Cine sunt campionii businessului mureșean?

0

 

cci-1EDIȚIA A XXIII-A TOPULUI FIRMELOR ORGANIZATĂ DE CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTREI MUREȘ ȘI-A DESEMNAT CAMPIONII BUSINESSULUI DIN JUDEȚ. GALA CARE PREMIAZĂ CELE MAI BUNE FIRME DIN MUREȘ DE PESTE DOUĂ DECENII, S-A DESFĂȘURAT ÎN ACEST AN ÎN 3 NOIEMBRIE, LA HOTEL GRAND, DIN TÎRGU-MUREȘ ÎN PREZENȚA A PESTE 200 DE REPREZENTANȚI AI FIRMELOR,  CARE AU FOST APLAUDAȚI PENTRU REZULTATELE FINANCIARE OBȚINUTE ÎN ULTIMUL AN DE ACTIVITATE.


Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Mureș în colaborare cu 41 de ,,membri de aur”, și Primăria Târgu-Mureș. Moderatorul evenimentului a fost Anca Giugiu, absolventă de institut de teatru care momentan deține funcția de șef Departament Relații Externe din cadrul CCI. Atmosfera muzicală a fost întreținută de Corul mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș condus de dirijorul, secretarul muzical și directorul Vasile Cazan. Programul serii a cuprins: Giovanni Gastoldi – Nimfe mici, Orlando di Lasso – Matona, mia cara, Tudor Jarda – Mă dusei la târg la Moți, József Birtalan – melodii de pe Valea Nirajului,  Weber – Corul vânătorilor din Der Freischütz și Giuseppe Verdi – Corul Robilor Evrei și Georg Friedrich Händel – Aleluia . Corul a fost acompaniat la pian de Antonia Someșan. Pe scena, evenimentului au mai evoluat și interpreta de muzică populară și muzică ușoară Anca Neamțu Branea și Vasilică Grama din Reghin.


Clasamentul a fost realizat din peste 16.000 de societăți comerciale din județ


,,Gala, Topul firmelor din județul Mureș este un moment special în care sărbătorim reușitele comunității de afaceri din județ alături de antreprenori și parteneri. Cu acest prilej, Camera de Comerț și Industrie Mureș acordă distincții celor mai performante companii, care au o importanță majoră în economia județului”, a spus Vasile Pop, președintele C.C.I. Mureș, în deschiderea festivității de joi seara.

cci-3
     Vasile Pop președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș

Acesta a mai subliniat faptul că Topul firmelor analizează indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare și eficiența utilizării resurselor umane și eficiența capitalului angajat. În încheierea discursului, Vasile Pop, cea mai veritabilă marcă a Camerei de Comerț Mureș a transmis un gând înțelept aparținând lui John D. Rockefeller ,,Secretul succesului este să faci lucrurile obișnuite neobișnuit de bine”. Se pare că aceasta este și rețeta de succes a laureaților ,,Topului firmelor din județul Mureș”.

 

Anul acesta topul ajuns la a 23-a ediție și la întocmirea clasamentelor au participat 16.022 societăți comerciale care au depus bilanțul contabil la Direcția Generală a Finanțelor Publice Mureș, dintre care 2.495 s-au situat pe primele 10 locuri, grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime. Dintre acestea, 1.045 se regăsesc în catalogul tipărit „Topul Firmelor din Județul Mureș” locul I revenind unui număr de 731 de firme. Numărul de firme laureate anul acesta a fost mai mare decât în anii anteriori întrucât, începând din acest an, au fost luate în considerare grupele de activitate de 4 cifre, ce a permis realizarea unui clasament mai specializat pentru fiecare CAEN în parte. Din partea administrației locale și județene au luat cuvântul vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Dorin Floarea primarul municipiului Târgu-Mureșului, din partea Colegiul de Conducere al C.C.I. Mureș, Hermann Johann, vicepreședinte și director general la Durkopp Adler SRL și șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș, Marinel Nedeluț.

 

 

cci-8
                   Peter Ferenc președintele Consilului Județean Mureș

În deschidere a mai luat cuvântul și președintele, Consiliului Județean Mureș Peter Ferenc care a felicitat campionii businessului mureșean ,,Consider că este foarte important ca în fiecare an să evaluăm realizările noastre și să constatăm ceea ce am făcut bine, și ce mai avem de îmbunătățit. Pe plan economic performanța județului este determinată de rezultatele firmelor locale, astfel această       gală anuală a celor mai competitive firme din județ de către Camera de Comerț și Industrie Mureș ne oferă o radiografie economică a județului, dar și posibilitatea de a recunoaște și aprecia meritele celor mai buni  antreprenori”.
Alături de evidențierea firmelor în cadrul clasamentelor pe grupe de activitate și clase de mărime, organizatorii au oferit și în acest an distincțiile: Diploma pentru Exportatorii de Top, Diploma de Excelență, Trofeul de Excelență și Diplome de Onoare.


Cine au fost femeile manager de succes premiate cu diplome de onoare ?


La gala din acest an au fost nominalizate de Comisia Județenă de validare a rezultatelor obținute prin prelucrarea automată a datelor pentru ,,Topul Firmelor din Județul Mureș” și 13 femei la categoria ,,Femei Manager de Succes” care au fost distinse cu Diplome de Onoare, dintre care 7 reprezentante ale sexului frumos au fost din Târgu-Mureș, 5 din Reghin (datorită faptului că femeia de afaceri Claudia Pescar este născută în Reghin deși acum are afaceri în Târgu-Mureș) și 1 din Sighișoara:

 

dscf26161. RODICA BÂNDILĂ (Viva Com SRL) – Târgu-Mureș

2. LUCIA BUCIN (Bucin Mob SRL) – Reghin

3. LAVINIA DANA CHELĂRESCU (Gedeon Richter România SA) – Târgu-Mureș

4. JENICA FĂRCAȘ (Silvana SRL) – Târgu-Mureș

5. Dr. ADRIANA GOMOTÎRECEANU (Centrul Medical Topmed SRL) – Târgu-Mureș

6. FLOAREA GOVIER (G&M Internațional Instalații SRL) – Târgu-Mureș

 

 

cci5

7. HUPRICH MARIA (AUTODOMUS SRL) – Reghin

8. VIOLETA OLTEAN (Maviprod SRL) – Reghin

9. CLAUDIA PESCAR (GRAND SA) – Târgu-Mureș

10. DELIA PETERANDREL (Aspharom SRL) – Târgu-Mureș

11. IOANA POP (Ghiocelul Com SRL) – Reghin

12. MARIA MAGDALENA TAMAȘ (Monosuisse Ro SRL) – Sighișoara

13. ANICA TEGLAȘ (Rotecom SRL) – Târgu-Mureș

 


96 de firme din județul Mureș s-au clasificat timp de 5 ani pe locul I


 

Topul firmelor din acest an, structurat de Camera de Comerț și Industrie Mureș la categoria societăți comerciale clasificate timp de 5 ani pe locul I a cuprins 96 de firme care asigură constant bani la bugetul local și au o cifră de afaceri de invidiat:
1. AAGES SRL
2. ADMINISTRATOR IMOBILE ȘI PIEȚE SRL
3. AESCULAP PROD SRL
4. AGROSPRINT SRL
5. ALLSTAR PROD SRL
6. ALPINA SHOE PRODUCȚION SRL
7. ALUNIȘ SRL
8. ANVERGO SRL
9. ASPHAROM SRL
10. AZOMUREȘ SA
11. BALNEOCLIMATERICA SA
12. BIO EEL SRL
13. BSG SECURITY SRL
14. BUCIN MOB SRL
15. CEFMUR SA
16. CENTRUL MEDICAL TOPMED SRL
17. CERAGRIM SRL
18. CHARTER TRANSS AIR AGENCY SRL
19. CIE MATRICON SA
20. COMPANIA AQUASERV SA
21. CONTRANSCOM BENȚA
22. COTRACO ROM SRL
23. CROMATIC TIPO SRL
24. CUVÂNTUL LIBER SRL
25. DAFCOCHIM SRL
26. DAW BENȚA ROMÂNIA SRL
27. DURKOPP ADLER SRL
28. E.ON DISTRIBUȚIE ROMÂNIA S.A.
29. E.ON ENERGIE ROMÂNIA S.A.
30. E.ON SERVICII SRL
31. EGAN PROD SRL

32. ELDI BRUTĂRIA SRL

33. ELECTROMECANICA SCM
34. EXPERT COMPANY GROUP SRL
35. FAREL IMPEX SRL
36. FARMACEUTICA B&B
37. FOMCO PRODIMPEX SRL
38. GEDEON RICHTER ROMÂNIA S.A.
39. GEIGER TRANSILVANIA SRL
40. GHIOCHELUL COM SRL
41. GRAND SA
42. GST AUTOMOTIVE SAFETY RO SRL
43. HERLITZ ROMÂNIA SRL
44. HIRSCHMANN ROMÂNIA SRL
45. HOCHLAND ROMÂNIA SRL

sc-hora-sa46, HORA S.A.
47. IMPRESS SRL
48. INDLACTO MUREȘ SRL
49. INDRA IMPORT EXPORT SRL
50. INSTA GRUP SRL
51. IRUM S.A.
52. KASTAMONU ROMÂNIA S.A.
53. KASTAMONU ROMÂNIA S.A.
54. KRAFT LOGISTIC S.R.L.
55. LAROM IMPEX SRL
56. LAS PROM SRL
57. MAVIPROD SRL
58. MEDIAMARKETING SRL
59. MONOSUISSE RO SRL
60. MUREȘ HIDRAULICI SRL
61. MURI BENZ OIL SRL
62. NAKITA PROD COMPIMEX SRL
63. NICODENISS TRANS SRL
64. OLTEAN PRODLEMN SRL
65. OPREA AVICOM SRL
66. OPTICA OPTOFARM SRL
67. ORTOPROFIL PROD ROMÂNIA SRL
68. PACOVIS ROMÂNIA SRL
69. PALAS COM SRL
70. PARC INDUSTRIAL MUREȘ S.A.
71. PEG PEREGO SRL
72. PRIMACOM SRL
73. PRIMER ELECTRO SRL
74. RENANIA TRADE SRL
75. ROMCAB S.A.
76. ROMCHIM SRL
77. ROMFLAG SRL
78. ROTECOM SRL
79. SANDOZ SRL
80. SEMTEST –BVN S.A.
81. SICERAM S.A.
82. SILVAUR IMPEX SRL
83. SIRGOMBOS SECURITY SRL
84. SOCOT SA
85. SUCMEROM SRL
86. SUMEL ELECTROMUREȘ PRODUCȚIE SRL
87. SUMEL ELECTROMUREȘ SRL
88. ȘURUB TRADE SRL
89. SVT ELECTRONICS SRL
90. TEXEL INDUSTRY SRL
91. TEXTOR S.A.
92. THEREZIA PRODCOM SRL
93. TIGER SECURITY SRL
94. TOPMED SRL
95. TRIPLAST SRL
96. VIVA COM SRL


Topul exportatorilor mureșeni 2016


cci51. AZOMUREȘ SA
2. KASTAMONU ROMÂNIA S.A.
3. HIRSCHMANN AUTOMOTIVE GmbH (Reprezentant fiscal Hirschman n România SRL)
4. ROMCAB S.A.
5. SANDOZ AG *(Reprezentant fiscal SC Process Soluțions SRL)
6. CABLETEAM SRL
7. ALPINA SHOE PRODUCȚIONS SRL
8. CIE MATRICON S.A.
9. CESIRO S.A.
10. GEDEON RICHTER ROMÂNIA S.A.


Componența Comisiei Județene de validare a rezultatelor obținute prin prelucrarea automată a datelor pentru ,,Topul Firmelor din Județul Mureș” din: Vasile Pop (președinte – Camera de Comerț și Industrie Mureș), Stela Maria Bățagă (director executiv – Camera de Comerț și Industrie Mureș), Victor Manolache (consilier președinte – Camera de Comerț și Industrie Mureș), Dr. Dorin Florea (primarul = municipiului Târgu-Mureș), Marinel Nedeluț (șef -Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș), Ioan Matei (director executiv – Direcția Județeană de Statistică Mureș), Dănuț Ștefănescu (director executiv – Agenția pentru Protecția Mediului Mureș) și Remus Bența (președintele Patronatului U.G.I.P. Mureș).


Robert Matei

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *