HORA SA, cel mai autentic ambasador al României în lume în materie de instrumente muzicale!

0

descărcare

Orașul Reghin, situat în Nordul României, aproape de munții Carpați, este cunoscut și sub numele de „Orașul viorilor”, deoarece este reprezentativ pentru producția de instrumente muzicale din Romania. Asta pentru că în zonă există mai multe ateliere care produc în special instrumente muzicale cu arcuș.
Cea mai mare, dar și cea mai veche fabrică de instrumente muzicale din Reghin cât și din Romania este fabrica Hora, cu o tradiție de 67 de ani și cu aproximativ 300 de angajați. Fabrica HORA a fost fondată de maeștrii lutieri Alexandru Apăteanu și Roman Boianciuc în 1951, când au fabricat primele 37 de viori.
Acum, fabrica Hora produce anual aproape 70000 de instrumente muzicale din care 6000 sunt instrumente cu arcuș precum viori, viole, violoncele, contrabasuri, psalteri, iar 60000 sunt instrumente cu corzi ciupite precum chitare clasice, acustice și electrice, mandoline, mandole, ukulele, bouzouki și altele. Pe lângă instrumentele menționate, mai producem instrumente de suflat din lemn, precum naiuri și instrumente educaționale, huse, cutii, alte accesorii.
În ultimii ani, fabrica Hora a avut un mare succes cu instrumentele tradiționale etnice: mandoline, mandole, bouzouki, balalaika, domra, dulcimeri, țambal, naiuri, cobze, țambal de concert și altele.
Lemnul de rezonanță folosit este molid și paltin, care provine din munții Carpați. După tăiere este păstrat în depozite acoperite, pentru uscare naturală și îmbătrânire 5-10 ani, dobândind astfel calități acustice excepționale și o mai mare stabilitate în timp. Lemne exotice precum abanos, palisandru, mahon, cedru roșu, masaranduba, cedru, sunt de asemenea utilizate la fabricarea instrumentelor muzicale. Muncitorii și tehnicienii de la Hora au un nivel bun de specializare în fabricarea instrumentelor muzicale, care contribuie la calitatea excepțională a produselor.

 


 

220px-Bundesarchiv_Bild_183-23447-0001,_Dresden,_Konzert_David_Oistrach_(crop)

Iată părerea renumitului violonist David Fiodorovici Oistrah după ce a cântat cu o vioară Hora la București: „The hand made violin of master Roman Boianciuc, most suited for the performing artist, have impressed me most favorably, especially by the perfection of their shape. Their tone is delicate clean, bright, satisfying the highest demands” („Vioara realizată de mâna maestrului Roman Boianciuc, este cea mai potrivită pentru artistul interpret, m-a impresionat în cel mai favorabil mod, mai ales prin perfecțiunea formei. Tonul ei este delicat, curat, luminos, care satisface cele mai înalte cerințe „) spunea David Oistrah cel care a rămas în lumea muzicală ca unul din cei mai mari violoniști ai secolului XX.

În onoarea acestei tradiții, instrumentele profesionale marca HORA destinate Filarmonicelor și soliștilor sunt fabricate într-un atelier special de lutieri.

 

Hora exportă peste 80% din instrumentele sale, peste tot în lume, către firme renumite din Germania, Franța, Marea Britanie, Israel, Spania, Italia, țările Scandinave, cât și SUA, Japonia, Rusia, Canada, Australia și altele. Târgul internațional al instrumentelor muzicale de la Frankfurt, la care HORA participă în fiecare an pentru a-și expune instrumentele, reprezintă o oportunitate excelentă pentru a stabili noi relații de afaceri și pentru a continua parteneriate de afaceri și relații prietenoase de durată.

Instrumentele muzicale produse de HORA sunt conforme cu standardul de calitate ISO 9001 și satisfac cererile unui larg spectru de clienți. Ele furnizează suport pentru începători, prezintă încredere celor experimentați și dau inspirație virtuozilor.


 

 

 14355699_377376292385957_1815233680959649070_n

Hora S.A – 3, Salcâmilor st. 545300 Reghin ROMANIA

Tel. Secretariat: +40-265-512411

Tel. Vânzări: +40-265-512413, 0744-791605 (Program: Luni-Vineri orele 7-15)

Magazin de prezentare: 0747-010422 (Program: Luni-Vineri orele 8-16)

Fax: +40-265-511427

Email: mail@hora.ro

www. hora.ro

Pagina de Facebook:

@hora.reghin.romania

Hora SA Musical Instruments


Sigla VNATL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *