Familia lui Tudor Sălăgean s-a mărit cu 5 noi membri!

0

 

mastiff-tibetan-3Mare bucurie în familia lui Tudor Sălăgean, femela Cindi, din rasa Mastiff Tibetan, a omului de afaceri din Sângeorgiu de Mureș, campioană de România, a fătat zilele trecute. Cățeaua a născut cinci pui, trei femele și doi masculi de toată frumusețea.
Tatăl cățelușilor nu este nimeni altul decât celebrul, Ba-Rong Thor, un mastiff de poveste adus din Rusia, cu un palmares impresionant: multi campion 9x =Ex. 1 C.A.C, 14 X = Ex. 1 C.A.C.I.B, 12 X = B.O.B și totodată este deținătorul unui loc I la secţiunea ,,Baby Winner” în cadrul Cupei Uniunii Europene, fiind campion pe Europa Centrală şi de Est și deținătorul unui titlu de vicecampion mondial la concursul internațional ,,World Dog Show”, desfășurat la Milano în 2015. Iar la ultima competiție la care a participat, mastiff tibetan-ul Thor a obținut încă 6 medalii la Oltenia Dog Show în Craiova. *(C.A.C.: Ex1 B.O.S. ,C.A.C.I.B.:2X Ex1 B.O.B.,B.O.S și 2X LOC 2 BEST ÎN SHOW, la secțiunea ,,Perechi”).


,,Lion Dog Guard” vinde primii căței Mastiff de Tibet, rasă pură


Reamintim cititorilor noștri că omul de afaceri Tudor Sălăgean, este posesorul unora dintre cei mai scumpi câini din Europa și proprietarul canisei ,,Lion Dog Guard”, din Târgu-Mureș. Canisa scoate la vânzare primii căței Mastiff de Tibet, rasă pură care provin de la celebrele sale patrupede: Ba-Rong Thor și Cindi.
,,Sunt fericit că am ajuns la acest stadiu să vindem pui din rasa Mastiff de Tibet, rasă pură și în România, în special în Ardeal. Am achiziționat primul exemplar în urmă cu 4 ani după ce am văzut un documentar la televizor despre rasa Mastiff Tibetan, o rasă veche de tip mare, originară culturii nomade de Tibet, China, Nepal şi India. Cel mai popular Mastiff Tibetan din lume este un exemplar cu un pedigree chinezesc pur, care a devenit cel mai nou simbol al luxului în China. Acesta a fost achiziţionat în 2011 cu suma de 1,5 milioane de dolari, de magnatul chinez Hong Dong” a declarat Tudor Sălăgean.
Mureşeanul a fost fascinat de faptul că, această rasă ajunge la maturitate la vârsta de 3 ani, la greutatea de 120 de kg, se împerechează odată sau la doi ani şi năpârleşte o singură dată într-un an, la fel ca şi animalele sălbatice. Spre deosebire de cele mai multe rase mari, speranţa de viaţă a acestor patrupede variază între 10 şi 14 de ani. În România primele exemplare au apărut în urmă cu patru ani, motiv pentru care se cunosc destul de puţine date despre aceste patrupede, care în China sunt considerați câini de lux.
Robert Matei

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *