DOLIU PENTRU REGHIN ! ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR A PLECAT LA „ŢÂRMUL VEŞNICIEI”!

0
Azi am pierdut un mare om de ştiinţă, un mentor şi un om de excepţie pe care l-am studiat din 1994. Renumitul academician Ovidiu Bojor unul dintre fondatorii fitoterapiei moderne din România s-a stins din viaţă la venerabila vârsta de 98 de ani.
L-am admirat atât de mult pentru cărţile pe care le-a scris pentru prodigioasa sa activitate din lumea medicală dar cel mai mult am fost impresionat de tăria sa de caracter care mă îmbărbăta la fiecare întâlnire şi discuţie cu acesta, mă făcea să văd viaţa într-o lumină pozitivă şi să cred că visurile nu au termen limita.
Puţini ştiu faptul că de peste 35 de ani academicianul a întâmpinat numeroase probleme datorită unui cancer de piele de care suferea, însă boala nu l-a oprit să își continue activitatea sa de cercetare, să scrie articole ştiinţifice, tratate de specialitate şi cărţi despre principii de vindecare fizică, mentală şi spirituală, despre plante medicinale şi despre fitoterapia tradiţională şi modernă.
De la regretatul academician Ovidiu Bojor am învăţat enorm de multe lucruri. Unul care îmi vine acum în minte este celebra regulă a celor trei opt, opt ore de muncă activă, opt ore de odihnă activă:înot, dans, antrenament, pictură, muzică, sport, saună, plimbări în natură, citit o carte și în special din acest al doilea opt să fie 2 ore obligatoriu în viața de familie şi opt ore de somn fără somnifere.
Nu vom uita niciodată pofta de viaţă, farmecul, bunătatea și gingășia academicianului Ovidiu Bojor pe care azi l-am pierdut cu toții.
Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile:
„Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră”.
A plecat deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România, mărturisindu-și dragostea pentru țară dar și pentru credință.
„Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat”.
Dumnezeu să te odihnească în pace om bun şi prieten drag !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *