fost de 7% pentru cererile de până la 3.000 lei şi de 9% pentru cele între 3.001-30.000 lei. În situaţia în care suma împrumutată nu a depăşit soldul cotizaţiei, dobânda s-a redus la 4% respectiv 5% fără giranţi şi alte comisioane. 

Cine sunt membrii C.A.R.P. Reghin  ? De regulă pensionarii indiferent de sistemul de asigurări sociale căruia îi aparţin, beneficiari de ajutor social, membrii de familie soţ şi soţie, salariaţi aflaţi în ultimii 15 ani de activitate înainte pensionării, dar ţin să menţionez faptul că la oara actuală C.A.R.P. Reghin înscrie şi membri tineri singura condiţie este să dovedească că sunt angajaţi. 

 

Felicitări C.A.R.P. Reghin ! La mulţi ani şi mult succes în continuare în realizarea de proiecte şi programe de asistenţă socială medicală şi culturală în slujba vârstnicilor !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *