DR.-UL SORIN LUCIAN PUIA AR FI ÎMPLINIT 77 DE ANI !

0
În viața ai câteva ocazii să întâlnești oameni pe care nu îi uiți niciodată. Unul dintre ei, pentru mine, a fost doctorul Sorin Lucian Puia (1946-2022). Un om remarcabil, medic primar, fost sef secţie „Obstetrica – Ginecologie” la Spitalul Clinic „Prof.Dr.Panait Sârbu” din Bucureşti şi un redutabil colecționar de cochilii şi scoici care a scris o carte inedită despre pasiunea sa, intitulată „Drumuri și melci. Amintirile unui colecționar de scoici”.
Bilanţul vieţii sale a fost unul impresionant, de-a lungul carierei sale de 50 de ani de medic ginecolog a realizat circa 15.000 de operaţii, a reuşit să aducă pe lume peste 8.000 de copii şi nu în ultimul rând Dr.-ul Sorin Puia a fost autorul a peste 120 de lucrări ştiinţifice, publicate în reviste româneşti şi străine sau prezentate la diverse congrese naţionale şi internaţionale.
S-a stins din viaţă pe 30 septembrie 2022 în apropierea insulei Yellice, localitatea Ayvalik din Republica Turcia la vârsta de 76 de ani, fix în locul pe care îl îndrăgea cel mai mult din cele 122 de ţări pe care le-a explorat…
Sorin Puia rămâne în memoria familiei mele un om de mare caracter şi un prieten adevărat. Fiul meu Alexandru, a venit pe lume la Maternitatea din Târgu-Mureş prin grija lui, care a fost complice într-un mod tainic la primirea darului haric al lui Dumnezeu, oferit mie şi soţiei mele.
Dacă dr.-ul Sorin Puia ar fi fost tatăl meu aş fi făcut un „APEL” pe toate reţelele de socializare din lumea asta ca până la următoarea comemorare să îşi dea întâlnire în acelasi loc, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră toţi copiii care au fost asistaţi la naştere de acest om minunat pentru a-i aduce un omagiu pe măsura bunătăţii sale infinite.
?Dumnezeu să-l odihnească în pace şi memoria să-i fie binecuvântată din neam în neam !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *