Cristian Chirteş preşedintele Comisei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I.”Comisia parlamentară pe care o conduc a concluzionat că Serviciul Român de Informații a respectat Constituția României și celelalte acte normative”

0

Senatorul Cristian Chirteș, a publicat o postare pe pagina de Facebook în calitate de preşedinte a Comisei SRI prin care arată cum, Comisia parlamentară pe care o conduce a concluzionat că Serviciul Român de Informaţii a respectat Constituţia României şi celelalte acte normative.

Vă prezentăm mai jos mesajul postat de senatorul mureşean pe pagina sa de Facebook pe care este urmărit de 5775 de internauţi: 

„În calitate de președinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, am prezentat plenului reunit al Parlamentului României concluziile Comisiei, rezultate din examinarea rapoartelor de activitate ale SRI în perioada 2015-2019 și din rapoartele de activitate ale Comisiei din 2015, până în 2019.

De când am preluat funcția de președinte, am analizat și am realizat o evaluare a documentelor aflate în lucru, printre care și rapoartele de activitate ale Comisiei.

Aceste documente erau transmise către Birourile Permanente reunite și am făcut demersurile necesare pentru a le aduce în plenul Parlamentului.

Astăzi, am reușit să prezint concluziile Comisiei la rapoartele SRI, dar și rapoartele de activitate ale Comisiei și ne-am descărcat, astfel, de această sarcină care viza perioada 2015-2019.

Mă bucur că am găsit deschidere și disponibilitate din partea președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban și a doamnei Anca Dragu, președinta Senatului, pentru a pune aceste documente pe ordinea de zi de astăzi.

Știm că există un interes public major față de activitatea Comisiei și mă voi asigura că, în acest mandat, activitatea Comisiei va fi mai transparentă, pentru că în aceste vremuri greu încercate de pandemie, trebuie să depunem și mai mult efort pentru câștigarea încrederii cetățenilor într-o guvernare prin lege” arată în postarea sa, senatorul PNL 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *