CONFERINŢĂ PREOŢEASCĂ DE TOAMNĂ ÎN PROTOPOPIATUL ORTODOX REGHIN

0
   Marți, 2 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul preoților din protopopiatul Reghin, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 10.00, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Reghin – Petru Maior, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de clerici, după care a avut loc derularea conferinței. Lucrările sesiunii au fost prezidate de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu.
    Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Taina Spovedaniei în viața duhovnicească a preotului și a comunității parohiale”, tema conferinței cuprinzând trei mari capitole: (1) „Aspecte teologice privitoare la Taina Mărturisirii păcatelor în spiritualitatea ortodoxă”, (2) „Importanța Tainei Spovedaniei pentru viața duhovnicească a preotului și a familiei acestuia” și (3) „Aspecte pastorale legate de Taina Pocăinței în societatea actuală secularizată”.
În prima parte a conferinței, părintele protopop Valentin Vârva a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit. Cele trei referate din cadrul întrunirii au fost susținute de către părintele Aurelian Mihuț, preot al parohiei Frunzeni, părintele Constantin Tofan, păstor al credincioșilor dreptslăvitori din parohia Logig, și părintele Antoniu Rusu, preot al parohiei Băița.
     La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a adresat clericilor prezenți cuvinte folositoare de suflet și sfaturi duhovnicești, îndemnându-i să își călăuzească activitatea pastoral-misionară după principiile Sfintei Evanghelii.

      Sursa:  Arhiepiscopia  Ortodoxă  Română  a Alba-Iuliei  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *