„EURO GOLD CUP” O COMPETIŢIE DE PRESTIGIU LA TÂRGU MUREŞ DEDICAT MASTIFF TIBETANILOR CAMPIONI DIN EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST !

0

Asociaţia Euroclub Tibetan Mastiff „DO-KHYI”, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională (F.C.I.), organizează prima competiţie internaţională de club, pentru rasa „Tibetan Mastiff” intitulată „EURO GOLD CUP”.
Competiţia canină se va desfăşura în România în data de 8 octombrie 2022, începând cu ora 10.00 în Parcul Municipal din Târgu-Mureş, a declarat pentru „viselenuautermenlimita.ro”, preşedintele Euroclub Tibetan Mastiff „DO-KHYI”, Tudor Sălăgean.

Participarea în cadrul expoziţiei canine pentru membrii Asociaţiei Euroclub Tibetan Mastiff „DO-KHYI” este gratuită. Organizatorii se aşteaptă la o prezenţă de peste 50 de mastiffi-tibetani din Europa Centrală şi de Est la startul competiţiei şi la o prezenţă de aproximativ 4.000 de spectatori.

Tudor Sălăgean a mai precizat faptul că, până în prezent s-au înscris în competiţie aproximativ 30 de mastifii din Europa Centrală şi de Est din ţări precum: România, Ungaria, Germania, Franţa, Italia şi Serbia dar înscrierile continuă până în data de 3 octombrie pe site-ul „Euroclub Tibetan Mastiff „DO-KHYI”.
Competiţia se va desfăşura în conformitate cu prevederile Regulamentul Expoziţiilor FCI, pe 6 clase de arbitraj : pui, juniori, intermediară, deschisă, campion şi veterani. „Este prima expoziţie canină organizată în România dedicată exclusiv mastiff-tibetanilor din Europa Centrală şi de Est în cadrul căreia aceştia vor fi punctaţi după standardul rasei. Se iau în considerare caracteristicile fizice ale animalului, aspectul şi structura corporală însă ţin să precizez faptul că juriul nu are doar misiunea să compare câinii între ei, ci să-i acorde fiecărui patruped un calificativ care e în raport direct cu toate caracteristicile rasei. Standardul acceptat descrie toate trăsăturile fizice pe care trebuie să le îndeplinească mastiff-tibetanul începând de la proporţiile generale ale acestuia în raport de greutate şi dimensiune şi continuă cu criteriile legate de ochi, urechi, cap, bot, dinţi şi terminând cu coadă, umeri, picioarele şi blana cu tot ce ţine de textura, lungimea şi culorile admise la această rasă nobilă. ” a explicat preşedintele Asociaţiei Euroclub Tibetan Mastiff „DO-KHYI”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *