FOSTUL PRIMAR, MARIA PRECUP A FOST ACHITATĂ PENTRU ACUZAŢIA DE LUARE DE MITĂ

0

ACHITARE PE MITĂ, PRESCRIPŢIE PE ABUZ ÎN SERVICIU – Decizie definitivă pentru fostul primar al Municipiului Reghin, Maria Precup, trimisă în judecată de DNA cu sprijin de specialitate al SRI. Curtea de Apel Târgu-Mureş a menţinut achitarea pentru luare de mită dispusă la fond, dar a anulat condamnarea de 1 an închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu pe motiv de prescripţie. Soluţii similare au fost pronunţate şi faţă de alţi doi inculpaţi (Minuta)

Ancheta a fost instrumentată de către procurorii anticorupție și viza fapte petrecute în cursul anului 2012, așa cum relatează jurnaliștii de la hotnews.ro. În dosar mai erau cercetate alte 3 persoane.

Magistrații au dat următoarele verdicte:

  • achită pe inculpata PM (nr Precup Maria) de sub acuză săvârșirii infracțiunii de luare de mită”;
  • achită pe inculpatul MSI (nr Moldovan Sebastian Iuliu) de sub acuză săvârșirii infracțiunii de dare de mită”.

Totodată, ca urmare a prescripției faptelor, cercetătorii în acest dosar au scăpat și de răspundere penală:

(…) ca urmare a prescripției răspunderii penale, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpaților (…) PM(dp) de sub acuză săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu (…) MSI(dp) de sub acuză săvârșirii infracțiunilor de complicare a abuzului. în serviciu (…) și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (…) HDC(dp) de sub acuză săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu (…) de uz de fals (…) și fals intelectual în formă continuă” .

Magistrații au obligat totuși inculpații la plata prejudiciului cauzat Primăriei Reghin:

” (…) dispune obligatoriu în solidar a inculpaților PM, MSI, HDC și Ț.M. (dp), iar a inculpatului MSI în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Pro Regun SRL (cu datele de identificare), la plata sumei de 76.059,44 lei cu titlul de despăgubiri către partea civilă-intimată Municipiul Reghin (…) ”.

Sursă foto: Pagina de Facebook a Primăriei Reghin

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *