Potrivit unui comunicat de presă conducerea USR Mureș a observat în ultima vreme diferite fapte de corupție, de abuz în serviciu ori luare și dare de mită care au fost prescrise, inculpații fiind aleși locali ai unor orașe din județul Mureș.

USR Mureș dorește să readucem aminte luptele purtate în stradă și în parlament pentru ca inițiativa “Fără penali în funcții publice” să devină lege. Acest demers s-a finalizat în 4 noiembrie 2022 prin promulgarea legii de către șeful statului. Reamintim că proiectul modifică Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale (115/2015) în sensul introducerii interdicției de a depune candidaturi și de a fi alese persoanele condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea faptelor.

Conducerea USR Mureș condamnă ferm acțiunile de natură penală de a căror prescriere se bucură primarul Victor Prodan din Ungheni și ține să îi aducă aminte acestuia că are de achitat un prejudiciu de 1.097.357 de lei, adică peste 220.000 de euro, municipalității Ungheni.

Conform surselor vehiculate în presă în urmă cu doi ani, ziarul Libertatea a informat, de asemenea, faptul că primarul PNL din Ungheni, domnul Victor Prodan, a plătit către două firme (Terraflor SRL şi Terraluxury SRL), aparţinând soţiei şi fiicei sale, aproape 700.000 de lei, bani veniţi de la buget, via Direcţia de Sănătate Publică, reprezentând costuri de carantinare a persoanelor obligate la carantină în perioada pandemiei.

Astfel de acțiuni ale unui cetățean ales nu reprezintă sub nici o formă serviciul pe care trebuie să îl presteze pentru comunitatea din care face parte. – Membru al filialei locale USR Ungheni (Nume-prenume).

Conducerea USR Mureș dorește să subliniem că astfel de persoane nu au ce căuta în funcții publice și sugerează membrilor din PNL Mureș să se dezică public de primarului din Ungheni, care a scăpat ca prin urechile acului de pușcărie prin prescrierea faptelor de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Totodată, USR Mureș remarcă lipsa de acțiune a PNL Mureș de a se delimita de astfel de acțiuni.

USR Mureș așteaptă cu interes plata prejudiciului până la ultimul leu și delimitarea Partidului Național Liberal Mureș față de membrii săi care au prejudiciat localitățile unde au fost aleși.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *