Fabrică nouă de 5 milioane de euro, la Reghin

0
Mircea Todoran
În imagine Mircea Todoran director general al Mirdatod -Ibănești la Gala Topul Firmelor 2018 premiat de Camera de Comerț și Industrie Mureș

Ziarul Info Mureș a precizat în ediția din 2 aprilie 2019 că ,,Telemeau de Ibănești” a obținut oficial recunoașterea europeană și a dfevenit astfel primul produs românesc cu ,,Denumirea de origine protejată” (DOP). 87% din lapte provine de la producători cu până la 5 vaci și este un lapte natural 100% colectat din zona montană. În aceași știre se mai precizează faptul că Fabrica de lactate din Ibănești a semnat un contract de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, prin care își va extinde investiția și la Reghin. ,,Cu 5 milioane de euro, bani europeni, proprietarul brandului Mircea Todoran deschide în câteva luni o fabrică la Reghin, care va procesa încă 100.000 de litri de lapte pe zi”.


Este vorba de fosta Fabrică de produse lactate” din Strada Gurghiului care a fost înființată în 1974 și care în perioada de glorie funcționa cu o capacitate de prelucare ce varia între 80.000 și 120.000 litri de lapte în 24 de ore și realiza peste 15 sortimente de produse lactate începând de la lapte praf și unt până la mai multe sortimente brânzeturi și smântână și mai multe sortimente de lapte pentru coonsum-livrat unitățiilor comerciale. După ce a falimentat clădirea a fost  achiziționată de omul de afaceri Mircea Oltean din Reghin care a vândut-o mai departe managerului general de la Mirdatod, Mircea Todoran din Ibănești în anul 2017. (R.M.) 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *