Cum a fost ucis cel mai original intelectual comunist român și unde dormea în vizitele sale secrete la Reghin?

0

La 117 ani de la nașterea lui Lucrețiu Pătrășcanu, jurist, istoric, sociolog și om politic, site-ul viselenuautermenlimita.ro, vă prezintă cum a fost ucis fostul ministru al Justiției, care era casa conspirativă în care se întâlnea să racoleze comuniști și unde dormea în vizitele sale secrete la Reghin? Lucrețiu Pătrășcanu a fost unul din membrii fondatori ai PCdR a avut un prieten avocat în Reghin alături de care a încercat să candideze la alegerile parlamentare din 1932 din partea Blocului Muncitoresc Țărănesc, un grup care masca Partidul Comunist aflat în ilegalitate.

Pătrășcanu s-a întors la București în timp ce tovarășul său a fost arestat de agenții Biroului de Siguranță, pentru ideile sale comuniste care l-au costat viața.  La 9 ani de la moartea prietenului său Pătrășcanu a ajuns Ministru al Justiției și a scris mii de pagini ce alcătuiau doi metri cubi de maculatură, vorba unui procuror, dar din păcate gloria lui a fost de scurtă durată.
Din erou național acceptat de comuniști la 23 august 1944, Lucrețiu Pătrășcanu a devenit un proscris care a trebuit eliminat. A rămas singur iar moartea i-a fost încet dar sigur premeditată. A fost arestat și cu dosar penal, bine ,,instrumentat’’ de serviciile secrete româneşti și un proces care a durat 6 ani, avocatul a fost condamnat la moarte pentru înaltă trădare naţională şi spionaj în favoarea serviciilor secrete engleze.

Citiți întreaga poveste, a unui asasinat politic cu aparențe de legalitate în 4 noiembrie 2017 și cum a refuzat să ceară grațierea președintelui, cel mai autentic intelectual al Partidului Comunist Român?

viselenuautermenlimita.ro  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *