EXCELENŢA SA DIMITRIE STURDZA INVITAT DE ONOARE LA TOPUL OAMENILOR DE AFACERI DIN JUDEŢUL MUREŞ !

0
DSCF4143
Diplomatul Vasile Pop a fost invitatul Excelenței Sale – prințul Dimitrie Sturdza în data               de 15 septembrie la conacul său de vânătoare de la poalele Munților Gurghiu

Vasile Pop, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş a declarat pentru site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro” că în acest an competiția anuală ”Topul firmelor din judeţul Mureș”, dedicată operatorilor economici cu cele mai bune rezultate economico-financiare, îl va avea ca invitat de onoare pe prințul Dimitrie Sturdza, care a înființat brandul elvețian de cosmetice „Déesse”. 


Gala se v-a desfășura în data de 2 noiembrie 2017, orele 17.00, la restaurantul ”Business Hotel” din Târgu-Mureș unde vor fi premiați cei mai buni oameni de afaceri selectați din cele 16.162 de firme care au depus bilanţul contabil. ,,Anul acesta îl avem ca invitat special pe Excelența Sa, Dimitrie Sturdza care ne-a confirmat prezența la Târgu-Mureș la premiera celor mai de succes oameni de afaceri ai noștri. Mă bucur că la a 24-a ediție îi vom putea oferi oamenilor de afaceri mureșeni o întâlnire excepțională cu o legendă a sportului și businessului mondial și cu un ambasador al istoriei, culturii și spiritualității românești. Dimitrie Sturdza este un om iubit, admirat de multe generații și cred că participarea lui la această gală va fi un moment de vârf, care va rămâne în inimile tuturor”, a declarat, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş, Vasile Pop.


Cine este Dimitrie Sturdza ?


 

10644878_1475752479370784_3956448877967749098_nS-a născut în 12 octombrie 1938 la Iaşi, dar în 1948, familia sa a emigrat în Elveţia, din cauza comuniștilor. Dimitrie a fost educat de către părinţii, George şi Margareta Sturdza, în credinţa şi limba strămoşilor săi și a manifestat o lealitate exemplară pentru patria sa toată viața.  A avut o copilărie model și-a dat bacalaureatul în Norvegia și ajuns să facă Politehnica, la Lausanne, în Elveția unde a absolvit o facultate de Fizică Atomică, o facultate extrem de grea pe care au început-o 54 de studenți și au terminat-o 8. După ce și-a definitivat studiile a devenit și un jucător de tenis excelent chiar dacă a intrat în acest circuit la doar 25 de ani, a reușit că câștige de 32 de ori campionatul Elvetiei. Ca și sportiv Dimitrie Sturdza a intrat în clasamentul celor mai buni jucători din lume și a bătut primii zece tenismeni ai planetei în decursul carierei sale.
Dimitrie Sturdza este totodată cunoscut și ca un patriot român care și-a sprijinit țara natală, imediat după izbucnirea revoluției din decembrie 1989, în demersul României spre libertate, democraţie şi economia de piaţă. După căderea comunismului, Sturdza a fost primul român din afara țării care a adus în România 50 de camioane cu lapte praf pentru ultimii nou-născuții în spitalele unui sistem totalitarist. Din 1990 și până în prezent a construit prin intermediul Fundației FAPAR. (Fondation pour l`Aide aux Personnes Agees en Roumanie) aproape 40 de azile în România și Centre de Recuperare plus alte câteva dispensare. A ajutat tineri bolnavi de cancer, a sponsorizat cărți, concursuri de vânătoare și nu în ultimul rând a acordat un sprijin moral şi material special Fundaţiei Culturale Magazin Istoric în desfăşurarea activităţilor sale statutare prin editarea unor lucrări de istorie, acordarea de burse anuale pentru elevi şi studenţi și a facilitat prezenţa reprezentanţilor Fundaţiei la diferite reuniuni internaţionale şi a unor călătorii de studii. 


Lansare Carte Robert Matei-60Dimitrie Sturdza și-a deschis prima afacere personală în 1971, cu 30.000 de franci elveţieni, o afacerea de cosmetice intitulată Déesse of Switzerland. După 46 de ani de experiență a devenit o firmă de vânzare directă, cu un sistem inedit de marketing bazat pe party selling și cu afaceri de aproximativ 100 de milioane de franci elveţieni. Are peste 12.000 de reprezentanţi în Europa, iar la sediul central de la Zürich vin între 2.000-3.000 comenzi pe zi, din toată Europa, după cum declara într-un interviu fondatorul.
Excelența Sa este totodată și membru în Camera de Comerţ Elveţiano-Română şi consul onorific la Zurich dar s-a implicat direct și în economia românească, aducând de-a lungul anilor mai mulți investitori în țara noastră şi chiar le-a oferit consiliere. În 2011 a fost cotat de revista Forbes cu o avere estimată între 180-190 de milioane de euro. Însă dincolo de clasamente, analize și statistici economico-financiare Dimitrie Sturdza rămâne un model de admirație profesională, un nobil adevărat care a folosit educația și sportul ca arme pentru a schimba calitatea vieții clientelor sale prin produsele cosmetice pe care le promovează firma pe care a fondat-o cu banii câștigați din tenis și un filantrop de cursă lungă prin modul în care a ales să îi ajute și pe alții. (Conform Wikipedia, Dimitrie Sturdza este unul din marii filantropi din România, care alocă anual în medie 500.000 de euro pentru burse școlare). Însă lista actelor filantropice sub anonimat a prințului Sturdza numără sute de oameni bolnavi sau săraci care au beneficiat de generozitatea acestui mare român pentru care adevărată caritate este dorinţa de a fi folositor celorlalţi fără a avea gândul vreunei recompense și care poate da lecții multora de ce înseamnă să fii patriot și ce înseamnă să fii „OM”?


viselenuautermenlimita.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *