COMEMORARE IOAN MOISE LA 39 DE ANI DE LA TRECEREA LA CELE VEŞNICE A CELUI MAI RENUMIT UCENIC AL FOTOGRAFULUI REGAL „GEORG HEITER”

0

La 10 martie 1982, se stingea, din viaţă la Reghin, fotograful Ioan Moise, cel mai renumit ucenic al maestrului Georg Heiter care i-a fost alături fotografului regal încă din anul 1927. S-a născut în anul 1900 la Iernuţeni, avut trei fraţi şi 5 copii a fost greco-catolic până în 1948 când a fost interzis cultul şi a trecut la ortodocsi dar a frecventat mai mult biserica catolică. Prin meseria care a avut-o a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi reghineni din epoca sa. După o carieră de aproape 50 de ani în studioul foto din Strada Mihai Viteazul nr. 7 fotograful Moise a trecut la cele veşnice în cel de-al 82-lea an al vieţii sale în aceeaşi lună ca şi mentorul său Georg Heiter la o distanţă de 35 de ani şi 2 zile.

După moartea fotografului a preluat ştafeta fiul său, Ioan Moise, Jr. care a continuat meseria tatălui său până în 1989 când s-a demolat clădirea tip vagon a studioului care era compusă din 7 camere. Din 1993 pe amplasamentul vechiului studio foto funcţionează Magazinul „Big” şi sediul firmei Dacia SA, administrată de omul de afaceri Leon Pop. 

Memoria să-i fie binecuvântată! 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *