Cine sunt candidaţii POL la Consiliul Local al Municipiului Reghin pentru alegerile din 27 septembrie 2020 şi ce propun alegătorilor ?
Conform unui comunicat de presă transmis de Grupul Reghinean al Partidului Oamenilor Liberi pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 din partea singurului partid reformist local din România şi-au depus candidatura pentru Consiliul Local al Municipiului Reghin, 5 reghineni: Klaus Birthler, Cristian Man, István Demter, Eugen Ujfalusi și Elena Ilișiu având ca deviză ”Orașul pentru Oameni”.
Conform Programului Electoral reprezentanţii POL militează pentru valorificarea resurselor locale: Omul, Mediul și Patrimoniul „ : considerăm că sunt cele mai importante componente ale prospertății urbane. Fără oameni, Reghinul nu ar exista. De aceea susținem educația, inovația și o mai bună calitate a vieții umane prin 15 puncte :
Susținem dotarea claselor, a laboratoarelor, a sălilor de sport, amenajarea interactivă și conform normativelor a curților de școli, grădinițe și creșe.
Sprijinim formarea continuă a cadrelor didactice și programele de cooperare internațională între școli.
Sprijinim învățământul dual și meșteșugurile pentru reabilitarea patrimoniului construit.
Susținem simplificarea administrativă prin digitalizarea serviciilor publice în interacțiunea cu cetățenii.
Dorim ca investitorii să aibă toate informațiile pentru investiție la un click distanță de aceea susținem realizarea și publicarea Băncii de Date Locale.
Visăm la Reghineni care să aibă libertatea de a se deplasa și a construi ușor în oraș. De aceea susținem planificarea urbană durabilă inițiată de Autoritatea Publică Locală și construirea infrastructurii edilitare necesare.
Susținem creșterea echilibrată a spațiilor verzi pentru reglarea temperaturii urbane și pentru un mai bun peisaj urban.
Susținem cadastrul general pentru impozitare corectă și accelarea investițiilor publice și private.
Susținem valorificarea deșeurilor și compostul urban astfel încât gunoiul menajer să fie aproape de zero.
Sprijinim valorificarea cursurilor de apă pentru sport, agrement și o mai bună calitate a vieții.
Susținem producătorii locali pentru calitatea și siguranța alimentară.
Susținem proprietarii de monumente istorice prin reducerea impozitului și promovarea patrimoniului cultural.
Susținem concurența și șansele egale pentru întreprinderi tinere de aceea sprijinim concursul de soluții pentru investițiile publice.
Susținem planificarea participativă și investiția în dotări pentru așezarea informală din Apalina.
Susținem sănătatea și prevenția prin sportul pentru fiecare.
Susținem participarea publică la bugetarea și luarea deciziilor.
CE ESTE „BUGETUL PARTICIPATIV”? (Notă explicativă)
Bugetul participativ permite cetăţenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităţii lor. Primăria alocă o parte din bugetul anual, după care locuitorii vor veni cu propuneri cu privire la ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în localitate. În cadrul formulării acestor propuneri, cetăţenii, asistaţi de administraţia oraşului, se întâlnesc la discuţii publice locale sau tematice şi cu vecinii, unde discută despre ceea ce vor să schimbe în localitatea lor şi în ce mod. Apoi depun la Primărie propunerile comune pentru a fi verificată fezabilitatea lor. Punctul culminant este votul popular pentru selectarea propunerilor cetăţenilor care vor fi realizate de autoritățile locale.