CARP Reghin se pregătește pentru Adunarea Generală și alegeri noi în cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor!

0

Pe data de 25 martie 2019, ora 11.00, restaurantul „Crizantema” *(Căminul Cultural Iernuțeni), va gădui Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin ce va cuprinde Darea de seamă,  alegeri noi în cadrul Consiliului de Administrație și alegeri pentru funcția de președinte a Asociației C.A.R.P. Reghin. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin, denumită pe scurt CARP, este o asociaţie, persoană juridică de drept privat cu caracter nepatrimonial, neguvernamentală, apolitică, înfiinţată în anul 1952 în baza Decretului 204/1951, în prezent funcționând cu respectarea prevederilor Legii 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor și ale Ordonanţei de Guvern nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.


 

DSC_0046
Sursa foto: CARP Reghin.ro

În perioada 1952-1989 Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a fost condusă de Constantin Lungu, fost procuror și Valer Mărcuș, fost judecător. Din anul 1989 până în 2018, CARP Reghin a fost condus de patru președinți: Oancea Ioan, Ioan Seica, Emil Maior și Leon Stoica. Oancea Ioan (fost președinte în cadrul Comisiei de Prevederi Sociale al Raionului Reghin și veteran de război) a fost președinte CARP în perioada, decembrie 1989- septembrie 1998, urmat de Emil Maior, (fost administrator al Căminului de Bătrâni din Lunca Mureșului și director al Căminului Pensionarilor din Ideciu de Jos), un om de nădejde care timp de 12 ani a condus cu o mână de fier Casa de Ajutor Reciproc. Din luna septembrie a anului 2012, a fost ales președinte Leon Stoica (fost ofițer în Ministerul de Interne), care a condus două mandate Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin cu mult tact diplomatic reușind să o ducă într-o nouă eră de dezvoltare și de organizare.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin are momentan înregistrați 11.860 de membrii, care sunt deserviți de 9 persoane angajate la Casa de Ajutor Reciproc. Dintre aceștia, circa 5.000 sunt din municipiul Reghin și 6.000 din mediul rural. Organizarea este tip sector, în municipiul Reghin existând 11 sectoare și în mediul rural 80. Calitatea de membru al Asociației CARP Reghin se obține în baza unei cereri scrise, care se aprobă de președintele asociației, acesta dispunând înscrierea solicitantului în rândul membrilor. Cererea se supune validării Consiliului Director. Asociația CARP Reghin este construită în vederea întrajutorării financiare și sociale a membrilor săi. Însă puțini știu că Asociația acordă totodată membrilor săi mai multe ajutoare nerambursabile pentru compensarea parțială a costurilor pentru procurarea de ochelari de vedere, proteze dentare, tratamente stomatologice. (R.M.)

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *