Comemorare, consilierul local Sorin Vlad ar fi împlinit 69 de ani!

0

(n. la 16 ianuarie 1949 în localitatea Ercea, comuna Băla – d. în 21 aprilie 2008 în municipiul Reghin).

Vlad Sorin a fost înainte de 1989 inginer la Ferma 11 din Voievodeni şi Ferma ,,Groapa Rece” pe care a cumpărat-o în luna octombrie a anului 2000 din cadrul S.C. Agroindustriala S.A Reghin şi a transformat-o în S.C. TERRVLAD S.R.L. după ce a câştigat licitaţia organizată de firma Concas din Satu-Mare. A achiziţionat-o cu peste 3 miliarde de lei fiindcă şi-a dorit să ducă mai departe prestigiul unităţii pomicole în care a muncit timp de 20 de ani. În anul 2004 a fost ales preşedinte al Partidului Noua-Generaţie-Creştin Democrat, Filiala Reghin şi consilier local din partea (PNG+CD), calitate în care a sprijinit activitatea sportivă, culturală şi religioasă. În timpul vieţii cu sprijinul său material s-a ridicat o biserică, la Lefaia în satul cu doar 25 de fumuri şi care a fost sfinţită în 1999 în sfânta zi a Izvorului Tămăduirii în prezenţa ÎPS Andrei, arhiepiscopul Alba Iuliei, a protopopulu de Reghin, Teodor Beldean, a 16 preoţi şi a peste 1.000 de credincioşi.

VLAD SORIN COMEMORARW


În calitate de consilier local a răspuns de Căminul de Copii Nr. 1 cu program prelungit din strada Spitalului pentru care a obţinut 3 miliarde de lei vechi prin Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru renovare şi pentru instalarea unei centrale termice. Sorin Vlad împreună cu colegii săi consilieri au identificat trei locaţii pentru a se repartiza tinerilor în baza Legii 15/2003, teren pentru construcţii de locuinţe.

Inginerul Vlad Sorin declara, în ultimul său interviu acordat pentru ziarul „Noua Generaţie de Mureş”, că este sigur că „Reghinul are nevoie de fonduri europene” şi totodată a rămas antologică propunerea sa din Consiliul Local din perioada inundaţiilor din vara anului 2008 când a propus consilierilor să doneze salariul pe o lună de zile sinistraţilor în timp ce prezida o şedinţă. Din păcate atunci nu s-a aprobat propunerea lui dar în schimb după moartea sa, în semn de recunoştinţă pentru frumuseţea sufletului său, consilierul PRM, Gheorghe Anton şi-a donat salariul pe o lună familiei îndurerate.

Sorin Vlad s-a stins din viață în seara de 20 aprilie, într-un spital din Târgu-Mureș, după două intervenții chirurgicale. Consilierul a suferit un atac ischemic și-a revenit după două zile însă nu pentru mult timp, inexplicabil starea de sănătate i s-a agravat, fiind necesare două intervenții chirurgicale pe creier care însă nu l-au salvat. Vlad Sorin a lăsat în urmă o soție îndurerată și trei copii. După moartea fulgerătoare a consilierului la propunerea fostului primar ing. Nagy Andras, politicianul reghinean a fost distins cu titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Reghin” iar în memoria sa, Vian Bonţ (fost preşedinte al Asociaţiei Sportive Sportul Pentru Toţi şi actual preşedinte al Ligii Pensionarilor din Reghin) a organizat începând din anul 2008, competiţia de fotbal „Memorialul Vlad Sorin”.

Dormi în pace suflet bun!

viselenuautermenlimita.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *