Elevii din Reghin s-au calificat la faza națională a concursului ,,Împreună pentru viitor”!

0

Pe 17 mai s-a desfășurat la Reghin faza regională a Concursului Național de Dans ” Împreună pentru viitor ” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC). Evenimentul a fost organizat la Casa de Cultură ”Dr.Eugen Nicoară” din municipiu. Fiecare județ participant  a desemnat un membru în juriu, ales dintre coordonatorii SNAC ai echipelor. În cadrul concursului au concurat echipe mixte alcătuite din elevi voluntari din cadrul școlilor de masă și elevi beneficiari de la școlile speciale care funcționează la nivelul țării. Totodată echipele participante au fost însoțite de câte doi elevi voluntari pe toată perioada desfășurării concursului care au încercat să dovedească, spectatorilor prin acțiunile lor că voluntariatul în şcoli este soluţia pentru o dezvoltare complexă a adolescentului.


Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 din Reghin a participat la faza regională a Concursului SNAC cu două echipe constituite în colaborare cu Liceul Tehnolgic ”Lucian Blaga” și Gimnaziul ”Florea Bogdan”. Parteneriatul a fost de bun augur fiindcă prestațiile elevilor și munca profesorilor coordonatori au fost răsplătită cu câte un premiu întâi la cele două secțiuni: dans tradițional și dans modern.

Echipa de dansuri populare  ”Cununița” a fost compusă din elevi voluntari de la Gimnaziul ”Florea Bogdan” și elevi beneficiari de la CSEI nr. 3 Reghin, și a fost coordonată de profesorii: Ion Dănuț Moldovan , Coșarcă Cristian, Camelia Moldovan și Ioan Socol a prezentat în concurs un obicei tradițional din Transilvania specific săptămânii secerișului care le-a adus și calificarea la faza națională. Reghinenii au luptat pentru premiul I  cu echipa ”Românașii” formată din elevi beneficiari ai Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Bașov- departamentul Hipoacuzici și elevi voluntari de la Școala Gimnazială nr. 15 Brașov. Aceștia au declarat că au venit în Reghin pentru a concura la secțiunea dans tradițional. Încredere, prietenie, colaborare au fost cuvintele care i-au caracterizat  și au dansat pe scena Casei de Cultură ,,Hora românească”.

La secțiunea dans modern echipa reghineană ”Ambasadorii Zâmbetului” a fost coordonată de profesorii Bőjte Kinga, Andreaa Dumitrache, Oana Pașcu și Cristina Cota iar coregrafia dansului a fost realizată de instructorul de aerobic și kangoo jumps, Adina Ința. ,,Ambasadorii Zâmbetului” au câștigat detașat în fața echipelor: ”United Dance Crew” din Târgu Mureș, ”Fresh Colors” din Codlea județul Brașov  și ”This is me!” din Sfântu Gheorghe județul Harghita. Dincolo de competiția în sine, evenimentul de la Reghin a demonstrat încă odată că voluntariatul în şcoli este,  pe lângă faptul altruist în sine, o activitate de pe urma căreia adolescenţii au multe lucruri de învăţat: noi abilităţi, noi contacte și nu în ultimul rând experienţa într-un anumit domeniu.

”Am avut prilejul și bucuria de a organiza faza regională aici, la Reghin. Fazele regionale se desfășoară în 7 județe ale României. Din an în an fiecare județ își asumă responsabilitatea de a organiza regionala. În acest an a fost rândul nostru, al județului Mureș. Voluntariatul este o oportunitate de dezvoltare personală. Este important să învățăm de mici ce înseamnă responsabilitatea față de noi înșine și față de alții. Este un prilej de prietenie, multă muncă, dar și bucurie. Învățăm că suntem unici prin felul nostru de a fi, diferiți dar totuși omenia ne face să fim asemănători. Toate acestea ne fac să fim magicienii acestei lumi, transformând-o într-un loc cald, primitor dar și fermecător ”  a declarat Bőjte Kinga, consilierul școlar al Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” Reghin și coordonator SNAC la nivel de școală.

La eveniment a fost prezent și directorul Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin, prof. Ababei Costel, care a fost și membru al juriului și care declarat la finalul competiției următoarele: ”Nu e prima oară când ne calificăm la faza națională deci nu e o premieră dar faptul că am fost anul acesta gazdele etapei regionale a acestui concurs este o mare bucurie pentru noi. E o responsabilitate mare dar este și un fel de recunoaștere a muncii de calitate care se face la noi în școală în domeniul voluntariatului. S-au reușit lucruri deosebite în ultimii ani, grupul de voluntari este din ce în ce mai puternic și are din ce în ce mai mulți adepți care înțeleg la propriu ce înseamnă acest concept. Elevii încep să aibă inițiative foarte multe și să își asume responsabilități ceea ce este un lucru minunat. Reghinul va participa cu cele două echipe câștigătoare împreună cu coordonatorii SNAC la faza națională ce va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Sighetul Marmației, în Maramureș  și cărora le urez de pe acum mult succes în continuare”, a concluzionat prof. Ababei Costel.

LOGO 2019

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *