Prevenirea criminalităţii reprezintă una dintre dimensiunile prioritare de acţiune ale poliţiei mureşene. Având în vedere actualul context socio-economic şi totodată faptul că fenomenul infracţional îmbracă forme din ce în ce mai diversificate, eforturile poliţiei trebuie să fie permanent îndreptate înspre identificarea soluţiilor optime şi implementarea acestora în vederea prevenirii implicării cetăţenilor în diferite situaţii de victimizare. 


Unul dintre domeniile criminalităţii care necesită o atenţie sporită îl reprezintă criminalitatea contra patrimoniului. Analiza indicatorilor statistici înregistraţi la nivelul I.P.J. Mureş, în 9 luni 2017, referitoare la criminalitatea contra patrimoniului, reflectă o scădere de aproximativ 7 procente.

Singura categorie de infracţiuni care înregistrează creşteri, în perioada analizată, o reprezintă înşelăciunile, cu aproximativ 4 %.

În acest sens, pentru diminuarea numărului de înşelăciuni, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a iniţiat Campania de informare şi prevenire „FII VIGILENT! NU TE LĂSA ÎNŞELAT”  în mediul online, pe reţeaua Facebook – Siguranta Mureşenilor.

Această campanie îşi doreşte să aducă în atenţia comunităţii diverse aspecte legate de acest gen de criminalitate, printre care: Cum se comit înşelăciunile? Cât de uşor se pot evita?, bineînțeles că vor fi prezentate şi câteva scenarii de comitere a acestui gen de infracţiuni.

FII VIGILENT! NU TE LĂSA ÎNŞELAT!
•    Nu lăsa emoţiile să te copleşească! Gândește înainte de a lua o decizie!
•    Fii prudent când cineva îţi solicită o sumă de bani!
•    Acţionează legal, când cumperi sau vinzi bunuri! Renunţă la „încrederea oarbă” în oameni!
•    Nu fugi după chilipiruri!
•    Nu uita! Ghicitoarele există doar în poveşti!
•    Ţine minte:„accidentele” nu se rezolvă la telefon!


About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *