Forumul Germanilor din Reghin vă invită la ”Maifest”

0

Forumul Germanilor din Reghin în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din România și Biserica Evanghelică C. A. Reghin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reghin și a sponsorilor (Tămășan Emil, Rusu Paul, Toncean Ducu, Restaurantul Marion Pădurea Rotundă și SC Foto Zeiss S. Regen), organizează duminică, 13 mai, tradiționala sărbătoare de mai „Maifest”.

O dată cu reluarea tradiției la Reghin după căderea comunismului, Maifest simbolizează și „Ziua Mamei”, motto-ul ales pentru ediția din acest an fiind : „Cine mai are o mamă, să-i mulțumească lui Dumnezeu și să fie fericit” care a fost ales de preotul evanghelic Johann Zey.

Anul acesta organizatorii așteaptă oaspeți din Germania, Austria, dar și din țară din orașele Bistrița, Carei și comuna Batoș care până în Al Doilea Război Mondial a fost locuită aproape în totalitate de sași.

În ce privește personalitățile, organizatorii au trimis invitații la consulii Germaniei și Austriei, reprezentanților Episcopiatului Evanghelic de la Sibiu, o invitație a fost trimisă și co-președintei Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, oficialităților locale și județene și primarului comunei Batoș, Dumitru Cotoi.

Ca în fiecare an, la ora 9.30 are loc primirea oficialităților în curtea Parohiei Evanghelice. La ora 10.00 sărbătoarea va fi deschisă de elevii secției germane din cadrul Gimnaziului „Augustin Maior” cu un program dedicat mamelor, iar la finalul slujbei ecumenice, toate mamele și femeile prezente vor primi flori, în semn de recunoștință. După ora 11.00 urmează parada portului popular prin oraș în acorduri de Fanfară până la Pădurea Rotundă, în locul tradițional al sărbătorii de Maifest. La ora 12.300 va debuta programul cultural pe platoul fostului teatru de vară de pe platoul Pădurii Rotunde până la ora 15.00 iar după pauza de masă programul va continua cu cu dans și voie bună.


viselenuautermenlimita.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *