HELMUTH-EMIL NOSNER ŞI IOANA CRĂCIUN TRĂIESC O POVESTE DE DRAGOSTE DE 61 DE ANI !

0
Cineva spunea despre căsnicie că este arta prin care două persoane învață să danseze grațios prin viață, în același ritm şi Helmuth-Emil Nösner şi Ioana Crăciun din Reghin au o astfel de căsnicie şi trăiesc o poveste de dragoste de aproape 61 de ani.
După o viață frumoasă, amândoi își amintesc cu nostalgie mai ales vacanțele și plimbările din tinerețe şi dacă ar fi să o ia de la capăt, amândoi ar alege acelaşi drum…
Seniorul Helmuth-Emil Nösner din Reghin este căsătorit de mai bine de şase decenii cu Ioana Crăciun pe care a cunoscut-o în 1963 pe vremea când era învățătoare în Dedrad și alături de care trăiește o poveste de dragoste emoţionantă. Cei doi au aniversat la data 4 mai 2023, 60 de ani de căsnicie alături de sufletul său pereche.
Chiar dacă nu au făcut o nuntă cu 20 de naşi şi 500 de invitaţi cum se obişnuieşte în zilele noastre din această căsnicie mixtă s-a născut un băiat, ajuns azi inginer constructor de mașini în Brașov din partea căruia au doi nepoți, Andreea profesoară de limbi străine în Braşov și Cristian-Robert inginer în Cluj-Napoca. 
🥳
Helmuth-Emil Nösner la cei 95 de ani viață a trecut prin sita a mai multor meserii, funcții și ipostaze care pot face obiectul unui studiu socio-antropologic. A fost ucenic într-o fabrică de piele în Germania, refugiat în Al Doilea Război Mondial, deținut într-un lagăr din Jena, arestat într-o închisoare din Oradea, sanitar în armată la Ploiești, a ajuns ulterior președinte în Comitetul Antifascist German din Județul Mureș şi instructor în cadrul Sindicatului Agricol.
Helmuth-Emil Nösner a fost totodată și președinte la sindicatul I.A.S. Reghin, şi după ce a făcut a făcut şcoală la Braşov de activist a ajuns instructor de partid pe Valea Luțului, pe zona Batoș – Monor 15 ani. După desființarea raioanelor în 1968, a fost desemnat primar la Batoș, unde a condus comuna tip de 6 ani după care s-a transferat la Reghin pe funcția de șef al biroului aprovizionare-desfacere al Cooperativei Lemn-Metal de unde s-a pensionat în 1989.
Mai greu găsești în zilele noastre un astfel de om idealist, caritabil și înțelegător, totdeauna dispus să-și ofere sprijinul celui care are nevoie de el, luptând pentru dreptatea și drepturile semenilor lor.
Soţia sa, Ioana fostă educatoare, azi pensionară este o femeie de o bunătate rară, elegantă şi cu bune maniere la fel c ca în tinereţe pe care Divinitatea a răsplătit-o pe măsură.
Vă cunosc de foarte mulţi ani şi vreau să vă spun că străluciți de fiecare dată când sunteți împreună! Dragostea voastră se citește pe chipurile voastre, mă bucur enorm pentru voi și vă doresc să rămâneți atâta de îndrăgostiți mereu!
Cu respect Matei R. Mihai

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *