DRUM LIN, DOAMNĂ LAURENŢIA MARIA GROSU *(1950-2023) SPRE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR!

0

Am aflat cu tristeţe că în seara zilei de 10 ianuarie 2023, cunoscuta femeie de afaceri Laurenția Maria Grosu din municipiul Reghin, a fost găsită decedată în locuința sa.  „În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru ucidere din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la decesul acesteia. De asemenea, a fost dispusă efectuarea autopsiei, pentru stabilirea cauzelor în care a survenit decesul” potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Majoritatea oamenilor au cunoscut-o pe regretata reghineancă ca fiind preşedinta Fundaţiei „Laurenţia” ori director de şcoală însă puţini ştiu că doamna Laurenţia Maria Grosu a fost mult mai mult decât atât şi dacă analizăm doar ultimii 20 de ani ani ai vieţii sale, *(exceptând cariera de chimist de laborator în cadrul DSP Reghin de 25 de ani), constatăm că avut un bilanţ incredibil : a deschis un laborator de analize în sistem uzinal, a înfiinţat o fundaţie, o grădiniţă privată, patru şcoli postliceale sanitare, trei licee particulare, a înfiinţat o extensie universitară în Reghin şi a construit un centru sportiv şi un complex hotelier.

Iată cum o descria un jurnalist de la Cotidianul „Cuvântul Liber” pe 28 octombrie 2009 pe regretata Laurenţia Maria Grosu „Sunt oameni pentru care răutatea nu există. Oamenii aceștia au mereu zâmbetul pe buze, nu se încruntă, nu cunosc sentimentul răzbunării sau al invidiei, nu poartă povara unor frustrări. Pentru ei viața este o sărbătoare în care nu există trădări, vinovății, nemulțumiri sau ambiții. Trăiesc într-un fel de paradis pe care cei mai mulți nu-l putem întelege. Spun toate astea pentru că am întâlnit un astfel de om. […] omul acesta este aici, lângă noi, distinsa doamnă Laurenția Maria Grosu.”

Laurenţia Maria Grosu a crezut întotdeauna în educaţia din familie, din şcoală şi din biserică, în educaţia făcută de părinţi, dascăli şi preoţi. A fost o femeie realistă în observaţii şi obiectivă în aspiraţii care a înţeles la timp că investiţia în educaţie e cea mai bună decizie pe care o poate lua lua, un om indiferent de vârstă. A inspirat mii de tineri să să îşi depăşească condiţia umană să îşi completeze studiile să dobândească o profesie nobilă, a schimbat soarta a nenumăraţi intelectuali să îşi depăşească complexele să îşi crească stima de sine şi să urmeze o carieră în educație, în domeniul sănătăţii. 

Bunul Dumnezeu îi facă parte de odihnă veșnică și de un colțișor de rai!

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *