DE MOŞ NICOLAE ROMANCIERUL REGHINEAN RADU ŢUCULESCU A FĂCUT UN CADOU VIZUAL CITITORILOR SĂI PE PAGINA DE FACEBOOK

0

Nu mai este un secret faptul că romancierul, dramaturgul şi traducătorul reghinean Radu Ţuculescu (fiul Dr. Dumitru Ţuculescu) şi-a lansat de curând volumul „Femeia de marţipan” apărută  la Editura Polirom în colecţia Ficţion Ltd. Ineditul constă în faptul că autorul a dezvăluit un secret pe pagina sa de Facebook, postând într-o fotografie ciorna operei sale scrisă de mână pe care a asociat-o într-un limbaj plastic cu un cadou de Sfântul Nicolae „Cele două caiete în care am scris romanul – Femeia de marțipan – Cadou (vizual….) pentru cititori, de Moș Nicolae ? ” a scris Radu Ţuculescu pe pagina de socializare. Postarea s-a bucurat de multe like-uri şi comentarii din partea internauţilor, unul dintre comentarii primit de la Eli Kemenes din Oradea îi sugera autorului să scoată caietele la licitaţie. Răspunsul romancierului a venit prompt  pe reţeau de socializare pe care are aproape 4000 de prieteni virtuali. „Am un acord cu biblioteca județeană, ei primesc toate manuscrisele mele…pe gratis, desigur. ?

Caietele manuscris ale romanului „Femeia de marţipan”. Sursa foto: Facebook Radu Ţuculescu

Pentru cititorii noştri am aflat care este subiectul celui mai nou roman semnat de Radu Ţuculescu.  

Martin Breda a absolvit liceul. E hotărît să devină detectiv criminalist. Înainte de a urma studiile superioare, lucrează în diverse locuri ca muncitor necalificat, dornic să cunoască diferite medii și tipologii umane. O întîlnește pe Maraia, o tînără învăluită într-un abur enigmatic, pasionată de chimie și de… alchimie.

Iubirea lor se va împlini într-o călătorie presărată cu întîmplări și întîlniri uimitoare prin mari orașe europene: Viena, Praga, Amsterdam, apoi cu vaporul pe Rin, de-a lungul malurilor cu crame, castele și legende, pînă la Basel. La universitatea de aici, Maraia studiază structura lacrimilor și tratatele lui Paracelsus. Martin Breda pornește în căutarea unui straniu criminal în serie, pe care detectivii elvețieni n-au reușit să-l descopere. Va izbuti el oare? Un roman incitant, cu suspans, umor și mister, aventuri și scene erotice de fină senzualitate.

Dacă v-am convins că această carte de beletristică merită citită vă mai spunem că a fost tipărită în format 13x 20 are 216 pagini, costă 28,45 lei şi că poate fi comandată accesând următorul link:   https://bit.ly/3nKJVgO.   

 

Radu Țuculescu (n. 1 ianuarie 1949, Tîrgu Mureș, crescut la Reghin) este romancier, dramaturg și traducător din limba germană. A absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, secția vioară.

A publicat romane – Ora păianjenului (1984), Degetele lui Marsias (1985), Umbra penei de gîscă (1991), Povestirile mameibătrîne (2006), Stalin, cu sapa-nainte! (2009), Femeile insomniacului (2012), Mierla neagră (2015), Măcelăria Kennedy (2017) – și volume de teatru – Ce dracu’ se-ntîmplă cu trenul ăsta? (2004), Bravul nostru Micșa! (2010).

A primit premii naționale și internaționale pentru proză, teatru, traduceri și film de televiziune. Cărțile sale au fost traduse în Germania, Italia, Franța, Ungaria, Austria, Cehia, Israel, Serbia, Ucraina, iar piesele sale de teatru au fost jucate până în prezent în 6 limbi străine: cehă, maghiară, engleză, ebraică, italiană şi franceză.

Colaj foto „viselenuautermenlimita.ro”; Surse foto: https://omiedesemne.ro şi http://www.monitorulcj.ro

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *