DRAGOSTEA ESTE CEL MAI MARE DAR PE CARE O GENERAŢIE ÎL POATE LĂSA URMĂTOAREI !

0
Se spune că bunicii fac lumea mai dulce, mai blândă, mai caldă…O astfel de bunică, străbunică şi stră-străbunică a fost şi Ilona Salati din Ciucani , pentru descendenţi ei. O centenară romano-catolică care a trăit 105 ani.
A fost cea de a 12-a persoană cunoscută în istoria judeţului Mureş care a depăşit pragul vârstei de 105 ani şi una din puţinele femei longevive a cărei viaţă s-a întins pe trei secole.
A fost de-a lungul vieţii vânzătoare, croitoareasă şi agricultoare şi niciodată nu a văzut munca ca pe o povară.
A avut o căsnicie frumoasă cu Jeno Salati care s-a întins pe 46 de ani din care au rezultat doi copii: o fată şi un băiat. Din nefericire băieţelul s-a stins din viaţă în copilărie, şi a fost o mare tragedie în familie, însă fiica Margareta i-a adus bucuria de a fi bunică, prin două nepoate, care la rândul lor, au transformat-o în străbunică cu patru strănepoţi şi în final a mai avut şi patru stră-strănepoţi.
A fost o persaonă extrem de pozitivă, care niciodată nu s-a plâns că o doare ceva, fiind lucidă până în ultima clipă a vieţii.
În imagine fiica apare în mijloc Margareta fiica centenarei în vârstă de 93 de ani cu fetele Eva şi Ghizella la o şuetă !

A consemnat Mate R. Mihai 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *