Educația continuă în mediul on-line fără teze pe bază de evaluări sumative !

0

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mureş a transmis printr-un comunicat de presă că potrivit Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 5972 din 08.11.2020, începând cu data de 9 noiembrie, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile.

Prin urmare, începând cu 9 noiembrie, pentru 83.240 de preșcolari și elevi din cele 589 de unități de învățământ preuniversitar din județul Mureș de stat și particular, activitatea de predare-învățare-evaluare se desfășoară exclusiv on-line. Măsura a fost luată în scopul diminuării răspândirii virusului SARS CoV-2, care a crescut la cote alarmante. Comunicatul mai precizează că începând cu data de 10 noiembrie, profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea on-line vor beneficia de webinarii pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister. În județul Mureș au fost distribuite pentru copiii din medii defavorizate un număr de 9776 de tablete, prin Programul „Școala de acasă”. Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învățării.

Conform reprezentanţilor Ministerului Învăţământului tezele nu se mai susțin în acest an școlar, ele fiind înlocuite cu evaluări sumative. Începând cu această săptămână, la nivelul fiecărui județ va funcționa un telverde pentru profesori, elevi și părinți, atât la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, cât și la nivelul Centrului Județean de Resurse Educaționale unde vor găsi răspunsuri și soluții la probleme actuale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *