CIPRIAN și  ANCA FĂRCAS AU ANIVERSAT 10 ANI DE CĂSNICIE ȘI UN DECENIU DE CARIERĂ ÎN FOTO-VIDEOGRAFIE

0

     Ciprian și Anca se iubesc de 17 ani și anul acesta au aniversat 10 ani de când sunt căsătoriți legal. În urmă cu un deceniu au pus bazele unei firme în domeniul de prestări servicii foto-video în Reghin. Azi formează unul dintre cele mai apreciate cupluri de foto-videografi, cu „valoarea depusă” din județul Mureș, care dovedesc că și generația tânără este în stare să producă valori.

Deși ea a absolvit o facultate de finanțe bănci și el, de contabilitate, au început o afacere în domeniul foto-videografiei, ca autodidacți, iar după ce s-au specializat cu o parte din cei mai mari fotografi din România și chiar din lume, pasiunea lor s-a transformat într-un mod de viață. La ora actuală au peste 500 de evenimente foto-videografiate  pe care le-au transformat în ecranizări personalizate, sub umbrela „Cipri Studio”. Se înțeleg din priviri, caută lumina perfectă și cadrele cele mai bune, atunci când vine vorba să transforme magia unei povești de dragoste finalizată prin căsătorie, într-o filmare video memorabilă.  Se străduiesc ca albumele cu fotografii din ziua nunții să arate perfect! Au investit mult pentru a deveni profesioniști, nu fac rabat de la calitate și fac față cu succes la cele mai pretențioase solicitări din partea clienților.

Pentru a marca dubla aniversare a celor 10 ani împliniți în videografie și în căsnicie, i-am provocat pe Ciprian și Anca la un interviu, pentru a afla ce se întâmplă când un Taur și un Capricorn pun bazele unei afaceri împreună? cum își revăd începuturile, ce amintiri retrăiesc privind în urmă, cum își analizează greșelile și cum își gestionează succesul?

ANCA SI CIPRI

 


REPORTER: Ce anume v-a îndreptat spre fotografie și când ați descoperit pasiunea pentru acest domeniu?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Eu am descoperit magia foto-videografiei în urmă cu 17 ani, pe vremea când asiguram muzica la diverse evenimente. Tatăl meu se ocupa de comercializarea de casete audio și cd-uri în aceea vreme și mi-a deschis această oportunitate de a mă lansa în sfera evenimentelor ca DJ. Acolo am înțeles mai profund ce rol joacă la o nuntă sau botez un fotograf, un cameraman și am conștientizat că foto videografia poate fi și o afacere. Treptat, am început să mă documentez, am învățat să filmez pe o cameră de luat vederi Panasonic M 3000, a unui coleg, care îmi rupea umărul și țin minte că trebuia să îi port acumulatorii într-o borsetă.  Apoi mi-am achiziționat prima cameră video, un Panasonic mini dv, și primul aparat foto, un Nikon F55. Deci am început să fac fotografie pe film, nu am intrat direct în era digitală și am trecut și prin faza în care frigiderul meu era plin cu filme pe rolă. În 2004 am trecut de la domeniul analog la cel digital, a început o nouă etapă a evoluției mele. În 2007 am deschis firma „Cipri Studio”, mi-am cumpărat aparatură nouă, o cameră Sony DSC F828 din era digitală adusă direct din Statele Unite ale Americii și cu această ocazie am învățat noi tehnici și metode, pe care le-am testat și le-am aplicat în filmările mele. Să nu credeți că mi-a ieșit totul ca la carte de la început dar am învățat din greșelile mele și mi-am îmbunătățit treptat abilitățile.

ANCA FĂRCAȘ: Eu am intrat în contact direct cu acest domeniu în urmă cu 10 ani, dar asta nu înseamnă că până atunci nu am văzut ce lucra Cipri, care pe atunci era iubitul meu, și mă purta la toate evenimentele cu el.  


 Rep.: Când ați realizat că fotografia poate deveni o afacere în Reghin? și cum a ajuns familia Fărcaș să trăiască din această profesie, la propriu?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Primele aparate de foto-video le-am achiziționat cu ajutorul financiar al părinților, dar apoi am reinvestit profitul în aparatură, pentru că simțeam că acest domeniu începea să depășească nivelul de hobby și să devină o afacere profitabilă. În 2007 am început să am solicitări tot mai multe, la nunți și botezuri, care mi-au dat curajul să renunț la serviciul pe care îl aveam ca și programator, la oficiul de calcul în cadrul Firmelor Gliga, și de atunci trăiesc doar din foto-videografie. Dar bineînțeles că în acești zece ani am încercat să ne perfecționăm și să devenim din ce în ce mai buni. La început, un prieten mi-a arătat cum se editează primele fotografii în Photoshop și apoi au urmat multe nopți nedormite să învăț să fac editare video.  Din 2009 am început, împreună cu Anca să ne înscriem la diverse cursuri de perfecționare cu o serie de fotografi de talie mondială. Pe partea de editare video, dacă la început lucram în Pinakle, acum edităm cu Sony Vegas și Adobe Premier, iar pe latura fotografică lucrăm în Photoshop și Lightroom.    


ANCA FĂRCAȘ: Subscriu și eu la ce a declarat soțul meu și aș mai adăuga faptul că patru din zece români, care ar putea sa-și deschidă o afacere dintr-un hobby sunt îngrijorați de birocrația excesivă legată de administrarea firmei sau de posibilitatea de a nu primi comenzi suficiente. Noi am fost unu din cele 6 cazuri, care nu am ținut cont de nici un sondaj de opinie și am crezut în visul nostru, fără a ne calcula șansele matematic. Eu cred că visele sunt ca zânele: când nu mai crezi în ele, încetează să mai existe! Dar când crezi în ele și se împlinesc, te căsătorești sau îți botezi un copil, îți dorești ca cineva să filmeze aceste momente sau să le imortalizeze în fotografii și pentru acele momente noi existăm să le transformăm în amintiri foto-videografice.


Rep.: Cum se fotografia atunci în comparație cu acum și cât de greu a fost să vă impuneți pe piața serviciilor de nunți din județul Mureș și apoi chiar și din țară?


CIPRIAN FĂRCAȘ:  Pe vremuri, când se fotografia pe film făceam minim 4 filme de 36 de poziții, undeva la 144 de cadre, până undeva maxim la 5-6 filme, care însemna maxim 216 cadre. Acum, cu ajutorul aparatelor digitale, se pot stoca în funcție de calitate și dimensiuni, mult mai multe imagini. De exemplu, pe un card de 32 GB se pot stoca aproximativ 1100 de fotografii la o calitate ridicată cu o rezoluție de 24 mega pixeli în format RAW. Filmările, în schimb, erau foarte simple, pentru că materialul nu se edita. Azi știința a ajuns la nivelul ca filmările să se execute pentru finețea detalilor cu aparatul foto DSLR.

ANCA FĂRCAȘ: Cum am reușit să ne impunem ? Cred că atuurile noastre au fost tinerețea, viziunea și curajul. Dar pentru a ne menține în topul preferințelor clienților, în sfera de evenimente weddings, de-a lungul timpului am apelat la toate tehnicile de promovare în materie de foto-videografie, pentru a ne cunoaște clienții. Bineînțeles că ne-a ajutat și faptul că am avut un portofoliu bun, un site de prezentare, o carte de vizită sau numărul de telefon inscripționat pe DVD-urile pe care le-am livrat clienților noștri. Și au contat și recomandările formațiilor de nunți și a unor soliști cu care colaborăm sau am lucrat (Doru Pop, Alexandru Moreanu – Țuți, Sorin Pantea și Dănuț Pop) și rezultatele nu au întârzâiat să apară. Deci am încercat să fim profesioniști și să ridicăm ștacheta serviciilor de nunți și botezuri. Țin minte că în 2013-2014 am fost singura firmă de profil din municipiu, care timp de un an a fost promovată în revista „Reghinul Nostru” și cred că am fost primii foto-videografi, care am organizat un târg de nunți în „orașul viorilor ” împreună cu un alt fotograf drag nouă, Balazs Csongor.

 


Untitled 2

Rep.: Câte fotografii oferiți mirilor la o nuntă? și câte ore conține montajul video când îl livrați pe DVD?


ANCA FĂRCAȘ: Răspunsul la prima parte a întrebării e foarte simplu la noi nu contează cantitatea, ci calitatea. La o nuntă marca Cipri Studio care cuprinde toate evenimentele ei înregistrăm aproximativ 1500-2000 de fotografii. De obicei, cei care fac foarte multe fotografii la nunți vor să mascheze alte defecte.

CIPRI FĂRCAȘ: Răspunsul la a doua parte a întrebării este că noi filmăm numai full HD și filmările noastre optime variază între 2 și 3 ore la materialul video livrat.


Rep.: Prezentați-mi serviciile pe care le poate pune la dispoziție firma dvs., pentru o pereche de miri?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Până de curând ofeream și servicii muzică, acum facem doar recomandări în acest sens. Ne-am axat exlusiv pe serviciile de fotovideografie, unde tindem să ne depășim propriile limite cu fiecare eveniment la care suntem angajați. De doi ani noi filmăm cu aparate DSLR, avem și dronă. Facem și concepția și design-ul albumelor de nunți doar că nu le printăm noi, colaborăm cu firma ,,Foto Impact,, din Brașov încă din anul 2008.

ANCA FĂRCAS: Eu sunt fotograful, editez cadrele și încerc să mă folosesc cât pot de mult de creativitate. Creativitatea fotografului de nuntă este extrem de importantă, pentru a surprinde cele mai emoționante cadre, iar mirii își doresc să surprinzi elemente pe care ei le iubesc pentru a le ilustra povestea lor de dragoste cât mai aproape de realitate. De aceea avem câteva întâlniri și discutăm cu fiecare pereche de miri, în parte, pentru a afla cum s-au cunoscut și o serie de detalii, pentru a putea creea o poveste.


 Rep.: Care este termenul de predare ?


ANCA FĂRCAȘ: La noi, termenul de predare variază, de regulă, între două și trei luni. 

CIPRIAN FĂRCAȘ: Termenul de execuție depinde de noi, dar nu fușărim editarea niciunui material. Foto-videografia înseamnă în primul rând o muncă de creație artistică și care nu poate fi evaluată nici de Administrația Financiară, la sistemul de normă de venit. Avem și noi zile în care avem inspirație și zile în care nu și atunci închidem calculatorul și continuăm munca în altă zi. Plus că se adună mai multe materiale în cursul săptămânii, mai intervine câte o ședință foto și în weeck-end ni se suprapun alte evenimente și atunci nu forțăm lucrurile.


Rep.: Cum puteți descrie stilul foto pe care îl promovează firma CIPRI STUDIO?


ANCA FĂRCAȘ: Aș spune, o combinație între clasic și elegant, dar aici, în zona noastră, nu putem vorbi de un stil foarte bine definit. În timpul ședințelor foto, mirii așteaptă de la noi ca fotografi: scenarii, sugestii, locații potrivite pentru povestea lor și atunci încercăm să combinăm mai multe stiluri folosind elemente și din fine art din stilul jurnalistic sau editorial pentru a redea cât mai bine legătura dintre cei doi și care să exprime personalitățile mirilor.

 

 

La Munca Cipri si Anca

Rep.:  Se mai păstrează acea trăire, când descărcați cardurile și începeți să prelucrați clișeele, despre care vorbesc pasionații de fotografie?

CIPRI FĂRCAȘ: Da mai există deși impactul cel mai mare este când vedem fotografiile editate. În general, scopul nostru este să îi surprindem pe miri, și de regulă, reacțiile lor sunt incredibile.  Dar pentru a învăța să fim fotografi de evenimente în adevăratul sens al cuvântului din 2009 am început să investim mai mult în noi decât în echipamente și am urmat cursuri și workshopuri cu o parte din cei mai importanți fotografi de artă din România începând de la Constantin Antochi din București și Alexandru Ionesi din Timișoara și continuând cu cei din străinătate Nik Pekridis din Grecia, Cm Leung din Hong-Kong sau maestrul Keda Z. Feng din Malaezia care este cotat ca valoare artistică în primii 10 fotografi din lume în domeniul fotografiei și portret. Am participat totodată la cursuri video și workshopuri cu Cristian Ivan și Florian Mirea (Zenus Film).


 
Workshop Keda Z Feng 2015              Anca și Cipri Fărcaș la un workshop în 2015 cu fotograful momentului Keda Z Feng la București


Rep.: Cum arată nunta perfectă și botezul ideal, în viziunea voastră ?


 ANCA FĂRCAȘ: În primul rând, ca nunta să fie perfectă mirii trebuie să își aleagă o locație în care să se simtă confortabil, să fie relaxați și să nu aibă trac în fața camerei de luat vederi și a aparatului de fotografiat. Totodată e primordial ca mirii să își aleagă cameramanul și fotograful pe stilul lor și muzica, alegerile acestea nu trebuie să le facă nici nașul, nici părinții. Ca nunta să fie perfectă nu trebuie furat mirele, să nu se rupă pantalonii nașului, să nu se îmbete starostele sau să cedeze fermoarul miresei. Dar se mai întâmplă mici accidente, pentru că până la urmă suntem oameni.

CIPRIAN FĂRCAȘ:  Cum arată nunta perfectă pentru noi? Un eveniment, la noi de regulă începe la 5 sau 6 dimineața și plecăm acasă seara când mai rămân în sală 30 de persoane. Dar nu este o regulă, au fost nunți la care am plecat imediat ce s-a servit tortul miresei și altele, unde, după ce s-a servit tortul am mai filmat 3 ore, pentru că abia atunci s-a dezlănțuit lumea. Noi participăm cu mare drag și interes la fiecare nuntă, dar nunta perfectă ar fi aceea în care nu mai trebuie să mergi acasă după nași, pentru că, mai nou, ba îi găsești la mire ori la mireasă sau la nunta în care nu se mai fură mirele, pentru că mie mi se pare aiurea ca la nunta, ta, tu să fi dispărut 1 oră, timp în care se rupe filmul și se pierde distracția.


Rep.: Spuneți-mi dacă există vreun fotograf pe care îl admirați și cu care ați vrea să fotografiați o nuntă


 

Workshop Nik Pekridis & Constantin Antochi 2013
Cipri Fărcaș la un workshop cu Nik Pekridis și Constantin Antochi în 2013 la București

CIPRIAN FĂRCAȘ: Ar fi mulți cu care ne-am dori să lucrăm dar dacă trebuie să nominalizăm doar un unul am fii onorați dacă am realiza o nuntă cu fotograful grec Nik Pekridis pe care îl cunoaștem personal fiindcă am participat la cursurile sale în București în 2013. Un mega profesionist care a schimbat industria fotografiilor de nunții pentru totdeauna și care mă inspiră întotdeauna.  


Rep.: Am observat că serviciile firmei CIPRI STUDIO sunt solicitate destul de frecvent și în afara țării, de tineri care se căsătoresc, cum ați reușit să intrați și pe piața de profil din străinătate?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Am ajuns în primul rând în afara țării pe bază de recomandări și într-o mai mică măsură și datorită facebook-ului pe care îl avem din 2007 și care, în momentul de față, a devenit și motorul nostru principal, pe care ne promovăm afacerea. Am filmat nunți în Republica Moldova, în Spania, în Germania și ne-am dori să ajungem să montăm o nuntă și în America.


Rep.: Apropo de străinătate, a fost vreodată tentat Ciprian Fărcaș să plece definitiv din România?


 ANCA FĂRCAȘ: Aproape în fiecare zi ne trece prin cap această, idee cel puțin odată,  când ne lovim de tot felul de norme, decizii și prevederi aberante, care numai la noi sunt legalizate. De multe ori nu înțeleg de ce e atât de interesantă România pentru turiștii străini. Eu, dacă ar fi să plecăm, aș alege Norvegia sau Suedia.

CIPRIAN FĂRCAȘ: Da, avem momente, dar singurele motive pentru care ne mai țin legați sunt copii și profesia. Din cauza copiilor, pentru că e greu să îi rupi din acest loc, atâta timp cât ei au aici bunicii, verișorii, prietenii. Din cauza profesiei, pentru că în 10 ani ne-am creat un statut, avem o clientelă, care a presupus o investiție în toate sensurile, și acum să plecăm într-o altă țară, să o pornim din nou de la capăt nu se justifică, cu toate că poate ar merita. Dar, dacă vreodată ar fi să plecăm, cred că aș vrea să ne mutăm undeva în Spania sau oriunde în America. 

 


Rep.: Puneți un preț mare pe aprecierea celor din jurul vostru sau nu țineți cont de opiniile care vă contrazic convingerile?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Ca fotograf de nuntă, țin cont de preferințele clienților mei, nu neapărat ale celor din jur, tocmai de aceea toată aparatura și tehnicile pe care le utilizez au menirea să realizeze filme de nuntă de cea mai înaltă calitate și cele mai frumoase fotografii, înglobate în albume de nuntă, personalizate. În domeniul foto-videografiei, nu ai voie să faci nicio pauză. Trebuie să fii în pas cu viteza cu care se schimbă tehnologiile și cu noutățile care apar. Doar așa poți să faci față. Restul părerilor unor oameni care nu au nicio tangență cu acest domeniu dar care comentează, sincer să fiu nu mă îmbogățesc nici spiritual, dar nici nu mă afectează emoțional.

ANCA FĂRCAȘ: Da, Cipri are dreptate, ne trezim uneori și cu persoane neavizate care, în ziua nunții vin să ne tragă de mânecă și să ne de-a tot felul de indicații. Îi ascultăm, pentru că nu e politicos să îi bagi cu capul în tort, dar e obositor uneori pentru noi care, de la începutul până la finalul unei nunți, încercăm să surprindem cele mai bune cadre, emoții, zâmbete de fericire, să căutăm lumina perfectă pentru o fotografie, în timp ce 8 ore suntem contra cronometru, să mai avem puterea să le zâmbim nuntașilor, care vin la un ospăț să facă pe regizorii. Nu sunt împotriva criticilor, uneori chiar pot fi constructive.  Poți să critici, dar important este cum o faci și, din păcate aproape nimeni nu mai critică constructiv, ci mai mult agresiv.


Rep.: Care este cea mai importantă lecție de viață pe care a învățat-o familia Fărcaș în cei 10 ani de foto-videografie?


CIPRI FĂRCAȘ: Am învățat că profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci. Dar că să ajungi la un nivel de profesionalism ridicat, trebuie să nu îți murdărești blazonul profesional și să îți respecți cuvântul dat. Aşa vei fi şi tu respectat. De către cei care contează cu adevărat pe scara ta de valori.


 Rep.: Care a fost cel mai trăznit shooting ,,After Weeding,, pe care l-ați realizat?


ANCA FĂRCAȘ: Poate o ședință foto pe care am realizat-o pentru o mireasă din Reghin, într-un decor alpin, pe Transfăgărășan la o altitudine de peste 2000 de metri sau am mai realizat un ,,After Weeding,, la Budapesta. Inițial trebuia să ajungem la Veneția, dar s-au anunțat ploi la meteo și ne-am oprit în Ungaria unde am stat 2 zile, dar …a meritat. 

Budapesta Cipria Studio


Rep.: Ce părere aveți despre concurență? V-ați simțit vreodată priviți mai ciudat, eventual cu un oarecare reproș, de colegii voștri?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Noi nu am încercat să luăm pâinea la nimeni dintre cei care trăiesc din această profesie. În fotovideografie eu îi consider pe toți colegi, nu e nimeni șeful nimănui. Nu îmi plac cei care vin în această profesie cu aere de superioritate, toți avem un trecut, ok, dar până la urmă clienții te aleg pentru ceea ce faci, aici nu e concurs de frumusețe, nici de viteză, nici de box. Noi ne cunoaștem locul, dacă ar fi să vorbim de o scară a valorilor, dar în același timp știm și să apreciem valoarea și profesionalismul altora, acolo unde există. Chiar avem colegi fotografi, fiecare cu firma lui, cu care colaborăm și ne ajutăm în momentul în care nu facem față solicitărilor și de o parte și de alta.

ANCA FĂRCAȘ: Probabil că de unii mai suntem percepuți altfel decât suntem în realitate, dar noi nu suntem exclusiviști, mergem oriunde suntem solicitați și ne adaptăm condițiilor față de loc și de moment.


Rep: Ați avut parte de vreo experiență nefastă de-a lungul timpului, care v-a motivat să vă depășiți limitele?


ANCA FĂRCAȘ: În fiecare an avem cel puțin un eveniment care ne dă peste cap și de fiecare dată ne spunem nu o să mai facem niciodată contracte cu astfel de oameni, dar nu poți cunoaște caracterul clienților dinainte. În general, mirii înțeleg ce presupune produsul nostru finit, dar mai sunt și excepții, când ne trezim cu clienții care vin cu tot felul de absurdități, legate de nuanța culorii din camera miresei, că în fotografii este mai deschisă decât în realitate, sau mai sunt mirese la care nu le place că nu le am scos toate coșurile de pe față cu ajutorul Photoshop-ului deși poate ar fi fost mai sănătos să fi trecut înainte pe la un medic dermatolog. Dar astea sunt cazuri rare.


Rep: Ce te-a atras cel mai mult la soția ta? Și când ți-ai dat seama că ea este femeia alături de care vei vrea să îmbătrânești și care să te împlinească ca și tată?


 

Nunta Cipri and Anca 2000CIPRIAN FĂRCAȘ: Frumusețea, modestia și felul ei de a fi. Pentru mine Anca a însemnat totul de la început, am simțit că este femeia vieții mele și nu m-am înșelat. Noi ne-am cunoscut în 7 octombrie 2000, am curtat-o 7 ani, timp în care cred că am reușit să ne cunoaștem suficient de bine. Pe când era Anca studentă în anul III la facultate, am făcut nunta în 7.07.2007, o dată care apare în calendar odată la 100 de ani. Am riscat mult atunci, pentru că am rezervat sala de nunți înainte să o cer de nevastă. Puteam să o îmbulinez, dar am riscat și până la urmă totul a fost așa cum am plănuit. Am avut o nuntă de vis, cu 2 trăsuri trase de cai, cu porumbei și petrecere la castel și de atunci în fiecare lună, în data de 7 i-am oferit câte un trandafir, exact ca la prima întâlnire. Anul acesta, în 7 iulie, am aniversat „Nunta de Fier” de data aceasta cu familia extinsă, pentru că din iubirea noastră s-au născut doi copii:David Călin și Victor Emilian. Anca este o mamă incredibilă și o fotografă redutabilă, sper ca în 7.07. 2077 să fim la fel de îndrăgostiți și să aniversăm „Nunta Platină”. Vă dați seama câți trandafiri voi cumpăra până atunci ? Poate se oferă o florărie să îmi facă un discount pe 60 de ani.

Nunta Cipri & Anca 1

ANCA FĂRCAȘ: No comment. Este adevărat și mă simt fericită că am un asemenea soț grijuliu și atent cu mine și le doresc tuturor femeilor să găsească un bărbat ca al meu.


Rep.: Sunt curios, cine a fotografiat nunta voastră? și cum vedeți, tu și soția ta, pozele de nuntă, azi, din punctul de vedere al unor profesioniști?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Fotograful Balasz Csongor. Pozele sunt perfecte și ne plac și acum la fel de mult. E un om deosebit, el ne-a fotografiat și nunta și primul botez și la al doilea, l-am invitat ca prieten.


Rep.: Ce rol joacă banii în viaţa voastră?


ANCA FĂRCAȘ: Un rol ca la oricare om normal. Suntem chibzuiți, și în general ne facem niște bugete la începutul fiecărui an, pentru că în definitiv gestionăm o afacere. Dar de când avem copii facem totul pentru ei, centrul universului nostru se învârte în jurul lor  și încercăm să facem cât mai multe vacanțe împreună. Banii sunt importanți, dar mai importanți sunt copiii noștri.


Rep.: Fiecare om de afaceri are propria rețetă de succes, care a fost cheia succesului pentru voi?

CIPRIAN FĂRCAȘ: Cheia succesului am fost noi doi. Ne-am împins de la spate unul pe altul și atunci când a fost vorba de sacrificii, dar și când a fost vorba de investiții.  Eu, împreună cu soția mea, rezonez cel mai bine și vice versa deși am fost întrebat la un momentdat : chiar nu te-ai săturat să mergi la fiecare nuntă cu nevastă-ta? Nu m-am săturat, ea este jumătatea mea în viața privată și partenera mea de lucru în viața profesională,  fapt cu care puțini bărbați se pot lăuda.


Rep.: Dintre cele zece porunci care credeți că că e cel mai greu de respectat de un fotograf?


ANCA FĂRCAȘ: Minciuna, dar în ce sens? Întotdeauna ne străduim să ne predăm materialele la timp și să ne onorăm angajamentele, dar undeva în luna septembrie ni se întâmplă, din cauza excesului de evenimente, să ni se decaleze timpul pe care îl aveam fixat ca dată limită.


Rep.: Cum vă păstrați echilibrul viață personală versus profesională? 


 CIPRIAN FĂRCAȘ: Nu lucrăm mai mult decât normele prevăzute de lege. (Glumesc). Dar încercăm să nu depășim anumiți parametri alocați pentru lucru și timpii alocați pentru creșterea și educarea copiilor. Nu vrem să ajungem la epuizare sau surmenaj. Muncim acasă și atunci avem un program prestabilit, diminețile muncesc eu și dupămesele lucrează Anca. Dar asta nu înseamnă că nu sunt zile în care nu muncim niciunul și preferăm să ieșim cu copiii, pentru că nu vine inspirația sau suntem epuizați. Avem și momente în care muncim doar nopțile, după ce adorm piticii noștri. Oamenii, spre deosebire de alții, nu pot munci liniar, ci au un ritm ciclic și noi am învățat asta pe pielea noastră și acum funcționăm la parametrii optimi, zic eu, încercând să ținem balanța într-un echilibru controlat.


Rep.: Ce a rămas nefăcut în acești primi 35 de ani de viață pentru Cipri și 31 de ani pentru Anca?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Am cam făcut tot ce mi-am propus, chiar nu îmi vine acum în minte o ambiție nesatisfăcută. Poate faptul că prin clasa a XII am vrut să dau admitere la Academia de Poliție, dar, până la urmă, nu am mai mers și uneori mă gândesc oare cum ar fi arătat viața mea azi, dacă deveneam polițist?.

ANCA FĂRCAȘ: Eu aș mai vrea să văd Aurora Boreală, de mică am fost fascinată de acea lumină difuză, verde sau roșiatică, care apare ca un arc în timpul nopții pe bolta cerească, în regiunile polare. Ca să vezi așa ceva ai mai multe variante, printre care nordul Canadei, Islanda, Alaska sau nordul Rusiei, dar cum acestea sunt zone destul de greu accesibile, locul în care este cel mai probabil să vezi aurora este în țările nordice: Norvegia, Finlanda sau Suedia care, deşi scumpe, sunt mai accesibile pentru noi. Îmi doresc asta și sunt convinsă că o voi vedea, nu am fost până acum din cauza copiilor, dar după ce vor mai crește puțin voi face și acest lucru, chiar dacă asta presupune să pândeşti fenomenul zile întregi, aș face-o pentru a o fotografia.


Rep.: Există o curiozitate despre voi, care credeți că ar trebui să o știe cei care nu v-au cunoscut până acum și de care sunteți mândru?


CIPRIAN FĂRCAȘ: Da, Anca face cea mai bună pizza, pe care am mâncat-o vreodată.

ANCA FĂRCAȘ: Cipri are un talent nativ la desen, realizează niște portrete extraordinare și reproduce modele de mașini cu o acuratețe incredibilă.

Cipri Studio cu familia
 Cipri și Anca un cuplu model de admirație profesională și de părinți care mai au încă atâtea de spus în foto-videografie

Conținutul website-ului www.viselenuautermenlimita.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea materialelor noastre, vă rugăm să contactați administratorul site-ului pe adresa de e-mail: roberto_zizi@yahoo.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *