Constantin Necula cel mai iubit preot din România vine la Reghin!

0

26996388_1662917980397607_99975248_n

Protopopiatul Ortodox Reghin şi Inspectoratul Şcolar Mureş organizează conferinţa ,,Tinereţea iubirii în Hristos, temeiul iubirii între oameni”, marţi 13 februarie 2018, ora 17.00 la sala de evenimente a restaurantului Monte Carlo din Reghin, susţinută de Constantin Necula, cel mai apreciat preot ortodox din România, în viaţă. Vor participa şi Grupul vocal ,,Ecclesia” şi Grupul folcloric ,,Flori Bistrene” de la Deda-Bistra. Intrarea liberă.

Preotul Constantin-Valer Necula, pe lângă faptul că este consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, este fără doar şi poate un eminent slujitor al Sfântului Altar şi un preot modern care înainte de 1989 era să fie arestat pentru că asculta Beatles în Sala Sporturilor din Braşov,care în 2015 a ieşit în stradă la protestele din Timişoara după incendiul de la Colectiv, care are pagină de facebook, filmuleţe de terapie pentru suflet pe You-Tube, care demitizează interesele inventate în detrimentul Bisericii şi care recunoaşte că ascultă zilnic Rock FM chiar dacă este doctor în teologie. Constantin-Valer Nicula este o portavoce a generaţiei sale, o figură emblematică care a redat demnitatea Bisericii şi un înţelept desăvârşit care a stârnit admiraţie până chiar şi rândul ateilor prin mesajele sale sincere prin dragostea sa nefăţarnică, prin felul său convingător în care vorbeşte despre frumuseţea Bisericii şi prin credinţa nestrămutată de care dă dovadă zi de zi în viaţa profesională cât şi cea personală. A absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și s-a specializat în catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine – franceză, italiană, germană – si numeroase recenzii. A susținut 150 conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale cât și internaționale.


Constantin – Valer Necula primul preot ortodox de la Arsenie Boca încoace care a avut curajul să ofere 20 de sfaturi pentru o tinereţe liberă !


În 3 septembrie 2017 preotul Constantin-Valer Necula publica pe portalul ortodox ,,Doxologia.ro“ : 20 de sfaturi pentru o tinerețe liberă, de la Părintele Constantin Necula – 2017 pe care le redăm mai jos


1. A fi liber în Hristos înseamnă a dărui cu zâmbetul pe buze!
2. Libertatea, ca și iubirea, nu răspunde la întrebarea „Ce?”, ci la întrebarea „Cine?”. Iar răspunsul este Hristos!
3. În general, atunci când te schimbi, îți cresc aripi. Depinde, însă, unde zbori cu ele…
4. Până la urmă, cea mai deplină formă de libertate este să te duci lângă potir, să deschizi gura și să primești Trupul și Sângele lui Hristos. Atunci când toți ceilalți ne spun: „Închideți gura!”, Hristos ne spune: „Deschideți gura și primiți Trupul și Sângele lui Hristos!”.
5. Învățați că dincolo de cuvintele noastre e Biserica, că suntem ai lui Hristos, că El e lângă noi acolo, e colegul nostru de bancă, cel cu care frângem sandvișul pe care nu-l avem, cu care reușim la examenele pe care nu le luăm… Cel mai important examen din viață este Hristos!
6. Invidia se naște din neputința de a recunoaște că vrei mai mult. Recunoașteți că vreți mai mult și trageți mai tare! Și fiți „invidioși” pe Hristos, pe sfinți: „Ce frumoasă-i Maica Domnului! Vreau să fiu ca ea!”, „Ce frumoasă-i Sfânta Parascheva, vreau să fiu ca ea!”.
7. Încercați să nu trageți de oameni spre credință, asta-i important! Oamenii au nevoie să înțeleagă, au nevoie să le explicați! Fiți oameni! Noi nu suntem sfinți, altfel am fi pictați în biserică, pe pereți, nu ne-am afla aici… Încercați să le spuneți celorlalți cât de importantă este credința, dar fără să vă bateți cu cărămida pe piept pentru asta! Încercați să nu transformați Biblia în „aparat de decapitare” pentru ceilalți. Oferiți-le șansa de a vedea ce este Biblia, nu ceea ce interpretează cineva din ea.
8. Cea mai deplină libertate pe care ne-a dat-o Hristos este: „Te iert și te dezleg!”, în scaunul se spovedanie. Asta înseamnă: Ești liber! Nu mai ai nici o cătușă! Ești liber spre Rai! Taie-o!
9. Când aveți senzația că v-ați îndepărtat de Dumnezeu, e simplu: mergeți după Hristos! Faceți-I cu mâna și El vă vede! De fiecare dată, Hristos este acolo! Nu ați remarcat că în toate icoanele ortodoxe Hristos este doar cu fața la noi?
10. Dacă vreți să rămâneți de partea Mântuitorului Hristos, nu judecați!
11. Nu renunțați la a avea emoții atunci când aveți ceva de făcut, ci transferați emoția în a face bine ceea ce aveți de făcut. Învățați să înțelegeți că e important să vă trăiți viețile. Înfruntați emoțiile și Hristos nu va sta cu spatele la voi niciodată! Viața noastră e făcută să biruim!
12. Ce să facem când cineva înjură Biserica? / Ce să faceți? Să-l iertați! Biserica este hulită și de aici se naște „antivirusul”!
13. Îmbunați-vă inima, înmuiați-o, ca în ea să poată locui Hristos!
14. Mă simt tot timpul de partea Bisericii. Și asta e foarte important: sunt de partea Libertății!
15. Pare cam… „demotivant” Hristos într-o lume care ne spune „Cumpără cât mai mult, să ai cât mai mult, calcă tot în picioare, zdrobește…”. Mântuitorul ne spune că El e Viu și că a fi lângă Hristos înseamnă a te lepăda de anumite lucruri pentru a putea să-L descoperi pe El. Închide iphone-ul și spune-i celuilalt că-l iubești. Întinde mâna colegului tău și spune-i că el contează pentru tine, arătați că nu sunteți o generație de oameni care stau doar „spate în spate”. Hristos ne spune: „Întoarceți-vă cu fața către Mine, sunt Singurul Care poate să vă dea demnitatea și bucurie vieții voastre!”.
16. Stați lângă Hristos, aceasta este libertatea! Să învățați că sunteți apa cea vie din Biserică, luând din tot ceea ce înseamnă Biserica. A fi ortodox nu e un handicap, nu e o rușine, nu e o dezicere! Și luați note bune la fizică, la mate, la chimie, arătați că puteți!
17. Un creștin plictisit e un creștin ratat. Fiți mai apropiați de lucrurile cu adevărat importante! Când vă plictisește ceva, schimbați direcția de dezvoltare!
18. Părinte, sunteți fericit? / Eu sunt creștin, deci nu pot fi decât fericit. Creștinul e acela care împlinește… Fericirile! Preoția este o stare de fericire, uneori grea, amară, dar cine trăiește cu Hristos nu poate fi decât fericit, pentru că nu e fericirea omului, ci este Fericirea deplină!
19. Mântuitorul nu ține să fie „la modă”, în timp ce toți ceilalți țin să fie la modă… El ține la Adevăr, care nu-i la modă niciodată!
20. Vă rog să nu uitați ce preț au plătit unii, înaintea noastră, pentru ca noi să putem fi azi aici, Forța Bisericii! 


                                                                                                                                                 viselenuautermenlimita.ro 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *