Dan Negru: Asta să fie lecția de ajun de Moș Nicolae pe care să le-o dăm copiilor – că scopul vieţii nu e să fii bogat și puternic, ci să-ţi păzeşti sufletul !

0

Într-o postare recentă pe pagina de Facebook, prezentatorul român de televiziune, Dan Negru, le-a oferit urmăritorilor săi o nouă lecție de viaţă nobilă. În această zi, în care copiii entuziasmați își pregătesc ghetuțele și așteaptă cadourile moșului, Dan Negru consideră că lecţia de ajun de Moş Nicolae care trebuie transmisă copiilor este cea care le scapă celor mai mulţi dintre părinţii din ziua de azi : „scopul vieţii nu e să fii bogat și puternic, ci să-ţi păzeşti sufletul…”

Când a plecat din orașul Myra spre Jerusalim, Nicolae de Myra, moș Nicolae de azi, avea să-și vândă toată averea și să o împartă săracilor. Asta să fie lecția de ajun de Moș Nicolae pe care să le-o dăm copiilor: că scopul vieţii nu e să fii bogat și puternic, ci să-ţi păzeşti sufletul. Astăzi, 10 % din pământeni , cei mai bogați, dețin 82% din avuția mondială și 30 miloane de oameni mor in fiecare an de foame pe Pământ…Cele 30 de miloane care mor anual nu sunt niciodata breaking news undeva! Moș Nicolae, episcopul, și-a vandut averea ca să o împartă săracilor arătând că poți să fi bogat fiind sârac. Seneca, înaintea lui Moș Nicolae, credea că “sufletul e unica valoare a omului pentru că sufletul îl face pe cel bogat egal cu cel sărac”, a scris Dan Negru pe pagina sa de socializare unde are 480 K, urmăritori. 

În 12 ore postarea a înregistrat peste 12.000 de aprecieri, peste 1.000 de comentarii şi a fost distribuită de peste 2.000 de români.

Sursa foto: Facebook: Dan Negru 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *