Daniela Mihaela Fola femeia din spatele „Theea Salon”, magazinul care te face regină în ziua nunții tale

0

Untitled 1

Pe parcursul vieții, orice femeie are ocazia să îmbrace multe rochii elegante, dar rorchia de mireasă rămâne cea mai frumoasă. De 8 Martie, am întrebat-o pe Daniela Mihaela Fola, femeia din spatele brandului, „Theea Salon”, din municipiul nostru cu ce noutăți își așteaptă clientele, și am încercat să aflăm povestea femeii din spatele unei afacerii cu stil, care crește de la an la an.


Daniela Mihaela Fola este o femeie de afaceri cu un profil psihologic extrem de complex, un amestec frumos de creativitate, emancipare și siguranță. Este de admirat modul în care își dozează, talentul diplomația și toleranța în afacerea pe care o conduce, și precizia cu care își cunoaște limitele, dar și punctele forte.
Pagina de facebook a magazinului de rochii de mireasă „Theea Salon”, este urmărită de aproape 3.000 de persoane, și este într-un curs ascendent. Trebuie să mărturisesc, că rochia de mireasă a soției mele, Matei Timea Andrea, a fost închiriată de la „Theea Salon” și am recomandat salonul mai multor cunoscuți, care și-au unit destinele fiindcă am fost impresionat de la prima întâlnire, de căldura cu care își primește clienții (viitorii miri) și atenția care le-o dă acestora prin serviciile care le oferă. Însă, pentru a nu fi considerat că sunt subiectiv, reproduc aleatoriu, trei aprecieri de pe pagina oficială a magazinului, scrise de mirese pe care nu le cunosc :
M. Andreea Iulia:
„Recomand din inimă! Produsele sunt chiar mai mult decât mi-aș fii dorit și închipuit! Colaboarare extraordinară, mulțumesc mult, și multumesc că mi-ați acceptat toate <mofturile>!”

Măcrineanu Alina:
„Recunosc că la început am stat cu frică dacă o să mai primesc, sau nu, ceea ce am comandat, însă nici n- ar fi trebuit să mi treaca toate astea prin cap. Doamna nu doar că este foarte serioasă, știe să ți asculte și cerințele ! Va multumesc ptr. Colaborare, și ptr. rezultatul uimitor al aranjamentelor pe care mi le ați făcut! Recomand cu încredere, super preț!”

Alexandra Maria Mocanu:
„Recomand cu toată stima! Este absolut superb ceea ce face, e absolut deschisă la orice dorință ! E de o seriozitate impresionantă! Te ador ! Mulțumesc că pot fi o mireasă specială, și fericită”.


 

Thea Salon


Reporter: Cum a ajuns Daniela Mihaela Fola, femeie de afaceri? A fost un vis sau, pur și simplu, o întâmplare?


Daniela Mihaela Fola : Categoric a fost o întâmplare, fiindcă nu am avut un vis în sensul acesta. Eu am lucrat ca prelucrător prin așchiere, în cadrul, Intreprinderii Metalurgica Reghin de la absolvirea liceului, și până când s-au făcut disponibilizările acelea masive, din cadrul fabricii, iar după ce am rămas fără un loc de muncă, am ajuns să lucrez ca vânzătoare într-un magazin alimentar, în oraș, până într-o zi când, în urma unor probleme de sănătate, am fost supusă unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală. Inevitabil după perioada de convalescență a trebuit să mă reorientez profesional, și atunci mi-am căutat un loc de muncă, care să nu mă solicite la un efort fizic foarte mare. Așa am ajuns în anul 2007, vânzătoare într-un magazin de rochii de mireasă, din Reghin. Acolo am descoperit o altă lume, și un domeniu de activitate care a început să mă fascineze. După un timp, am ajuns să dau sfaturi, foarte practice tinerelor, care își dedicau ore întregi căutării și alegerii rochiei de mireasă, fiindcă am învățat că nimic din ceea ce privește aspectul miresei în ziua căsătoriei, nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Eram fericită că îmi descoperisem o nouă vocație, dar euforia mea nu a durat mult, fiindcă după doi ani și jumătate de activitate, la noul meu locu de muncă, patroana mea mi-a spus că nu mai are nevoie de serviciile mele. Am fost șocată la aflarea acestei vești, deoarece formasem o clientelă nouă și adusesem un nou suflu magazinului.
În fine, am fost debusolată o scurtă perioadă, fiindcă nu îmi venea să cred ce se întâmplă, dar mi-am revenit rapid. În același an 2009, fiica mea, …făcuse nunta, și am hotărât de comun acord cu ea și cu ginerele meu, să investim banii câștigați, într-o afacere. Abia atunci am realizat că tragedia pierderii locului de muncă, de fapt îmi crea o nouă oportunitate și anume de a-mi deschide propriul salon de rochii de mireasă. Recunosc, că nu am reușit din prima să am un salon cu un aer romantic, confortabil și intim, unde viitoarele mirese să se simtă răsfățate și relaxate, fiindcă am început activitatea într-un spațiu închiriat, cu șase rochii de mireasă, cumpărate din București, în urma unei lichidări de stoc.


„Theea Salon” și-a început activitatea pe data de 5 ianuarie 2010, într-o casă locuită, în care noi aveam închiriată o cameră și o debara, pe strada Ierbuș la nr. 5, unde comercializam rochii de mireasă și alte articole vestimentare. Între timp am început o colaborare cu o Casă de Modă, din Drobeta Turnu-Severin, „Sadrini Style” pe segmentul de rochii realizate la comandă pentru miresele care se respectă, și își doresc ca la nunta lor să fie unice.
A fost un plan de afacere de familie, după o idee proprie. Am învățat totul pas cu pas, începând de la factorii de succes, până la factorii de risc. Împreună cu fiica mea, am început să participăm la foarte multe târguri de nunți din Reghin, unde am învățat multe trucuri și reguli de aur, pentru a reuși în această sferă de activitate. Dacă la început am învățat să ne căutăm furnizori de prestigiu, ca să putem să respectăm cerințele clienților, pe parcurs am reușit să oferim servicii ireproșabile și la un nivel de satisfacere superioară a nevoilor clienților, și de ce nu, în multe cazuri să ne depășim concurența. Dincolo de toate acestea trebuie să recunosc că, la un momentdat, ne-a ajutat foarte mult și faptul că am devenit partener de retail Paypoint, iar faptul că încasam facturi pentru o gamă largă de furnizori de la populație, ne-a adus în magazin și cetățeni care nu erau clienții noștri, dar mulți au devenit pe parcurs.
La 1 octombrie 2013, ne-am mutat magazinul mai aproape de centrul municipiului, pe Strada Gării Nr. 2, și fiindcă ne-am luat rolul foarte în serios, am început să ne fabricăm propriile cărți de vizită, și o promovare pe rețelele media: facebook, you-tube, diverse site-uri, televiziunile locale, și toate înglobate recunosc că ne-au crescut cota de popularitate, și am devenit din ce în ce mai vizibili în spațiul public.
Pe 7 ianuarie 2019, după 9 ani de zile de la înființarea firmei, am reușit să ne mutăm în casa noastră, pe Strada Duzilor nr. 1A, o investiție proprie, un spațiu foarte ofertant de 70 de mp, construit după propriile noastre idei, ca salon exclusiv de rochii de mireasă și alte accesorii pentru viitori miri.


Rep.: Dacă tot vorbim cu o femeie de afaceri, specializată în îmbrăcat mirese, vă întreb ce tendințe se poartă în 2019, în materie de rochii de mireasă?


Daniela Mihaela Fola: Ultimele tendinţe în materie de rochii de mireasă, pentru anul 2019, au fost deja prezentate pe cat-walk-urile marilor case de modă din Milano, Londra sau New York. Vedete au fost rochiile de mireasă lucrate manual, cu detalii inovatoare, din mătase, dantelă, sau împodobite cu perle. Dacă ne referim la modele de rochii tradiționale, se poartă rochia clasică de mireasă, rochia elegantă de prințesă, și rochia de mireasă tip sirenă iar dacă vreți câteva exemple din noile tendințe, se poartă: rochia de mireasă cu pene de struț, rochia de mireasă cu paiete, rochia luxuriantă cu dantelă, sau chiar rochii cu guler din dantelă și satin.


 

 

 


Rep.: Prezentați-mi de la A la Z serviciile pe care le poate pune la dispoziția clienților „Theea Salon”


D.M.F.: Pentru cei care vor să beneficieze de produsele noastre, precizez că, în primul rând putem fi găsiți cel mai simplu, la sediul nostru din Reghin, pe Str. Duzilor nr. 1A, judetul Mures, unde avem program zilinic, de luni până vineri, de la 09.00 la 17.00, iar sâmbăta se deschide în funcție de programări. Pentru cei interesați, se pot face comenzi și telefonic, la numărul : 0762-634-247, sau pe pagina de facebok: Theea Salon.
Salonul nostru pune la dispoziția clienților, invitații de nuntă dintr-o gamă de 150 de modele, în cataloagele noastre de prezentare.
În materie de rochii de mireasă, avem momentan pe stoc circa 50 de modele de rochii, plus cele pe care le croim la comandă.
Rochiile noastre se pot vinde, sau închiria. Se face un contract de închiriere, cu un avans care poate varia între 50 și 400 de lei, și se plătește diferența după eveniment, dar această practică o aplicăm și în cazul altor accesorii, necesare pentru nuntă, în funcție de necesități. Apropo pe această cale țin să anunț cititoarele dumneavoastră că ne-au sosit noile cataloage cu rochii de mireasă. Prețurile încep de la 1600 de lei și se pot comanda în funcție de dimensiunile viitoarelor mirese.
Salonul pune totodată la dispoziția clienților, o sumedenie de accesorii, începând de la perinițe pentru verighete, la pahare de șampanie, până la coliere și jartiere. În plus, fiindcă am avut foarte multe cereri din partea clienților, din anul 2018 am intrat și pe piața aranjamentelor florale, pentru nunți și botezuri.

 

 


Rep: Ce schimbări ați observat în jurul dvs., de când ați devenit o persoană publică?


D.M.F: Am constatat că, de fiecare dată când ies cu soțul la cumpărături, ori la plimbare, tot a treia sau a cincea persoană, mă salută politicos, mă privește poate cu o doză mai mare de admirație ori respect, mă aclamă și asta nu poate decât să mă bucure, deși pentru cei din jurul meu poate devine obositor. Dar nu vreau să fiu prost înțeleasă. Asta nu înseamnă că eu mă consider o vedetă. Mă consider o femeie absolut normală, care nu a făcut nimic ieșit din comun, ci doar prestează niște servicii, care întâmplător sau nu, au bucurat clienții mei în momente cheie din viețile lor, și sigur că unii nu uită asta.


Rep: Ați avut parte de vreo experiență neplăcută, care v-a motivat să vă depășiți limitele?


D.M.F.: Criza economică din perioada 2008, ne-a obişnuit să economisim în ultimii ani, învăţând una dintre lecţiile crizei, de a nu fi prins nepregătit în perioade dificile. Când eram chiriași, în afaceri, am mai avut câte un sezon mort, în câte o iarnă, dar eu întotdeauna am echilibrat balanța, cu banii păstrați din vară, cum se zice: ,,Bani albi pentru zile negre”.


Rep.: Ce rol joacă banii în viaţa dvs.?


D.M.F..: Ca în viața fiecăruia, banii sunt necesari în traiul de zi cu zi.Nu pot să spun că sunt avidă după după bani, dar de la bun început, când am deschis această afacere, nu m-am așteptat ca în 2 sau 3 ani să stau pe un munte de bani. Am fost conștientă că orice afacere implică și investiții și sacrificii, și că sunt perioade în care veniturile nu îți asigură poate nici cheltuielile, dar avem și sezoane profitabile în care compensăm câștigurile. Suntem o familie normală, care își permite un concediu de 1 săptămână două anual într-o stațiune pentru refacere o plajă sau un popas la munte. În rest nu exagerăm cu nimic, nici eu nici soțul meu. Suntem fericiți cu cât avem amândoi, iar timpul liber îl petrecem împreună, și asta cred că este cel mai important.


Rep.: Ce credeți că ar descoperi ”un ochi”, care ar privi-o cu mai multă atenție, pe femeia Daniela Mihaela Fola?


D.M.F.: Ar descoperi o femeie extrem de realistă, în vârstă de 53 de ani, care luptă cinstit să își creze un nume în afaceri, și care de când și-a înființat firma, s-a străduit să își construiască relații de încredere reciprocă și respect. Privind în urmă, pot să spun că am învățat în toți acești ani, de când am deschis ”Theea Salon”, că dacă ești o persoană cu bun simț, dacă îți faci datoria cu profesionalism, și mai ales dacă clienții tăi capătă încredere în serviciile pe care le oferi, relațiile devin trainice, și atrag după sine recomandări valoroase, care te ajută să ai continuitate și să crești ca imagine și prestigiu.


Foto-10


Rep.: Apropo, că spuneați că sunteți mamă a unei fete, care la rândul ei este mamă, ce fel de sfaturi le-ați dat ca părinte, sau ce fel de mamă sunteți pentru ea?


D.M.F : Fiica mea este deja o femeie în adevăratul sens al cuvântului, căsătorită și mămică pe deasupra, dar oricât de matură ar fi, atât timp cât voi trăi pentru mine ea va fi mereu copilul meu. Eu nu știu ce fel de mamă sunt pentru ea dar consider că am crescut-o cu blândețe, am educat-o să fie credincioasă și onestă. Ea este o fire foarte ambițioasă, care nu se lasă până nu obține ceea ce își propune. A absolvit Facultatea de Administrație Publică, din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș și-a dat masteratul în Resurse Umane, a mai urmat doi an de Drept, și acum este agent de poliție în cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Sunt mândră de ea, și pot să spun că avem o relație privilegiată, fiindcă până acum trei ani, am fost și colege în cadrul „Theea Salon”, când ea a decis să își urmeze visul ei din copilărie, o carieră în Poliție.


Rep. : La ce capitol consideraţi că „Theea Salon” şi-a câştigat supremaţia în raport cu concurenţa?


D.M.F : În primul rând, nu sunt genul de om care își refuză clienții, am telefonul mereu în stand-by, și de multe ori, chiar dacă am închis magazinul, mă întorc de acasă, dacă este o urgență și soțul meu înțelege asta. În al doilea rând, fiindcă lucrăm cu o Casă de Modă, și atunci oferim rochii de mireasă de cea mai bună calitate, gata croite, ori punem la dispoziția clientelor noastre, rochii după dimensiunile personale, realizate la comandă. În al treilea rând, ne onorăm promisiunile, și aici mă refer la faptul că, o rochie care a fost deja închiriată în baza unui avans, să zicem în luna ianuarie, unei cliente, pentru o nuntă ce va avea loc în luna septembrie, nu va mai fi închiriată nici unei alte mirese, indiferent ce sumă de bani ne oferă.

THEEA SALON ARHIVA FOTO


Filozofia firmei noastre este următoarea: ,,Fiecare femeie ca mireasă, este <regină, cel puțin pentru o zi>, și atunci oferim sfaturi, și facem totul ca, alegerea rochiei de mireasă pentru fiecare clientă, să fie cea ideală, să redea personalitatea, caracterul și temperamentul ei, și să nu apară ca altcineva în ziua nunții.

FVC_2221


Rep.: Sunteți o femeie bine cotată, din multe puncte de vedere, atât la capitolul moral, cât și cel financiar. Vi s-a propus să intrați în politică?


D.M.F : În primul rând, vă mulțumesc dacă așa mă considerați, sau dacă aceasta este percepția opiniei publice, însă la capitolul politic poate am să vă dezamăgesc, fiindcă nu sunt pasionată de această latură a vieții publice. La „Theea Salon” îmbrăcăm mirese, nu facem politică, și sper să nu fac niciodată.


Rep.: Ce înseamnă renumele și popularitatea? Cât de greu se câștigă și cât de ușor se pierd?


D.M.F : Se câștigă greu, dar de pierdut se poate pierde foarte ușor. Totul depinde de standardele la care vrei să te ridici sau să te cobori. Personal, cred că dacă ți la acest aspect, după ce ai dobândit popularitatea, poți să ieși cu ea la pensie, dacă îmi permiteți o glumă, și bineînțeles, dacă respecți regulile de aur ale unei afaceri.


Rep. : De ce nu v-ați putea lipsi în viaţa de zi cu zi?


D.M.F : De credința în Dumnezeu, de familia mea, de muncă și de telefon.


Rep: Ce v-a atras cel mai mult la soțul dvs. și când v-ați dat seama că el este bărbatul alături de care veți vrea să îmbătrâniți și care să vă împlinească? ca mamă și femeie?


D.M.F : Eu și viitorul meu soț, Tudor Fola ne-am cunoscut la o nuntă, la restaurantul Pădurea Rotundă, și culmea culmilor este că, deși suntem născuți în aceeași localitate, nu ne cunoșteam, fiindcă locuiam în extremele satului, el este cu doi ani mai în vârstă ca mine și am urmat licee diferite, soțul la Toplița și eu la Reghin. Ce m-a atras ? A fost o chimie inexplicabilă, aspectul fizic, inteligența, umorul și spontaneitatea lui, fiindcă era omul cu replicile mereu la el, era sarea și piperul nunților și petrecerilor și avea un soi de a fi, de care nu aveai cum să nu te îndrăgostești. Mi-am dat seama că el este omul alături de care aș vrea să îmbătrânesc, după ce l-am cunoscut mai bine și am fost convinsă de asta pe 27 aprilie 1985 când ne-am unit destinele în fața lui Dumnezeu la Biserica din Solovăstru. Anul acesta aniversăm 34 de ani de căsnicie un eveniment de care suntem foarte mândri, fiindcă am reușit să dăinuim atâția ani împreună, în armonie, respect și dragoste.

Foto-11


Rep.: Ce nu poate ierta Daniela Mihaela Fola, unei prietene?


D.M.F.: Nu mi-am pus niciodată problema aceasta, dar cred că, nu aș putea ierta falsitatea, calomnia și fățărnicia. Personal, prefer să deranjez cu adevărul, decât să fac pe plac cu linguşiri, și atunci am pretenția din partea celor cu care interacționez, să îmi spună adevărul, franc, în față, nu să fiu abordată pe ocolite și luată de proastă.


Rep.: De-a lungul vieții, cred că ați cunoscut o mulțime de oameni de succes. Cine v-a impresionat cel mai mult, ca om în domeniul afacerilor?


D.M.F : Da și nu. Am cunoscut oameni de afaceri, și am citit în ziare sau pe internet multe povești de succes dar eu sunt genul de om care preferă să împrumute de la fiecare om de succes care o impresionează, ceva bun, dar nu la pachet. Așa că, nu aș putea să mă raportez la un nume, sau la un exemplu de admirație profesională în toate privințele, și atunci nu ar fi concludent.


Rep.: Care este cel mai frumos lucru, pe care l-ați învățat de la mama dumneavoastră?


D.M.F.: Când vine vorba de mama, cred că aș putea face o listă cu lucurile pentru care i-aș putea fi recunoscătore. Mama mea se numește Viorica Moldovan și pot să spun că a fost stâlpul casei noastre în care am crescut trei copii pe care i-a ținut uniți tot timpul fără rivalități fraterne și orgolii prostești. Deși este o femeie simplă, a avut întotdeauna un simț pe care nu îl poți învăța din nicio carte, și anume de a arăta afecţiunea, de a conferi siguranţă şi valoare autentică, fiecărui copil. De la ea am învățat că toţi fraţii trebuie să aibă parte de iubire egală şi de tratament egal, am fost obșnuită de mică să împartă totul în mod egal între noi și să cedez de bunăvoie din al meu, când un frate mă roagă. Cred că, o astfel de educație e o formulă pentru a cultiva relaţii frăţeşti, durabile indiferent de distanțe și de vârste biologice și, pentru asta îi mulțumesc.


Rep.: Ce pasiuni aveți în timpul liber?


D.M.F. : În copilărie patinam, schiam, iar în adolescență am practicat atletismul, și apoi am jucat baschet în divizia B, în cadrul Clubului ,,Voința Reghin”, până prin 1983, dar din cauza operației pe coloană, azi nu mai pot practica nici unul din acest sporturi dragi mie. În schimb, în puținul timp liber, prefer să citesc o carte sau să mă ocup de educația nepotului nostru, Tudor Denis, cu care facem jocuri de societate, scriem, desenăm și copilărim împreună.


Foto-14


Rep. : În opinia dvs., cât de profesionalizat este, la ora actuală, statutul femeii de afaceri din domeniul rochilor de mireasă, în România?


D.M.F.: Suficient de profesionalizat pentru ca fiecare mireasă deșteaptă, să poată alege din multitudinea de oferte să fie regină în ziua nunții sale.


Rep.: Dacă Daniela Mihaela Fola ar avea puteri supreme, pentru scurt timp, care ar fi primele trei schimbări radicale, pe care le-ați aplica în Reghin?


D.M.F.: În primul rând aș anula birocrația din Reghin, în al doilea rând aș face oamenii mai empatici și în al treilea rând aș da șanse egale celor care vor să progreseze prin forțele proprii fără pile, relații și cunoștințe.


Rep: Care este cheia succesului pentru dvs.?


D.M.F.: Pentru mine, o cheie a succesului înseamnă implicare 100% în ceea ce faci, dar nu numai din punct de vedere cerebral, ci și sufletesc, mai ales că vorbim de femei care devin mirese și care urmează să jure într-o biserică, credință bărbaților lor pentru tot restul vieții. Apoi, bineînțeles, nu cred că poți să ai succes în adevăratul sens al cuvântului, fără muncă, rigoare, perseverență și corectitudine.


 

Rep.: Ce secret al lumii aţi vrea să-l aflaţi?


D.M.F.: Să îl parafrazez pe nepotul meu : De unde au apărut dinozaurii?


Rep.: Da-ți mi trei motive, care vă determină să credeți în Dumnezeu?


D.M.F.: Cred, pur și simplu, de mică. Așa am fost educată de părinții mei, să merg la biserică, să mă rog, să țin post și să mă spovedesc și asta fac și acum. Motive sunt infinite dar dacă trebuie să mă raportez doar la trei pot să vă spun că, eu cred în Dumnezeu pentru că mi-a dat, șansa să trăiesc o viață mult mai frumoasă decât puteam să îmi imaginez, pentru că mi-a dăruit o familie extraordinară și pentru că mi-a dat întotdeauna putere și înțelepciune să depășesc obstacolele vieții cu demnitate.

VNATL 2019FVC_2207


 

LOGO 2019

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *